Шеста тема на чакащите

• 583 911
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 350
  • Кърджали
Още едно детенце ще бъде щастливо със семейството си на Коледа.Blush
Рени детето знае ли вече и как приема всичко. Бързо да се съберете заедно. Grinning
Много се надявам на Коледа да  сме заедно.
С детето беше разговаряно, много е зряло за възрастта си. Знае че ще бъде осиновено и иска ние да сме неговите родители. Като ни видя направо засия. Нарисувал ни е картина-мама, тати и аз. Днес я занесох за рамка, това е и нашата първа снимка/нали не е разрешено да го снимаме/. Трети клас е. Когато го вземем иска веднага да започне училище
Ако сте подали документи за осиновяването може да го снимате.

# 4 351
O, Reni! Много се радвам. Ей такива новини да се чуват. Бързо да си се съберете заедно пожелавам и да си имате една прекрасна уютна Коледа Simple Smile

# 4 352
Още едно детенце ще бъде щастливо със семейството си на Коледа.Blush
Рени детето знае ли вече и как приема всичко. Бързо да се съберете заедно. Grinning
Много се надявам на Коледа да  сме заедно.
С детето беше разговаряно, много е зряло за възрастта си. Знае че ще бъде осиновено и иска ние да сме неговите родители. Като ни видя направо засия. Нарисувал ни е картина-мама, тати и аз. Днес я занесох за рамка, това е и нашата първа снимка/нали не е разрешено да го снимаме/. Трети клас е. Когато го вземем иска веднага да започне училище
Ако сте подали документи за осиновяването може да го снимате.
Имам само вносна бележка за платена такса

# 4 353
Златен дъжд, честит Алекс.

Благодаря много, вече почти всичко е готово. Стаята му е обзаведена. Броим дните до Вторник, да си приберем слънчицето.

Анонимен, честито предложение. Дано е вашето детенце.
Благородно ти завиждам. Утре ще гушнеш твоето ☀️.

# 4 354
  • София, БГ
Рени, благодаря ти. Ние сме в хотела, утре ще оправим документите в съда и дирекцията и отиваме при Алекс.

# 4 355
  • София, БГ
Първия ни ден с Алекс мина добре, той е много спокоен и добричък. Самостоятелен е, не плаче, само зъбките го мъчат, търси си режима и заспива лесно.Днес ходихме до общината за нов акт за раждане и ново ЕГН. Утре следобед ще ги имаме. Излязохме за кратка разходка. Утре сме на при педиатър в 10ч.

# 4 356
Първия ни ден с Алекс мина добре, той е много спокоен и добричък. Самостоятелен е, не плаче, само зъбките го мъчат, търси си режима и заспива лесно.Днес ходихме до общината за нов акт за раждане и ново ЕГН. Утре следобед ще ги имаме. Излязохме за кратка разходка. Утре сме на при педиатър в 10ч.

Лесна адаптация Златен дъжд. Да сте много щастливи с Алекс.

# 4 357
Златен дъжд, много се радвам за вас. Много щастие с малкия Алекс ви пожелавам.

Аз съм..да речем озадачена. Вписани сме в регистъра от 31 май 2022г. При вписването ни, социалната работничка ни уведоми, че напуска. Аз бях на морето цялото лято, после насам натам, дадох време, но днес съпругът ми имаше път близо до нашето РДСП и го помолих да мине да ги попита какво става, кой е новият ни социален работник и т.н. Какво са му казали: социален работник нямаме. Не ни трябвало. Чакаме си двугодишия срок и ако нещо искаме да променим, подаваме молба към тях.
Сега..аз ли нещо не съм в час, но този срок не е ли по-скоро хипотетичен? Как така от сега ни подготвят, че едва ли не ЩЕ го изчакаме, още повече, че нямаме претенции за етнос? Аз разбирам, че толкова е усредненото чакане минимум на база статистика ама все пак, казано така звучи като нещо сигурно. Вие имате ли социален работник след вписването в регистъра?

# 4 358
Beach_please, или нещо не е разбрал мъжът ти, или е наистина малко странно това, което са му казали.
Разбира се, че имаме даже 2 социални работнички - тези, които ни проучваха. Само че тяхната работа е основно що се касае изготвянето на доклада и след осиновяването, когато тече периода на проследяване на адаптацията на детето. В смисъл че ако очакваш те да окажат някакво влияние върху останалите РДСП-та и нещо да комуникират с тях, да дават впечатления, наклони и т.н. - нищо подобно няма. Нашите СР разбраха че сме осиновили чак след като мина делото и после се видяхме два пъти. Абсолютно никаква информация нямаха за сина ни. Всичко им разказахме ние при срещите после.
Това за 2-то години вероятно са го казали условно, в случай че минат преди да сте осиновили, просто да им занесете подновените документи. Демек - знаете си урока. Предполагам и ви го пожелавам, в случай, че осиновите преди да са минали тези две години, те все в един момент ще разберат и ще ви пратят някоя СР да ви пита за детето, режимите му, как се справяте и така.. Явно вече не се изтрепват хората да стават социални работници.
Както и да е - мисълта ми е, че те по никакъв начин не се занимават с това по някакъв начин да предвижват напред досието ви, ако имате такива очаквания.
Златен Дъжд, честит ви Алекс! Много да се обичате Purple Heart

# 4 359
Привет!

Нашата среща мина, обмисляме втора.
Леко съм разочарована от организацията и от начина на поднасяне на информацията за бебето.
На място разбрахме, че се е родило преждевременно.
Бяхме затрупани с медицински термини, по-точно мъжа ми, защото аз през това време гушках бебенцето, разхождах се в стаята с него, приказвах му и почти нищо не чух и не разбрах. Някак набързо ни изчетоха данните за здравословното състояние.
Дано следващия път ни обяснят отново и да разберем, за да вземем информирано решение.

Да попитам - достъп до данните в документите нямаме, нали? Да си ги изчетем ние имам предвид, защото на срещата ни ги прочетоха, без да ги разглеждаме лично.

# 4 360
Този доклад няма да ви го дадат да го четете преди да осиновите детето. На нас ни го дадоха след делото. Наскоро пак го четох покрай едни здравословни чуденки в последните месеци. Питаха ме в коя гестационна седмица е роден. Не очаквах да го има написано, но имаше и тази информация.
За което не ви е ясно от медицинските термини - питайте. В крайна сметка не сте медици. Все си мисля, че ако детето има нещо по-характерно като заболяване, ще ви кажат със сигурност.

# 4 361
  • Кърджали
Ние бяхме в Монтана там не ни дадоха никакъв доклад. Като отидохме при шефката ни даде да се запознаем с техният доклад и ни я показаха на снимка. След съгласието да я видим ни я показаха. Даже нямаме решението от съда. Нямали практика да ги дават.

# 4 362
Ние бяхме в Монтана там не ни дадоха никакъв доклад. Като отидохме при шефката ни даде да се запознаем с техният доклад и ни я показаха на снимка. След съгласието да я видим ни я показаха. Даже нямаме решението от съда. Нямали практика да ги дават.
.                                                                   На мен ми предоставиха епикризите от хоспитализациите му и здравния картон. Ако поискате да видите здравното досие не би трябвало да откажат, а ако се стигне до осиновяване са длъжни да дадат копия от медицинските документи на детето. Как новите педиатри да се ориентират?

# 4 363
  • Кърджали
.                                                                   На мен ми предоставиха епикризите от хоспитализациите му и здравния картон. Ако поискате да видите здравното досие не би трябвало да откажат, а ако се стигне до осиновяване са длъжни да дадат копия от медицинските документи на детето. Как новите педиатри да се ориентират?
Дадоха ни здравният картон, имунизационният картон и копие на епикризата от болницата. С ЛЛ ги сменихме с нови заради имената. Старите неща сме ги прибрали. Медицинското досие го прочетох преди да я видим.

# 4 364
  • София, БГ
Здравейте. Ние с Алекс се гледаме и опознаваме. Всичко върви добре, с изключение на това, че не обича зеленчукови пюрета. С много усилия успявам да го убедя да изяде половин пюре и го дохранвам с мляко. Пробвам различни видове, да уцеля кое ще му хареса. За плодовите няма проблем. Знам любимата му комбинация и редовно си хапва. Пие и сок от сокоизтисквачката. Пробвам по-малко кашичка да хапва. Само с мляко не му е достатъчно. Много лесно се унася с млечните хранения, на половината шише почва да се унася и после само го изправям да оригне и леко го поставям в леглото. Такова добро и кротко дете е, жал ми е като го гледам сега като го мъчат зъбките. Давам играчки, мажа го с гел и търся всякакъв начин да го облекча. Ако е кисел и плаче му давам по половин доза панадол бебе, след разговор с педиатъра.
Анонимен, Алекс също е недоносен, роден е в 32ра г.с., това не ни уплаши. Душичката ни е роден на голям празник и е благословен и пазен от бог. Сега е добре, почти отговаря на размерите на доносено бебе на същата възраст.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 05:48 от Златен Дъжд

Общи условия

Активация на акаунт