Шеста тема на чакащите

• 583 935
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 335
Сигурно си някакъв експерт за да говориш толкова императивно. На въпроса ще ми отговориш ли или си само по заяждането с другите?
Аз експерт не съм, но не става ясно ти коя си и за какво се бориш. Тук ли ще осиновяваш, в чужбина ли?
Изплющяваш една снимка и въпрос към нея.
И друг въпрос, който е по-скоро съмнение в истинността на това, което са ти казали на курса.
Ами какъв отговор очакваш? На нас ни казаха същото, каквото са ти казали и на теб. Приела съм го за чиста монета и това е.
А в такива сайтове дори и не ми е хрумвало да гледам. Малко не ми се вярва обаче да предложат дете на Рени, което вече да е обявено за осиновяване в чужбина.

# 4 336
LaCumparsita,  на мен ми предложиха дете, чието досие бях чела на сайта на МП - от там минават външните осиновявания и списъците бяха публични тогава, 3-4 месеца преди да ми я предложат. Доколкото помня, вписването на детето в международния регистър не спира търсенето на семейство в България. 3/4 от децата в този списък са със сериозни заболявания и изискват специализирани грижи, част от относително по-здравите деца са част от група братя и сестри или на възраст над 10 години. Като цяло повечето от децата от този регистър са неосиновяеми  у нас заради възраст, защото са част от група или заради здравословното си състояние.
Анонимен, и на нас ни казаха, че при три отказа детето влиза в международния регистър.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 14:14 от Mama Ru

# 4 337
Привет!

Аз по-назад мрънках, че за три години нямахме нито едно обаждане, но днес ми звъннаха и дори още не мога да осмисля какво става...

За другата седмица имаме среща с 6 месечно момиченце.
Аз някак бях приела, че ще ни се обадят за голямо дете /критериите ни са до 4 годинки, без значение пол и произход, без изявени черти на ромския етнос/ и сега се притесних, че е направо бебе.

При срещата ще получим повече информация. Казаха, че имаме право да направим медицински преглед, но не съм наясно още как ще стане.

# 4 338
Ехе, честито обаждане. Дано да е вашето детенце.

# 4 339
Честита вест!
И дано това да е вашата дъщеричка Simple Smile
За съжаление не мога да помогна с информация как става такъв преглед по желание на кандидат-осиновителите.
Ние минахме и без такъв, но СР беше се отнесла изключително отговорно и съвестно да ни информира за всичко, което е правено на сина ни като прегледи и ваксини и до последно издирваше информация за пропуснатите ваксини как, дали наистина и защо са били пропуснати.
Така или иначе ще ви прочетат един доклад, в който ще има информация още от раждането на детето в какво здравословно състояние е било. Длъжни са да ви кажат дори и за някакви не особено тежки и хронични заболявания ако има. То на тази крехка възраст е рано за хронични заболявания, но със сигурност трябва да ви информират за здравния статус на бебенцето. Ако е в приемно семейство, ще ви свържат с него и ще ви обяснят всичко относно развитието, режима, хранене и навици на бебето. Ако не - питайте. Кураж и спокойствие! Ще чакаме да се похвалите после Simple Smile

# 4 340
Златен дъжд, честит Алекс.

Reni 05, сменяйте името, ако така го усещаш. Нещо близко или питай детенце.

Анонимен, честито предложение. Дано е вашето детенце. Кога ще го видите?

# 4 341
  • София, БГ
Златен дъжд, честит Алекс.

Благодаря много, вече почти всичко е готово. Стаята му е обзаведена. Броим дните до Вторник, да си приберем слънчицето.

Анонимен, честито предложение. Дано е вашето детенце.

# 4 342
Предложихме няколко имена и детенцето си избера
Сега чакаме дата за делото

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 22:35 от Reni 05

# 4 343
  • София, БГ
Още едно детенце ще бъде щастливо със семейството си на Коледа.Blush
Рени детето знае ли вече и как приема всичко. Бързо да се съберете заедно. Grinning

# 4 344
...

Анонимен, честито предложение. Дано е вашето детенце. Кога ще го видите?
Другата сряда е срещата. Имам и допълнителна информация, че детето е с отказ веднага след раждането. Настанено е в център, не е в приемно семейство - не знам кое е по-добре. Надявам се, че се грижат добре за него.

Днес пристигна и писмото.

# 4 345
Рени, разкажи повече за детето. Ходи ли на училище? Как се чувства и приема нещата?
Интересно ми е, защото с нашето се взехме на 3,6 години и още помни как сме се харесали, избрали. Много е горд, че ни е избрал той. Интересно, е че ПС не ги помнеше, въпреки, че не спираше да ги споменава през годините като имена.

Анонимен, за толкова малко детенце едва ли има разлика. Така си мисля. Ако беше в ПС щеше да е по трудна раздялата ....

# 4 346
За мен основната разлика е, че в институция няма кой да откликне на нуждите на бебето. Плаче не плаче, липсва индивидуална грижа. В приемното семейство, поне моето беше гледано много добре, беше откликнато на нуждите му, реално не бе оставяно само през първите 4 месеца от живота си. Коренно разлика с кака му, която два пъти е била отделяна от БМ и от четиримесечна е расла в институция.

# 4 347
Още едно детенце ще бъде щастливо със семейството си на Коледа.Blush
Рени детето знае ли вече и как приема всичко. Бързо да се съберете заедно. Grinning
Много се надявам на Коледа да  сме заедно.
С детето беше разговаряно, много е зряло за възрастта си. Знае че ще бъде осиновено и иска ние да сме неговите родители. Като ни видя направо засия. Нарисувал ни е картина-мама, тати и аз. Днес я занесох за рамка, това е и нашата първа снимка/нали не е разрешено да го снимаме/. Трети клас е. Когато го вземем иска веднага да започне училище

# 4 348
Рени, много се радвам и за вас. Тези хубави новини в темата са толкова зареждащи! Желая ви да си прекарате една чудесна Коледа заедно и това да е началото на нещо прекрасно!

# 4 349
Съвсем веднага едва ли ще стане. По принцип при местене срокът е една седмица, но при осиновяването реално детето спира да ходи, вземат се документи (отпускно), но в новото училище се записва вече с новите имена и новите родители, та едва ли ще изпратят справката на старото, защото един вид те записват ново дете, което не се е водило никъде до момента. 🤔 Обаче пък, за да го запишете ще трябва да сте получили и удостоверението за раждане, новото имам предвид.
Дано успеете да мине делото и да си го вземете преди коледната ваканция, за да имате две-три седмици по празниците за адаптация и уреждане на документите.

Общи условия

Активация на акаунт