Шеста тема на чакащите

• 588 646
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 3 480
Много радост, повече любов и най-вече здраве нека има в новата 2021 година.Да бъде годината богата на положителни емоции, усмивки и сбъднати мечти. Нека всеки да получи това, което си пожелае и да прави хората около себе си щастливи!

# 3 481
Честита нова година! Много здраве, любов и късмет на всички и повече добри вести за чакащите. Благодаря на MamaRu за отговора Simple Smile
Нашата среща още предстои, но искам да попитам, в случай че се решим на осиновяване, какви документи са необходими да делото? Първо те ли се подават и тогава става ясна датата на делото или обратно? Бях чела нещо за това, че трябва да си водим адвокат или не е задължително?

# 3 482
ЛаКомпарсита, адвокат не ми е било нужно да водя. Всяко РДСП май иска.различен набор от документи да се подновяват - на мен ми искаха последно кръвните за ХИВ и Васерман, Манту, доходите за 6месеца назад, както и служебните бележки, че не съм лишавана от родителски права, не съм осъждана и няма образувано производство срещу мен (съд, община и прокуратура).
За първото дело ми бяха казали, че ако има назначен особен представител за детето, аз поемам хонорара му, нямаше такъв. Другото са държавните такси, около 30лв мисля, че общо платих, в т.ч и на нотариус.
Първият път попълних при социалните молба да осиновя детето и ходих при нотариус да заверя декларация, че нямам материален интерес от осиновяването, а на самото дело приложих подновените документи. При второто осиновяване първо ми поискаха да занеса подновения набор документи и тогава попълних молбата и заверих декларацията при нотариуса. И двата пъти от РДСП придвижиха към съда документите, за да бъде насрочена дата. Датата я насрочва съдът. Първият път получих призовка с датата, а на втория ми се обадиха по телефона и не ми изпратиха (по спомени) призовка. Но датата се определя до месец, след като документите бъдат подадени в съда. Изключение правеше Стара Загора (не знам дали има промяна), където делото се гледа по общия ред и датата се насрочваше след три месеца чак.

# 3 483
  • В градината...
Срокът за насрочване на делото е 14-дневен. Някъде допускат нарушения.
Какви документи искат за подновяване зависи от практиката на конкретния съд.
Аз си подадох молбата чрез РДСП, както си му е редът, а те приложиха към нея досието и всичко, което имаха на разположение, а останалото аз подготвих наново. Вече не помня какво трябваше да се поднови, но, както казах, зависи от практиката на конкретния съд.

# 3 484
Благодаря ви много Simple Smile
А тези документи в РДСП, към града, в който е детето ли се подават или в града, в който сме ние?

# 3 485
  • В градината...
Където е детето.

# 3 486
Благодаря ви много Simple Smile
А тези документи в РДСП, към града, в който е детето ли се подават или в града, в който сме ние?

Аз бих изчакала срещата със социалните и детето и не бих ги мислила от сега документите. Далеч не всяко предложение е приемливо и не е добре да се впрягате емоционално предварително, че после приземяването е много болезнено. Гледайте по възможност повече тук и сега и не се самонавивайте, за да чуете вярно какво ви нашепва имтуицията.

# 3 487
ALFIETKA, опитвам се да правя точно така, както предлагаш. Това с приземяването съм го преживявала вече доста пъти, докато правехме ин-витро процедури с ММ. Всеки път надежди. Някак се опитваш все пак да вярваш, че нещата могат да се случат, защото нали всички отвсякъде ти повтарят "остани позитивен", и накрая нищо. Та, доста ми се ще да имам някаква защита, затова и вече за нищо не смея да се зарадвам предварително, което като се замисля е доста тъжно. А най-трудно се оказва наистина да си тук и сега. Цял живот не моем го научим тоя урок.
Иначе за документите питах повече с идеята да не пропусна да направя нещо там на място (  пътят ни дотам е близо 4 часа), въпреки че експертката, с която говорих по телефона изглежда доста изчерпателна на първо чуване и мисля, че сигурно ще ни обясни всичко, което е нужно, стигне ли се дотам.

# 3 488
  • В градината...
При инвитро е доста по-трудно, споко. Не се притеснявайте.

# 3 489
ALFIETKA, опитвам се да правя точно така, както предлагаш. Това с приземяването съм го преживявала вече доста пъти, докато правехме ин-витро процедури с ММ. Всеки път надежди. Някак се опитваш все пак да вярваш, че нещата могат да се случат, защото нали всички отвсякъде ти повтарят "остани позитивен", и накрая нищо. Та, доста ми се ще да имам някаква защита, затова и вече за нищо не смея да се зарадвам предварително, което като се замисля е доста тъжно. А най-трудно се оказва наистина да си тук и сега. Цял живот не моем го научим тоя урок.
Иначе за документите питах повече с идеята да не пропусна да направя нещо там на място (  пътят ни дотам е близо 4 часа), въпреки че експертката, с която говорих по телефона изглежда доста изчерпателна на първо чуване и мисля, че сигурно ще ни обясни всичко, което е нужно, стигне ли се дотам.
Хъм, и при инвитрото се претръпва, бре:) То не може всеки път Радини вълнения...Там обаче играят други фактори, хормонални. А за документите не се притеснявай, ще ви обяснят всичко там и не са чак толкова много нещата и толкова сложни, не е камарата, която се подава при кандидатстване. Така че, това да е проблемът. Просто притихни, отвори си всички сетива и усещай. Сетих се сега за "Яж, моли се и обичай" и лечителя, който обясняваше древните техники на лечение с простичкото: "усмихни се, ама така, че и черният ти дроб да се усмихва"Simple Smile)) извинявам се за лирическото отклонение...
Перуника, не съм съгласна, че там е по-трудно. Тук ми се струва мега сложно, ама от гледна точка на енергийните психологически методи. Направо безнадеждно в някои аспекти . Ама това можеш да го разбереш само с личен опит. Ти знаеш, де

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 21:29 от ALFIETKA

# 3 490
  • В градината...
Имам предвид - хоп и дете. Лесно - без стимулации, треперене, ще има ли изобщо яйцеклетка, ще се оплоди ли, дали ще се се дели, ембриончето ще се имплантира ли, какви хормони да тъпча и колко месеца, всяка седмица изследвания, терапии, хамалогия, нерви, стрес, липса на възможност да се зарадваш, че си бременна, като родиш - ама това истина ли е? И т.н., и т.н..... И така - няколко години.

# 3 491
Не ми се задълбава по темата за инвитрото. Както казваш, хормони, задълбочаване и появяване на нови проблеми с възрастта, не правят нещата да изглеждат по-розови. В един момент е трудно да скриеш и предпочиташ хората да знаят. Въпроси от тяхна страна, излишна еуфория, която някак искаш да потушиш, защото знаеш, че гаранция няма. Не няколко, ами 10 и кусур години станаха вече.
Иначе на теория всичко ми е ясно. На практика ми е трудно да съм съвсем неутрална откъм очаквания.

# 3 492
  • В градината...
Аз за осиновяването нищо не очаквах, при мен беше краен изход.

# 3 493
То понякога се оказва по-лесно да се решиш, когато нямаш друг избор. Поне не губиш години време в опити, докато пак стигнеш дотук.
Но аз съм те чела и знам, че имаш и биологично дете, освен осиновено.  Simple Smile Да са ти живи и здрави и двете Simple Smile

# 3 494
Имам предвид - хоп и дете. Лесно - без стимулации, треперене, ще има ли изобщо яйцеклетка, ще се оплоди ли, дали ще се се дели, ембриончето ще се имплантира ли, какви хормони да тъпча и колко месеца, всяка седмица изследвания, терапии, хамалогия, нерви, стрес, липса на възможност да се зарадваш, че си бременна, като родиш - ама това истина ли е? И т.н., и т.н..... И така - няколко години.
Така е, аз затова в някакъв момент мислех, че е по-добре някой друг да го роди и наготово. Ами не, не е, просто сменяш едни проблеми с други. И честно казано май вече не мисля, че е по-лесно да осиновиш.

Общи условия

Активация на акаунт