Шеста тема на чакащите

• 587 363
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 340
Дай боже всекиму такава радост. За съжаление наистина се чака много. Ние също чакаме обаждане от някое РДСП. Но в крайна сметка всеки ден си казваме на ум и за наше успокоение че нашето дете ни чака някъде в България и един ден ще станем истинско щастливо семейство. Не се отказвайте от нищо. Въоръжете се с търпение и чакане. Пожелавам на всички радостни вести скоро!!!

# 5 341
Не, не трябва да е така, тези социални работници са срам за институцията, която представляват.
Просто много съжалявом, че преминавате и през това унижение след целия стрес. Недопустимо е, но за съжаление не е някакво изключение.
Ние отидохме без уговорена среща, бяха ни казали като съберем документите и сме готови да ги занесем. Веднага ги разгледаха, приеха и ни дадоха входящ номер. Два пъти ходихме за уточняващи въпроси преди това, всеки път ни беше обръщано внимание и търпеливо ни обясняваха. През цялото време бяха добронамерени и усмихнати.
И досега не знам някакъв луд късмет ли беше илив тази администрация ги подбират. Но и с шефката им се видяхме при връчването на заповедта, същата работа - любезна и усмихната.
Даже мога да кажа къде е това, защото добрите хора трябва да бъдат хвалени и да се вижда добрият пример - град Хасково. Просто каквото и хубаво да кажа за тях, все ще е недостатъчно. Дай Боже всички социални работници да са като нашите!
А вие стиснете зъби и не обръщайте внимание. Бъдете настоятелни обаче, без да се карате, времето не работи във ваша полза и без това много се чака.
Лошото е, ако те ви останат и по време на интервютата, ще ви съсипят нервите за три месеца. Confused
Късметлии,при нас много лошо отношение и постоянно някой ти вика и ти се кара ужасно груби с всички. Работят само със записан час и ден и пак не е сигурно,ако решат те връщат ,защото имали и друга работа ,а не да се занимавали с такива като нас.
Това им е работата на тези "квачки".
Какво се правят на две и половина ? Ние не сме имали чак такива проблеми.

# 5 342
Ние също не сме имали проблем при подаването и при удължаването на периода. В този случай ще използвам българската поговорка сит на гладен не вярва.

# 5 343
Ние също не сме имали проблем при подаването и при удължаването на периода. В този случай ще използвам българската поговорка сит на гладен не вярва.
И още нещо ние и до ден днешен чакаме обаждане. Пътят е труден а чакането дълго. Преди два месеца писах до всички дирекции и всичките ми върнаха отговор че трябва да чакаме.В крайна сметка всеки ден по пет пъти гледам телефона за обаждане но уви няма.Тези които са вече щастливи мама и татко ще ме разберат. За другите като мен които чакат им желая скоро добри новини.

# 5 344
И още нещо ние и до ден днешен чакаме обаждане. Пътят е труден а чакането дълго. Преди два месеца писах до всички дирекции и всичките ми върнаха отговор че трябва да чакаме.В крайна сметка всеки ден по пет пъти гледам телефона за обаждане но уви няма.Тези които са вече щастливи мама и татко ще ме разберат. За другите като мен които чакат им желая скоро добри новини.
Един съвет, не чакай само да звънне телефона. Проверявай и пощата. Някои дирекции изпращат писма, не се обаждат.

# 5 345
Един съвет, не чакай само да звънне телефона. Проверявай и пощата. Някои дирекции изпращат писма, не се обаждат.
Благодаря за съвета. Проверявам винаги и пощата но уви няма до този момент нищо. Дано скоро да има хубави новини

# 5 346
Здравейте,имам въпрос -вписани сме в регистъра миналата година на 01.03.Малко взе да ме обхваща нетърпение и искам да пиша на някои ДСП до къде са стигнали нещата.Бихте ли ме посъветвали какъв да е текста на имейлите,защото миналата година писах до няколко рдсп,отговориха ми от две,от другите нищо.

# 5 347
Здравейте, уважаеми хора. Понеже преди два месеца и аз направих съответните справки по имейл в повечето случай трябва да съдържа тези неща:
Съгласно изискванията на чл. 29, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК), отправено до административен орган писмено искане от гражданин (саморъчно написано или в електронна форма) трябва да съдържа пълното име на лицето, от което изхожда, адрес за обратна връзка, естеството на искането, дата и саморъчно поставен подпис или електронен такъв, в съответствие със Закона за електронното управление.
Съответно в писмото ми дадоха това като информация, ако не сте го направили така трябва собствено ръчно от името на двамата да направите съответните корекции в рамките на 3 дни от датата на получаването на писмото в случай че не отговаря. Аз трябваше да го изпратя сканирано и до съответния адрес на Рдсп-татари където трябваше да коригирам и трябваше да посетя за целта книжарница. Оттам нататък те ти връщат на електронната поща или на обикновената поща зависи от адреса които сте посочили. Ние сме в регистъра от 2022 година и за момента нямаме все още предложение. Препоръчвам ви да прочете ако сте нова в сайта статистика за осиновяване по препоръка на други семейства тук във форума за да придобиете представа за това колко ще чакате.
Пожелавам ви кратко чакане и успех във осиновителни процес.

# 5 348
Здравейте,имам въпрос -вписани сме в регистъра миналата година на 01.03.Малко взе да ме обхваща нетърпение и искам да пиша на някои ДСП до къде са стигнали нещата.Бихте ли ме посъветвали какъв да е текста на имейлите,защото миналата година писах до няколко рдсп,отговориха ми от две,от другите нищо.
Здравейте, уважаеми хора. Понеже преди два месеца и аз направих съответните справки по имейл в повечето случай трябва да съдържа тези неща:
Съгласно изискванията на чл. 29, ал. 2 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК), отправено до административен орган писмено искане от гражданин (саморъчно написано или в електронна форма) трябва да съдържа пълното име на лицето, от което изхожда, адрес за обратна връзка, естеството на искането, дата и саморъчно поставен подпис или електронен такъв, в съответствие със Закона за електронното управление.
Съответно в писмото ми дадоха това като информация, ако не сте го направили така трябва собствено ръчно от името на двамата да направите съответните корекции в рамките на 3 дни от датата на получаването на писмото в случай че не отговаря. Аз трябваше да го изпратя сканирано(така го изискаха) и до съответния адрес на Рдсп-тата където трябваше да коригирам и трябваше да посетя за целта книжарница. Оттам нататък те ти връщат на електронната поща или на обикновената поща отговор зависи от адреса които сте посочили. Ние сме в регистъра от 2022 година и за момента нямаме все още предложение. Препоръчвам ви да прочете ако сте нова в сайта статистика за осиновяване по препоръка на други семейства тук във форума за да придобиете представа за това колко ще чакате.Но всичко зависи от критериите, които се описали в заявлението за осиновяване.
Пожелавам ви кратко чакане и успех във осиновителния процес.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 16:54 от sweetchild

# 5 349
Моя съвет е ,да пишете до всички 28 дирекции. С копи пейст на мейл адресите им от сайта става лесно и бързо. Посочете под кой номер сте вписани в регистъра. Текста е напълно произволен. Попитайте, каквото Ви интересува.
Задължително посочете ,че искате писмен отговор по мейл адреса Ви. Защото иначе всяка дирекция ще Ви отговори по удобен за тях начин. Представете си, че 10 дирекции Ви отговорят с препоръчано писмо, ще трябва в продължение на месец-два да сте дежурни в пощенския клон.
Успех!

# 5 350
Благодаря много момичета.

# 5 351
Моля. Спокойна вечер и още веднъж успех в осиновителния процес.

# 5 352
Живем в къща с родителите на мъжът ми ,социалните казаха че искат да ги видят и да говорят и с тях като дойдат. Някой може ли да каже как преминава,за какво може да питат?

# 5 353
Благодаря,една особена обич се е настанила в душата ми.

# 5 354
Благодаря,една особена обич се е настанила в душата ми.

За да се успокоите, пригответе  си няколко бутилки Уиски.

Общи условия

Активация на акаунт