Отговори
# 15
Ами някой мъже просто се плашат от женски истерии, сълзи, тръшкане или просто не им се занимава и гледат да си спестят рязкото преустановяване на комуникацията. Затова се надяват, че нещата ще отшумят от само себе си и тя ще си намери нова жертва  Mr. Green

Да,формулирала си го точно и ясно!Такива мъже са точно жертви.

# 16
Ами някой мъже просто се плашат от женски истерии, сълзи, тръшкане или просто не им се занимава и гледат да си спестят рязкото преустановяване на комуникацията. Затова се надяват, че нещата ще отшумят от само себе си и тя ще си намери нова жертва  Mr. Green

Мъжете най-лесно и категорично прекратяват отношения с жени,предлагащи им женски истерии и сълзи.
Почне ли да изтерясва - смятай я бита карта.
Мъжете не прекъсват комуникацията по три прости причини - искат да си имат резерва, имат някакви чувства и обожаването им се отразява добре на Егото. Най-често е всичко това на куп.

# 17
Разбира се, че е манипулация, ама и твоят приятел не е много стока, щом се дава така лесно. Утре някой грозник може да ми каже, че умира и да поиска да му пусна за последно...
Да не би да се изживява като Лазар от "Железният светилник" - обещава на Божана да я вземе за булка, макар повече да му се нрави Ния, но Божана умира преди венчавката? Може да някаква ненормална форма на романтизъм.

# 18
Поведението е било манипулативно,  което не го прави автоматично злонамерено.

Извън контекста на описаната случка,  редовно оставам изумена колко слепи са мъжете за разни женски номера,  дори и най-клишираните. Винаги е разочарование да видиш един иначе интелигентен мъж забаламосан.  Пак повтарям,  говоря  извън конкретиката на ситуацията. За нея не виждам смисъл да се спори повече,  този мъж винаги ще предпочита да се вижда като благороден и безрезервно добър,  а не  наивен и податлив на внушения.  
На същото мнение съм. Peace

# 19
  • София
В такъв тежък момент, момичето се е хванало като удавник за сламка за бившия ти. Слава богу - да е жива и здрава, всичко е минало, казваш, а и те вече не са заедно след повторното събиране. Всички мисля, че са щастливи, нали така?!

Кво да го дебатираме още?!

Твоят Муньо му е било приятно да го наричат "бейби" и да му споделят, още преди да узнае за болестта й, в противен случай - би я блокирал; виж в темите за муньовците как постъпват женорята. Блокират. Че бившият ти по-тъп ли е?

# 20
В моя Наръчник за токсични връзки лъжата за болест е класическа стратегия. Може да лъжеш за точната диагноза, за прогнозата, за сериозността. Знам за случай на същото, прилагано от мъж към жена.

Рак на яйчниците е много сериозна диагноза с трудно оцеляване. По-скоро с тая диагноза трябва да се простиш с хората, не да тръгнеш да ги жениш за себе си. Та може да има известно послъгване...

А младокът се е хванал, щото явно го кефи да го търсят и може би няма други опции. Съмнява ме на 20 да е "постъпил като мъж" съзнателно. А и постъпване като мъж не значи да се женят- има и други стратегии.

# 21
Аз пък смятам, че той умишлено е оставил тя да се надява и да вярва в отношенията им. Мисля, че заблуждава и теб. Такива хуморески съм ги чувала много и истината се е оказвала не точно такава. Ще се ожениш за някой защото е болен? Хайде бе!
Щом жената е вярвала, че той е до нея в този момент - той я е оставил да го вярва, ако тя е лепка, ще е така и до днес. След оздравяването, всичко е прекратено - явно истината не е такава както ти я е описал.

# 22
Miikria,
настръхвам от емоцианалните изнудвачи и манипулатори.
Да вменявшая на някого чувство за вина и да изискваш от него обич..брр..
А той явно е "река Мария" и харесва ролята си на жертва и благороден "спасител".
Намерили са се. Peace

# 23
Ами някой мъже просто се плашат от женски истерии, сълзи, тръшкане или просто не им се занимава и гледат да си спестят рязкото преустановяване на комуникацията. Затова се надяват, че нещата ще отшумят от само себе си и тя ще си намери нова жертва  Mr. Green

E, хайде, сега - толкова плашливи, че чак се навививат и да се оженят?!

# 24
  • София
Както обикновено, повечето жени започват да плюят своя пол и ожалват горкия мъж...
Добре, че си имаме тук ronaldd да ни отрезви. Пак да напомня, че нерядко мъже са с по-женски характер и жени - с по-мъжки. Освен това знаем за чувства и секс при двата пола.
Сега се сетих история, чута от майка ми - нейна колежка имала много хубав син, и някаква мацка му се лепнала, донякъде му досаждала, но и той бил добра душа, и в крайна сметка се оженили (без да има бременност). Това е версията на свекървата.
Но според останалите колежки историята не била точно такава - той си искал мацката, не му се е натрисала без покана у тях и като цяло свекървата лекичко била преувеличила как синчето й е манипулирано.
Без щастлив край - въпросното момиче се залюбило с дългогодишния партньор на свекърва си, който не е баща на младежа и се преселили някъде на село...

# 25
Ами нормално е свекървата да не харесва въпросната мома  Mr. Green И аз не бих се зарадвала на някоя, която първо загражда сина ми, а после се изнася с мъжа ми да живее на село  Joy

# 26
  • София
Ами нормално е свекървата да не харесва въпросната мома  Mr. Green И аз не бих се зарадвала на някоя, която първо загражда сина ми, а после се изнася с мъжа ми да живее на село  Joy
Не, не, имах предвид, че разказите за заградения момък са били преди да се оженят, още докато майка ми работеше - някъде 1991 г. А за развръзката беше чула значително по-късно, след като се пенсионира, и то от трети лица. Направо се втрещих, какъв беше този страхотен свекър, че да зарежеш младия мъж  newsm78 Сигурно има нещо съществено, но едва ли ще го разбера.

# 27
Рак на яйчниците, операция на матката, химиотерапии и после оздравяла и кой от къде е  newsm78 Това е най-опашатата лъжа, която съм чувала! И глупакът  се вързал здраво, обаче.

# 28
А може да не се е вързал, а да се опитва да върже авторката.
Нищо чудно историята да се окаже подобна на онези, в които любовницата чака много болната жена на любовника си да умре, защото, нали, той не може да я зареже нещастна и умираща, не е хуманно просто... И чака ли, чака, докато не ги види случайно някой ден да разхождат прегърнати новороденото си бебе.  Laughing
Сетих се и за другата класика - Мунчо сваля гаджета, разказвайки със сълзи на очи как предишната му приятелка го е зарязала подло, докато горканчо е набивал крак в казармата. Разчитащ, че все някоя милозлива душица ще клъвне и ще положи разплаканото му лице на голата си гръд, за да го утеши... Да, ама подлата гаднярка в същото време потропва с крак в общия им дом и поглежда нервно часовника, щото Мунчо закъснява, а трябва да къпят бебето...
За заплашващите със самоубийство дори дума няма да обеля.
Мъжете-манипулатори никак не са малко, не се лъжете. Друг е въпросът, че историите им обикновено са съшити с много бели конци, ама една жена реши ли, че иска да бъде излъгана, няма сила на света, която да ѝ отвори очите.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 20:12 от Как` Сийка

# 29
Рак на яйчниците, операция на матката, химиотерапии и после оздравяла и кой от къде е  newsm78 Това е най-опашатата лъжа, която съм чувала! И глупакът  се вързал здраво, обаче.

Как се имитира химиотерапия? Да не търсим лъжа там където я няма. Не си ли чувала за излекувани от рак?

Общи условия

Активация на акаунт