Шеста тема на чакащите

• 587 564
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 250
Еми отговора се крие във въпроса Ви .
-Никой няма да разбере !

# 5 251
Въобще не се засягам. Това с ромския етнос го минах като катарзис отдавна.
Интересно ми е само цвета на кожата ли Ви протеснява? Т.е ако е светло, но сто процента ромче, е ок? А ако е много черно, обаче много надарено: дали музикално или научно, ако е възпитано, прекрасно, пак ли ще е проблем?

# 5 252
Всъщност за нас проблем няма, не би следвало и за осиновителите на ромчета да има проблем. Детето си е такова, каквото си отгледаме, т.е семейната  среда и възпитание трябва да са водещите за развитието му. Проблемът идва, когато детето бива отхвърлено по някаква причина - от разширеното семейство или от средата в ДГ или училище. С хорските комплекси и предразсъдъци не можем се пребори, уви. И трябва родителите да са много здраво зад тези деца, да се справят с чуждата злоба и нетолерантност. А децата са си деца, независимо от цвета на кожата си имат своите проблеми и драми, както и своите успехи.

# 5 253
Дядо Яг е абсолютно прав.
На нас и социалните, и на обучението многократно ни казваха, че трябва добре да си обмислим критериите и няма нищо лошо да не сме готови за всякакво дете на всякаква цена.
Когото говорихме дали сме съгласни на дете с ромски черти и/или произход, психоложката каза - а с азиатски бихте ли взели, което мен ме накара да се замисля за предразсъдъците, и мои и чужди.
Но наистина, не е расизъм или егоизъм, ако прецениш, че не можеш да се справиш с дете от друг етнос, друга раса или болно дете. Проява на здрав разум и правилна преценка е и е и за доброто на детето.

# 5 254
Всъщност за нас проблем няма, не би следвало и за осиновителите на ромчета да има проблем. Детето си е такова, каквото си отгледаме, т.е семейната  среда и възпитание трябва да са водещите за развитието му. Проблемът идва, когато детето бива отхвърлено по някаква причина - от разширеното семейство или от средата в ДГ или училище. С хорските комплекси и предразсъдъци не можем се пребори, уви. И трябва родителите да са много здраво зад тези деца, да се справят с чуждата злоба и нетолерантност. А децата са си деца, независимо от цвета на кожата си имат своите проблеми и драми, както и своите успехи.

Обществото е такова, както каза учителката на нашето момче- свиквайте.
В Училищата е нещо страшно, само който не се е сблъсквал ,не знае за какво става дума. Децата са отваратителни към различните! Момчето ми е 4ти клас, още немогат да го приемат. За Коледа 2024г си разменяха подаръци, стойноста не трябваше да надвишава  30лв. Момченцето на което сина ми подари подаръка , не го харесало.
Казал му, че ще го изхвърли или ще го дадял на някой клошар и че бил много глупав ,че му подарил точно това.
Въобще картинката там е отчавайща.
В началото на училище, какви ли не обиди отнесе почити ежедневно.

# 5 255

В Училищата е нещо страшно, само който не се е сблъсквал ,не знае за какво става дума. Децата са отваратителни към различните! Момчето ми е 4ти клас, още немогат да го приемат. За Коледа 2024г си разменяха подаръци, стойноста не трябваше да надвишава  30лв. Момченцето на което сина ми подари подаръка , не го харесало.
Казал му, че ще го изхвърли или ще го дадял на някой клошар и че бил много глупав ,че му подарил точно това.
От споделеното от теб съдя, че момченцето с неприятната забележка има сериозен проблем. И вместо учителката да ви казва да свиквате, тя да вземе и да пообясни малко на децата някои неща, нарича се и взима заплата за педагог. А аз на твое място ако не вземе мерки самата учителка, при следващо такова мероприятие с размяна на подаръци ще искам да го отменят, след като у децата няма елементарно възпитание и умение да общуват, да подаряват и приемат подаръци.

# 5 256

От споделеното от теб съдя, че момченцето с неприятната забележка има сериозен проблем. И вместо учителката да ви казва да свиквате, тя да вземе и да пообясни малко на децата някои неща, нарича се и взима заплата за педагог. А аз на твое място ако не вземе мерки самата учителка, при следващо такова мероприятие с размяна на подаръци ще искам да го отменят, след като у децата няма елементарно възпитание и умение да общуват, да подаряват и приемат подаръци.
Аз им казах, че повече в такива материални мероприятия, няма да участвам. Ние ходихме на психолог, но има деца ,които се нуждаят неистово от такъв, но родителите или ги е срам или неглижират! Лошото е, че в училище никой не обръща внимание на децата, особенно на изостаналите. Много е сложно в тази система, наречета Училище!  Има един лаф:
-Системата ни убива!

# 5 257
  • В градината...
В училищата е пълна трагедия. Но трагедията идва от родителите. Свиквайте /тези, които още не са осиновили или нямат по принцип деца/. Постоянно се конфронтираме с другите родители. Просто на хората не им пука за нищо, масово е така. Гледат си кефа майките и не се задълбочават. За младите говоря.

# 5 258
Здравейте, може ли да попитам дали в писмото, което изпращат на осиновителите, че има дете за тях пише някаква конкретна информация за това дете?

# 5 259
Здравейте, може ли да попитам дали в писмото, което изпращат на осиновителите, че има дете за тях пише някаква конкретна информация за това дете?
Не

# 5 260
В моите пишеше име, пол и възраст, но беше 2013 и 2014

# 5 261
В нашето писмо преди една година нищо не пишеше. Само, че сме разгледани, както и къде да се обадим за повече информация. Като се обадихме ни казаха за колко и какви деца става въпрос.

# 5 262
Здравейте, разрешението ми за вписване в регистъра е внесено с входящ номер в средата на Март.
Приблизително колко време след това отнема да бъда вписана и получа писмо с пореден номер?

# 5 263
Ако изобщо пращат вече писма - във Вашата дирекция дни, писмото ще дойде до седмица, от другите дирекции не чакайте. От Вашата им разпращат заповедта и те си Ви вписват, но аз през 2011 получих точно 5 писма, първото от моята дирекция и още 4 от страната, като едното беше и на половин лист. Другата седмица позвънете няколко дирекции и попитайте дали сте вписани и евентуално ще ви кажат ли номер.

# 5 264
Здравейте, разрешението ми за вписване в регистъра е внесено с входящ номер в средата на Март.
Приблизително колко време след това отнема да бъда вписана и получа писмо с пореден номер?
Има срок, когато изтича процедурата по кандидастване. Тези срокове ги следят и към края ,ще Ви пратят известие за вписване. Ние не сме получавали известие от никоя друга дирекция, освен от тази в която кандидаствахме. Получихме го с препоръчано писмо в пощата!
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт