Шеста тема на чакащите

• 583 937
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 365
Честит да ви е Алекс! Много радост да носи на всички, си вие на него! Моето дете също не ядеше зеленчуковите пюрета, но пък ядеше всичко домашно направено. Пробвайте и този вариант. Когато ги мъчат зъбки по принцип може и да отказват такава храна!

# 4 366
Извинявай, кой е големия празник. Не съм от вярващите християни и ме радва като те чета. Иска ми се да знам какво е голям празник за теб. Аз само Коледа и Великден посрещам и то не по християнски, а с пазаруване. 

Анонимен, така е. Пълен хаос. Аз съм била на две срещи и едната протече точно така както си я описала. Опитаха се хората да ми прочетат доклада, но дойде бебето, съобразихме се с неговият режим, и те ми говорят, аз уж слушам, обаче тотално сащисана, гледам го детето, не знам какво да правя, какво да питам. Направо се уплаших. Отказах го това детенце, но не заради срещата. Помолих ги, до София го доведоха детето да го прегледа психиатър и психиатъра ми потвърди най-големите страхове, че детенцето може да има нужда от специализирана рехабилитация.

Направете си среща без детето, за да си чуете отново всичката информация, но този път по-внимателно. След това ако трябва си направете консултация с някой лекар на базата на това, което ви прочетат. Пишете и тук ако искате. Недоносено не е проблем. Те нямат право да ви дават документи, но могат да ви ги прочетат. След това се настройте да си направите втора първа среща с детето и да се оставите на това как го усещате детето и усещате ли се вие като да ви харесва да сте родители на това дете.

# 4 367
  • София, БГ
Алекс е роден на Великден.
Цвети, днес яде пащърнак и му хареса.
Ще опитам домашни пюрета да му правя, да видим дали ще ги хареса

# 4 368
...
Анонимен, Алекс също е недоносен, роден е в 32ра г.с., това не ни уплаши. Душичката ни е роден на голям празник и е благословен и пазен от бог. Сега е добре, почти отговаря на размерите на доносено бебе на същата възраст.
В нашия случай става дума за раждане в 28 седмица. Междувременно направих консултация с педиатър от нашия град и доста неща прочетох за преждевременното раждане, и какви са рисковете.

...
Отказах го това детенце, но не заради срещата. Помолих ги, до София го доведоха детето да го прегледа психиатър и психиатъра ми потвърди най-големите страхове, че детенцето може да има нужда от специализирана рехабилитация.
Колко голямо беше детето, ако не е проблем да споделиш?

Направете си среща без детето, за да си чуете отново всичката информация, но този път по-внимателно. След това ако трябва си направете консултация с някой лекар на базата на това, което ви прочетат. ...
Тази седмица ще уговаряме втора среща, ще задаваме въпроси и евентуално на третата среща може да заведем детето на преглед - поне така ни посъветва социалният работник, а и аз мисля, че така е най-добре.

# 4 369
28ма седмица е наистина рано. Миличкото. За защо е станало преждевременно раждане?

Вече не помня на колко месеца беше детето - на 9 ли на 11ли. Под годинка беше със сигурност.

# 4 370
Може ли анонимните пишещи да се идентифицират / разграничат с цвят или номер?
По въпроса за недоносените деца, да съществуват рискове относно здравословното им състояние и от когнитивни увреждания.
Моята дъщеря е недоносена - 33г.с, но само 1610 грама и 41 см., кислородозависима. Изписана е на 42 ден от раждането. Към днешна дата форамен овале се е затворил, макар и по-късно, детето няма физически увреждания, но учи по-трудно, вероятно като последица от недостига на кислород около раждането.

# 4 371
  • В градината...
Пащърнакът всеки би го харесал - сладни. Аз бих правила пюрета с пащърнак, като добавям зеленчук по малко. Постепенно повече зеленчук, докато свикне детето. Морковът е сладък, глава целина и т.н. И чак още по-късно несладките зеленчуци. Всъщност, никога не съм купувала пюре.

# 4 372
Здравейте!
Аз отдавна не съм писала, но това е моят цвят (ако не бъркам). Ползвайте други, да няма обърквания, моля! Wink
Нашите деца вече порасват... малката стана на 4, баткото ще стане на 6 скоро. Съответно сме заедно от над 3 години и половина и от над 5 години. Обаче емоциите, които споделят открилите децата си, продължават да ме вълнуват.
Честито на всички, които се откриха! Бъдете здрави и щастливи и се радвайте на всеки миг заедно!

Когато четях за пюретата и нежеланието на малкия да ги приема, веднага се сетих за пащърнака и с какво удоволствие го ядяха и двамата, въпреки почудата на околните. Моите ядяха почти всички пюрета, де, ама към това имаха особена слабост.

Купувах пюрета. Баткото бе захранен с такива в дома. После бяха на детска кухня, като ги записах в първия възможен момент. Доколкото можех, се възползвах от тази опция. След нея минаха на домашна храна и много рядко ядат нещо, което не е сготвено от мен. И все пак, няма как да ги огранича напълно. Психически съм се подготвила, че е неизбежен приемът на неполезни храни, но...
Извинете за лирическото отклонение, ама първи клас идва, колкото и твърде бързо да ми се струва това.

# 4 373
А моят не искаше домашни и ядеше само няколко купешки на Ганчев. И плодови, и зеленчукови, и манджи ядеше малко видове докато на 8 месеца не се наложи да мине на домашно готвена храна. Любимото му плодово пюре беше шипки, на каката - също.

# 4 374
Много съжалявам за разочарованието Ви, но не е виновна "лелята". Каква дейност точно си мислите, че е отчела, като е отговорила на питането Ви? Да, можело е да бъде мейл, но са решили да е по пощата. Всъщност имам бегла идея защо - знам, че се е случвало странични хора да питат как вървят нещата за някое семейство по телефон или мейл, незнайно с каква цел. Представят се за някой от съпрузите и питат. Жената, от която имам информацията каза, че е задала по телефона елементарен въпрос за идентификация, от сорта на второ име или ЕГН на питащия и отсреща са затворили телефона. Много неприятно отношение към хората, които са си направили труда да ви отговорят все пак и то защитавайки личните Ви данни. Леля, малоумно изречение... Пожелавам Ви чудото да Ви споходи съвсем скоро и следващото писмо, което получите, да е чаканото от Вас.

# 4 375
.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 12:44 от beach_please

# 4 376
Аз съм потребителят с предложението за осиновяване на недоносено бебче, родено в 28 седмица.
И моето настроение е като на beach_please...
Вече имахме три срещи - ако знаете колко е красива, много хубаво бебе.
Но този страх от неизвестното надделява - детето се развива много добре, но двама педиатри, единият, от които е и невролог не се наемат да дадат оптимистична прогноза за в бъдеще и вместо да ни окуражат насадиха едно колебание. Причина е мозъчният кръвоизлив, който се е получил при раждането и въпреки, че е бил овладян навреме, още не се знае дали е нанесъл поражения.
А аз на друг преглед няма да заведа детето, че започнах да се чувствам като на пазар. Вчера си я целунах, защото, ако не я осиновим, повече няма да я видя.

Успокоява ме това, че за нея сега е по-добре да остане още известно време там под медицинските грижи и да закрепне, за да зарадва друго семейство след време.

А на нас ни остават десетина дни да вземем окончателно решение.

# 4 377
Пак с отчитането на дейност... никой не й е отчитал тази "дейност", по-скоро си е загубила времето да Ви отговаря, а очевидно и Вашето също. Било е редно въобще да не отговарят, след като няма какво да кажат. За писмото по пощата, казах какви може да са съображенията.

# 4 378
  • Шумен
Не мога да разбера какво се очаква да се постигне с това писане на писма до РДСП. Така напомняйки за себе си очаквате да прередите някое семейство, което си чака спокойно ли?

# 4 379
И как смятате, че ще ги предредя с изпращане на мейл до някое РДСП? Има други начини, които мога, но никога няма да използвам. Целта ми беше да потвърдя дали сме вписани, евентуално номера, защото във всяка дирекция е различен и информация за поредността в номерата, за да си дам поне бегла сметка до къде са стигнали. Никога дори през ум не би ми минало да предредя някой и дори да имам възможност не бих го направила, но Вие няма как да го знаете.

Общи условия

Активация на акаунт