Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 533
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Аз тренирам йога в университета и треньора като разбра,че съм бременна ми се скара и каза,че не трябва да играя,особенно през първите 3 месеца,а по принцип йога(освен ако не е специално за бременни) каза,че не се практикува от бременни,независимо в кой месец са.Имаме натоварващи упражнения и такива за по голяма гъвкавост,което е опасно за плацентата.Сега са ме освободили от спорт в университета.Иначе се разхождам всеки ден(лошото е ,че сега е студено и затова ходя по малко)
Иначе знам,че се препоръчва плуване,но мене ме е страх да не хвана гъбички и дали водата е достатъчно чиста

# 271
lukytoo, прав е. аз точно написах че йога може след трети мес. но забравих да кажа че тр да е пренатал йога, никаква друга...и на мен ми липсва много йогата но няма как..
не бих влизала в басейни аз, по принцип лесно хващам всякакви неща от басеини. разгледай в гугъл има супер упражнения за първи триместър ако ти се прави.

# 272
Здравейте момичета bouquet  Много съм щастлива, 3 дена подред си правех тестове от страх да не са фалшиво положителни  hahaha След 7 месеца опити, поликистоза и да си призная леко отчаяние моето коледно чудо се случи  Praynig Вмомента съм в 4 седмица и живот и здраве терминът ми е на 23-ти септември, май ще си имаме везничка  Blush Запазила съм си час при д-р Славчев за преглед края на месеца и за следене на ЖК при него, а вие насочили ли сте се вече към някого? Леко бременеене момичета  Hug
ЗДравей Магдалена, радвам, се че имаме още една варненска бъдеща мама. И ти си от моя отбор. Аз съм също с поликистозни ячници+обърната матка...Само, че при нас не бяха 7 месеца, а почти 7 години чакане и аз приемам това, което ми се случва за истинско чудо. МИсля да взема да прочета за Славчев малко....чувам това име от тук от там. Ти откъде се насочи за него?Дали работи по здравна каса? Аз още не съм се ориентирала за ЖК и живо се интересувам от кога трябва да се запиша.

Здравей Simple Smile) Аз уча в медицинския университет във Варна, спец. Акушерка - последна година и съм имала удоволствието да съм имала досег и близки наблюдения относно работата на почти всички гинеколози работещи в АГ и окръжна болница. Специално д-р Славчев е изключително добър медик, кадърен, способен и при криза запазва самообладание и помага адекватно.. а лично аз имам професионално изкривяване и държа лекаря при когото си водя ЖК, а и ми води и раждането не дай си Боже да стане нещо, да има възможността и уменията да реагира. Работи със здравна каса, преглежда петък и събота в жълтата сграда в двора на окръжна,ЖК започва да се води вече от 10-та седмица (преди беше от 12-та, но има промяна в закона). Хубаво е към 6-7 г.с. да си вземеш едно направление от личния и да отидеш при него, защото тогава хем може да се чуе сърчице, хем и ще добиеш по-добра представа за него, все пак е до усещане на човека.

# 273
Добро утро.
Аз вчера след дежурството цяр ден спах .не че се накпах де но днес вече съм свежарка.
При мен да ви кажа нищо ново.Ще ходя др.седмица за направление от джи пито и да си запиша час за петък за първи преглед.Дано всичко е наред и чуем сърчице.
Добре дошли на новите мамита.Леки месеци до финала.
За спорта хубаво е да се спортува,но само със спорт за бременни.
Аз по принцип много се движа на работа .Хубав ден на всички макар времето да е дъждовно.

# 274
hriskag25, не знам как издържаш по цял ден на крак...иска ми се и на мен, моята работа също има движение но следобед гледам да се скатая някъде с лаптопа че иначе не се търпи.
хубав ден и от мен, тук е слънце но необичайно студено за града Simple Smile

# 275
hriskag25 в коя седмица ще си когато ходиш на преглед?

# 276
Здравейте момичетаа,
да ви попитам... нормални ли са болките долу ниско, като ПМС-болки.... Снощи чак се събудих от тях Sad

# 277
escarlata - да, напълно е нормално. Аз спя много малко през нощта,гади ми се предимно следобед и вечер и имам придърпвания в десния яйчник.

# 278
escarlata, нормални са и аз ги имам чат пат. попитай лекаря си дали не може да пиеш но-шпа.

# 279
escarlata - да, напълно е нормално. Аз спя много малко през нощта,гади ми се предимно следобед и вечер и имам придърпвания в десния яйчник.

Същото е при мен, най -неприятно е вечер.  На прегледа попитах дали може да взема но-шпа, ако ме боли по-силно,защото бяха по-леки болките и ми казаха,че няма проблем.

Благодаря ви  bouquet  Heart Eyes

# 280
Същото е при мен, най -неприятно е вечер.  На прегледа попитах дали може да взема но-шпа, ако ме боли по-силно,защото бяха по-леки болките и ми казаха,че няма проблем.

Благодаря ви  bouquet  Heart Eyes
Ако имаш нужда, изпий едно нош-па, може и бусколизин, все пак имаш нужда от сън и спокойствие. Моите болки са леки, но се будя през нощта, за да пишкам hahaha

# 281
Здравейте и от мен.Последен цикъл 27.11 .Бях на преглед преди 3 дни ,в 6-та седмица съм (изглежда съм имала по-късна овулация),видя се ,че бие сърцето ,само ме притеснява ,че имам кафяво зацапване от 3-4 дни и ми дадоха да пия дуфастон и след няколко дни пак на преглед.Момичета ,какво ще кажете да си направим група във фб (Септемврийски бебета да се казва да речем),ще е много по-лесно да общуваме и споделяме.Тук ми е малко сложно Simple Smile.Вече имам гадене от 2 дни.Имам и син на 2.3 ,но с него нямах никакви болежки и симптоми ,беше страхотна лека бременност Simple Smile

# 282

ilqna_vasileva, честито:)) значи сме заедно, моят последен цикъл беше на 27.11. кога ти дадоха датата? тук не се ходи на лекар преди 12та г.с. и аз още чакам:( аз живот и здраве чакам бебчо на 2.9

# 283
Благодаря Simple Smile Честито и на теб хехех.Аз съм в Кипър.По принцип по изчисления трябва да съм 7-ма седмица ,но изглежда съм имала късна овулация та съм 6-та.Аз в сряда бях на преглед в държавната болница ,видя се ,че има бебе ,но не и пулса,но те имат по-скапана апаратура и понеже от предният ден преди прегледа имах кафяво течение и се притесних и отидох веднага и на частно и веднага се видя ,че бие сърцето и че съм 6-та седмица,термин 7.09 (ти може да си с 1 седмица по-напред Simple Smile ).Другият четвъртък съм пак на преглед

# 284

ilqna_vasileva, супер значи сме близо една до друга:)  а в Кипър предполагам не го третират като бременност до 12 г.с. също както във Великобритания?
не съм имала зацапване но четох че е нормално, тъй че щом и докторите са те уверили че е ок, няма място за паника Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт