Шеста тема на чакащите

• 587 368
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 325
Да, по спомен е това за работа, няма друга бланка. За него обаче трябва да са минати кръвни изследвания - Васерман, ХИВ/ СПИН; печат от психодиспансера; от тубдиспансера (манту). Накрая при личния. Дано не греша, но май навсякъде си слагаха печата, поне от психото си го сложиха те на медицинското.

# 5 326
Ами държавни служители..

Цвете, само бележка, че не се водите на отчет ли сте дали? Дали е възможно без манту? Че въобще не искам да ми правят.

За квантифероновия тест не са ни правили проблем. Той все пак доказва неналичието на туберкулозните бактерии в активна и латентна форма. А нали идеята е да се докаже именно това. Няма причина да не го приемат.

# 5 327
Накрая на медицинското личния лекар да напише:
"Да послужи за осиновяване на дете.
Няма противопоказания за това."
Нещо такова беше ...

# 5 328
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ами държавни служители..

Цвете, само бележка, че не се водите на отчет ли сте дали? Дали е възможно без манту? Че въобще не искам да ми правят.

За квантифероновия тест не са ни правили проблем. Той все пак доказва неналичието на туберкулозните бактерии в активна и латентна форма. А нали идеята е да се докаже именно това. Няма причина да не го приемат.

Честно казано, май ни направиха манту. Но беше и отдавна вече, не си спомням. Confused

# 5 329
Изисква се манту, то така си и пишеше в документите. Ние 3 пъти сме събирали всички документи, нищо страшно не е. Какво толкова се шашкате !?

# 5 330
Здравейте, може ли някой от Варна да ми каже, колко време продължава една среща и колко струва курса за осиновители? Казаха ни, че след 06.05 можем да очакваме да ни се обади социалната. В интернет не можахме да намерим информация за фирми, които предлагат курс за осиновители, а при подаване на документите ни казаха, че са няколко.

# 5 331
Този курс не е ли на всякъде безплатен? Поне аз през 2011 го карах безплатно. По спомени беше 32 часа.

# 5 332
Здравейте, може ли някой от Варна да ми каже, колко време продължава една среща и колко струва курса за осиновители? Казаха ни, че след 06.05 можем да очакваме да ни се обади социалната. В интернет не можахме да намерим информация за фирми, които предлагат курс за осиновители, а при подаване на документите ни казаха, че са няколко.

Курса е безплатен и ще ви го предложат социалните. Не си търсите вие къде да го изкарате.

# 5 333
За този курс ще Ви насочат социалните.
Ние го карахме по спомен 2018г. Курса беше напълно безплатен. Сега също е безплатен.

# 5 334
Пише ли се причина за отказа след първата среща в завлението до съответното РДСП?

# 5 335
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Пише ли се причина за отказа след първата среща в завлението до съответното РДСП?
Да, описва се причина.
Сега дали ще бъдете искрени или ще напишете един добре издържан политически коректен отговор е лично Ваше решение. За мен това беше доста трудно да изразя защо не мога да приема конкретното дете за свое. Доста сложно се оказа всъщност.
Може би има и хора, които пишат нещо с по едно изречение или такива, които си спестяват причината.
Аз писах. Беше ми трудно. Но смятах, че поне това му дължа на дребосъка. Пратих и-мейл.

# 5 336
Ние също сме отказвали. Обадихме се по тeлефона, писахме и e-mail . Това им е достатъчно. За да стартират процедура за следващите осиновители.

# 5 337
Здравейте на всички,събрали сме документите ,но уви със социалните голяма мъка.Не можем да подадем документите, трябва уговорена среща,уговорихме но уви ние сме се били объркали те ни чакали предният ден.Като звъним не вдигат или я няма,на място ни викат ,карат се уговорете си среща. Не очаквах,че е толкова трудно с тях.Как се случи при вас ,ние ли не правим нещо,имаме документите и няма подаване и това е .

# 5 338
Не, не трябва да е така, тези социални работници са срам за институцията, която представляват.
Просто много съжалявом, че преминавате и през това унижение след целия стрес. Недопустимо е, но за съжаление не е някакво изключение.
Ние отидохме без уговорена среща, бяха ни казали като съберем документите и сме готови да ги занесем. Веднага ги разгледаха, приеха и ни дадоха входящ номер. Два пъти ходихме за уточняващи въпроси преди това, всеки път ни беше обръщано внимание и търпеливо ни обясняваха. През цялото време бяха добронамерени и усмихнати.
И досега не знам някакъв луд късмет ли беше илив тази администрация ги подбират. Но и с шефката им се видяхме при връчването на заповедта, същата работа - любезна и усмихната.
Даже мога да кажа къде е това, защото добрите хора трябва да бъдат хвалени и да се вижда добрият пример - град Хасково. Просто каквото и хубаво да кажа за тях, все ще е недостатъчно. Дай Боже всички социални работници да са като нашите!
А вие стиснете зъби и не обръщайте внимание. Бъдете настоятелни обаче, без да се карате, времето не работи във ваша полза и без това много се чака.
Лошото е, ако те ви останат и по време на интервютата, ще ви съсипят нервите за три месеца. Confused

# 5 339
Не, не трябва да е така, тези социални работници са срам за институцията, която представляват.
Просто много съжалявом, че преминавате и през това унижение след целия стрес. Недопустимо е, но за съжаление не е някакво изключение.
Ние отидохме без уговорена среща, бяха ни казали като съберем документите и сме готови да ги занесем. Веднага ги разгледаха, приеха и ни дадоха входящ номер. Два пъти ходихме за уточняващи въпроси преди това, всеки път ни беше обръщано внимание и търпеливо ни обясняваха. През цялото време бяха добронамерени и усмихнати.
И досега не знам някакъв луд късмет ли беше илив тази администрация ги подбират. Но и с шефката им се видяхме при връчването на заповедта, същата работа - любезна и усмихната.
Даже мога да кажа къде е това, защото добрите хора трябва да бъдат хвалени и да се вижда добрият пример - град Хасково. Просто каквото и хубаво да кажа за тях, все ще е недостатъчно. Дай Боже всички социални работници да са като нашите!
А вие стиснете зъби и не обръщайте внимание. Бъдете настоятелни обаче, без да се карате, времето не работи във ваша полза и без това много се чака.
Лошото е, ако те ви останат и по време на интервютата, ще ви съсипят нервите за три месеца. Confused
Късметлии,при нас много лошо отношение и постоянно някой ти вика и ти се кара ужасно груби с всички. Работят само със записан час и ден и пак не е сигурно,ако решат те връщат ,защото имали и друга работа ,а не да се занимавали с такива като нас.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 20:59 от nevvenna

Общи условия

Активация на акаунт