Шеста тема на чакащите

• 587 488
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 280
При смяна на постоянен и временен адрес назначават ли нов социален работник?

# 5 281
  • Be realistic - plan for a miracle.
ni001, как мина срещата? Hands Pray

# 5 282
При смяна на постоянен и временен адрес назначават ли нов социален работник

Разрешението се издава по постоянен адрес на кандидат - осиновителите. Ако смените него тогава ще се смени дирекцията, която ще Ви оценява.

# 5 283
Ако е една и съща община, няма!

# 5 284
Ако е една и съща община, няма!

Благодаря! Значи всичко е наред!

# 5 285

Срещата мина прекрасно.Много стресиращо и за нас и за детето,но и много емоционално.
Още докато бяхме в колата и пътувахме взехме решение ,че това е нашето детенце.Сега започваме да събираме документи за да внесем молба за осиновяване и се надяваме до 1 месец вече да си е при нас 😍😍🥰

# 5 286

Срещата мина прекрасно.Много стресиращо и за нас и за детето,но и много емоционално.
Още докато бяхме в колата и пътувахме взехме решение ,че това е нашето детенце.Сега започваме да събираме документи за да внесем молба за осиновяване и се надяваме до 1 месец вече да си е при нас 😍😍🥰
Какви документи? Ние когато осиновихме, всичко свършиха социалните и техния юрист, ние с нищо не сме били ангажирани.

# 5 287
За делото се вадят на ново всички документи, без препоръките - доходи, съдимост, прокуратура, медицински. Освен, ако не сте вписвани или подновявали на скоро. Документите важат 6 месеца, след това се налага подновяването им

# 5 288
Да допълня само - дори и да има подновяване и да не се налага ново вадене на тези документи, както беше при нас преди една година, подготвихме декларация за съгласие и искова молба, плаща се държавна такса. Единият документ изискваше и нотариална заверка, което не виждам как ще стане, без осиновителите да присъстват.

# 5 289
Със съпруга ми искаме да подадем документи за второ осиновяване.
Обадих се в РДСП-то да питам освен документите, които трябва да съберем,  налага ли се повторно да минаваме курс за кандидат-осиновители. Не успяха да ми дадат отговор.

# 5 290
Със съпруга ми искаме да подадем документи за второ осиновяване.
Обадих се в РДСП-то да питам освен документите, които трябва да съберем,  налага ли се повторно да минаваме курс за кандидат-осиновители. Не успяха да ми дадат отговор.
Здравейте,ние минавахме и за второто дете отново курс.Скоро ни изтичат двете години и доколкото разбрах сега няма да ходим на курс при подновяването на документите на есен.

# 5 291
Ако сте заличени от регистъра след първото осиновяване, всичко се прави отначало. Документи, курсове, препоръки - всичко, както е било първия път.

# 5 292
Да допълня само - дори и да има подновяване и да не се налага ново вадене на тези документи, както беше при нас преди една година, подготвихме декларация за съгласие и искова молба, плаща се държавна такса. Единият документ изискваше и нотариална заверка, което не виждам как ще стане, без осиновителите да присъстват.
Това за тсксста в съда , да. Ние ходихме до банката само да платим. Всички други документи по самата процефура, пидготви юриста на

# 5 293
Здравейте уважаеми хора.Нова съм във форума. Бих искала да попитам колко време чакахте за дете? Моля да споделите мнение. Благодаря на отзовалите се.

# 5 294
Здравейте уважаеми хора.Нова съм във форума. Бих искала да попитам колко време чакахте за дете? Моля да споделите мнение. Благодаря на отзовалите се.

При всеки е различно, зависи от критериите които сте заложили.
Ние чакахме 5г.

Общи условия

Активация на акаунт