Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на бременността и кога трябва да се направи първото посещение при лекар?
Какви са страничните ефекти на дуфастон и утрогестан?
Какви са разликите между фолиева киселина и фолат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на бременността и кога трябва да се направи първото посещение при лекар?
-
Какви са страничните ефекти на дуфастон и утрогестан?
-
Какви са разликите между фолиева киселина и фолат?
Фолатът е естествената форма на витамин B9, намираща се в храната, докато фолиевата киселина е синтетичната форма на B9. Някои проучвания показват, че продължителната употреба на високи дози фолиева киселина може да увеличи риска от развитие на рак, особено рак на дебелото черво. Следователно приемането на фолат от хранителни добавки като NeoFolic Meta може да бъде по-предпочитано.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност и какви са различните мнения за диетата по време на бременност?
-
Кога трябва да се направи преглед при бременност?
Много съм щастлива, 3 дена подред си правех тестове от страх да не са фалшиво положителни
След 7 месеца опити, поликистоза и да си призная леко отчаяние моето коледно чудо се случи
Вмомента съм в 4 седмица и живот и здраве терминът ми е на 23-ти септември, май ще си имаме везничка
Запазила съм си час при д-р Славчев за преглед края на месеца и за следене на ЖК при него, а вие насочили ли сте се вече към някого? Леко бременеене момичета 
) Аз уча в медицинския университет във Варна, спец. Акушерка - последна година и съм имала удоволствието да съм имала досег и близки наблюдения относно работата на почти всички гинеколози работещи в АГ и окръжна болница. Специално д-р Славчев е изключително добър медик, кадърен, способен и при криза запазва самообладание и помага адекватно.. а лично аз имам професионално изкривяване и държа лекаря при когото си водя ЖК, а и ми води и раждането не дай си Боже да стане нещо, да има възможността и уменията да реагира. Работи със здравна каса, преглежда петък и събота в жълтата сграда в двора на окръжна,ЖК започва да се води вече от 10-та седмица (преди беше от 12-та, но има промяна в закона). Хубаво е към 6-7 г.с. да си вземеш едно направление от личния и да отидеш при него, защото тогава хем може да се чуе сърчице, хем и ще добиеш по-добра представа за него, все пак е до усещане на човека.