Шеста тема на чакащите

• 581 725
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 2 850
То това е и правилно . Но аз все още нямам дете и само страдам като не успявам да износя едно . И за това се дразня на тези които ситги оставят . Вярвам че рано или късно ще имам дете по един или друг начин .

Напълно ви разбирам понеже съм в вашето положение .Всякак си пробваме и все  не се получава .Взех си поуките от грешките .Тази година подновявахме документи и се надявах малко преди да ни истекът да ни пратят писмо с точното предложение  , а то извънредно положение  получихме Sad!Надявам се  след лошото ,всичко да завърши с хепи енд  и най накрая да се успокоя , че това ме тормози все повече с минаване на всяка година и трудно се преглъща  и разбират само онези хора които са го преживяли.Незнам , как но и аз вярвам , че ще се случи .Желая ви  успех .

# 2 851
и на вас така 🙏

# 2 852
Ще пропусна коментар относно развихрилия се турски сериал и ще задам съвсем делови въпрос.
Покрай извънредното положение на ММ се наложи, а може би и на мен ще се наложи да си сменим настоящия адрес. Трябва ли да уведомим ЗД за това и в какъв срок?

# 2 853
Alba rosa, по кой адрес сте вписани в регистрите?
Ако е по постоянен, тогава може би няма да е нужно. Ако по настоящ, вероятно ще се наложи. Все пак нали ще пратят писмо на посочен от Вас адрес? На този адрес правят и посещенията .

# 2 854
Mama Ru, малко е объркано, но ще опитам да обясня: в документите , които подадохме,  са написани и на двамата както постоянния и настоящ адрес. ММ се водеше доскоро, че живее в Казанлък,  който му е адресът по ЛК. Там живеем само през някои уикенди реално. Иначе живеем на моя постоянен в Ст. Загора. Но местоработата на ММ е в Казанлък и всеки ден пътува сутрин и вечер  .
Сега заради ИП се наложи да си промени настоящия адрес да му е в Ст. Загора, където сме през повечето време, за да не му правят проблем на КПП-то.
Сега нашата фирма излиза в престой за 2 седмици. И за да спестя пътуването всеки ден на мъжа ми, мисля да постоя през това време в апартамента му в Казанлък. Ако ме пуснат, разбира се, и ако това стане, да си регистрирам временен адрес там. Писмо едва ли ще пратят толкова скоро,  имайки предвид обстоятелствата. След тези 2 седмици, се връщаме на постоянния ми адрес в Ст.Загора и той пак ще си пътува за работа.
В писмото за вписване в регистъра ни е посочен старозагорския адрес. На този адрес бяха и посещенията.

# 2 855
Мисля, че в този случай не е нужно да съобщавате. Все пак няма да променяте за дълго адреса, на който реално ще живеете.

# 2 856
Благодаря ти, Mama Ru Heart

# 2 857
Според мен не пречи да изпратите един имейл за промяната на временния си адрес докато трае ИП. Нищо, че най-вероятно няма са има заседания докато трае ИП. Ще напомните за себе си.

# 2 858
  • Шумен
Промяната на адреса не се отразява с емайли, а с промяна на целият доклад. Щом ще е за такъв кратък срок по добре не уведомявайте никои за тази промяна, защото става сложно, това от личен опит го казвам.

# 2 859
В момента са преустановени както съветите за осиновяване, така и делата за осиновяване. Ако след приключване на извънредното положение, се върнете към постоянен/настоящ адрес, както преди въвеждането му, е излишно да уведомявате социалните служби. За Ваше спокойствие бихте могли да им се обадите по телефона и ги попитате

# 2 860
Здравейте искам да попитам дали след пандемията ще ни удължат срока на подадените документи наши документи изтичат февруари месец  все пак два месеца не заседават комисията а ние си чакаме и времето си лети.

# 2 861
И нашите документи изтичат ноември тази година дано по бързо дойдат така чаканите писма . Успех на всички чакащи !

# 2 862
Ако нямате предпочитание за етнос, ще дойдат бързо дългоочакваните писма, т.е. щастието в дома ви. Успех!

# 2 863
Здравейте мили хора! Знаете ли кога ще започнат да работят съветите по осиновяване? 🤔

# 2 864
Ако нямате предпочитание за етнос, ще дойдат бързо дългоочакваните писма, т.е. щастието в дома ви. Успех!
Може би не е зле да уточним за тези, които сега подават документи какво значи "бързо".
Ние без изискване за етнос чакаме вече 10 месеца и ни вест, ни кост.
Доколкото разбирам, може да се окаже, че и 2 години може да се нарече бързо.
Другият вариант е отново да попадаме в графа "не сме като всички".

Общи условия

Активация на акаунт