Препарати за съдомиялна - 8

• 95 964
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Финиш си е препарат втора класа,да не е трета класа,но мисля,че сравнението си беше съвсем подходящо  Mr. Green
Така,че купуването на каквито и да е препарати различни от Феъри за мен е пръскане на пари на вятъра
С други думи- излишно

Финиша си е много дибър препарат и мие чудесно! Както вече казаха е във високия клас. Това, че за теб няма други хубави препарати освен феъри, съвсем не значи по принцип няма други хубави препарати, нито пък, че феърито е върха! Аз лично харесвам друг препарат, но не казвам, че освен него няма друг дето да става, нали. Не подвеждайте така хората.

Скрит текст:
Всичко мия на 30 минути. Чинии, чаши, вилици, лъжици. И тенджери съм мила, както и тигани. Нищо не ми се е опряло. Laughing

Стана ми интересно. На колко градуса мие кратката ти програма?
При моята съдомиялна /Беко/ кратката програма е 35  градуса. Е, не мия на такава.Освен кристал и разни стъкларии . Ама кога ли имам пълна миялна с такава посуда! Не ми се вижда хигиенично.

Като чуя такива изказвания и ми става много смешно Grinning. Да попитам тогава, Вие преди да имате миялна, когато си миехте съдовете на ръка, отделяхте ли по 30мин. на всеки един съд? Защото в миялната така се пада, 30 мин. на 1 съд. И друго - на колко градуса миехте на ръка? Да се зачуди човек, как оцеляват хората миещи на ръка Rolling Eyes.  Не виждам нищо лошо в 30 минутна програма на 35 гр. за ежедневна посуда, която все пак не е кой знае колко мръсна или мазна.

# 391
На нашата си пише, че 30 минутната е за много слабо замърсени, които не се нуждаят от сушене (има, но е много слабо). Не се измиват тави, тенджери, иначе за чашите и чиниите става, но рядко пускаме такава миялна, винаги има по някой по-замърсен съд.
Не може да се сравни с миене на ръка, защото тогава ръчно оказваш натиск, за безконтактно миене си трябва време, накисване...
Едночасовата е идеална, справя се с всичко Peace

За препаратите - с тези сме в момента, носят ни ги от Австрия, тук съм ги виждала по паралелния внос и в продавалниците.
4.50 евро за 100 бр., мият без забележки, не драскат нищо.

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 13:57 от Не се сърди, човече

# 392
  • Варна
Аз имам право на лично мнение и имам право това да е различно от мнението на друг в групата Simple Smile
Също така имам право въобще да не ми пука от мнението на другите Simple Smile

# 393
  • Варна
Финиш си е препарат втора класа,да не е трета класа,но мисля,че сравнението си беше съвсем подходящо  Mr. Green
Така,че купуването на каквито и да е препарати различни от Феъри за мен е пръскане на пари на вятъра
С други думи- излишно

Много ми стана интересна класацията и искам да попитам Финиша като е от втора или трета класа, кои държат първите места? Аз от всичко досега ползвано от него съм най-доволна. По-точно го ползвам за сериозно замърсени съдове и да не кажа претъпкана съдомиялна. Та той е два-три пъти по-скъп от другите, няма как да има фалове там.
Ама каква е тази адски висока цена от 28,99 лв за 50 таблетки Фейъри  #Crazy Аз за 15 Евро вземам две кутии Финиш с по 57 таблетки вкл и почистващ препарат.

Вие Феъри Платиниум ползвали ли сте?
Ако не - опитайте  Peace

Аз го купувам 70 таблетки за 22 лева/не ми е скъпо/ Simple Smile
А и не всичко опира до цената Simple Smile

# 394
  • На брега на реката
Боряна Георгиева,
От кога ползваш съдомиялна и какви видове препарати си ползвала, че даваш такива категорични оценки?
Предходния ти отговор е като тръшкане на малко дете, на което са направили забележка. Имаш право на мнение  разбира се, но би следвало да е на базата на личен опит, а не просто "щото така".  Направи съпоставка и се аргументирай.
Аз също най-много харесвам Феъри платинум, но за ежедневните слабозамърсени неща, ползвам прах КК на Кауфланд и мога да те уверя, че е страхотен. Пробвала съм доста видове и Финиш е сред тях. Ами и аз не съм във възхита от него, но не мога да кажа, че е лош /трабант/. За мен е между средно и високо качество.

# 395
  • София
Боряна, да,всеки има право на мнение и има право да го изкаже. Но не и да категоризира, макар и не директно, мнението и/или избора на друг като неадекватно/ен.  ooooh!

За да не е само спам, загледах моето Беко - реално има две кратки програми - 30 мин. на 35 градуса и 1час на 70 градуса. Само тази на 35 градуса не съм ползвала, тъй като на нея нямам опция за половин зареждане. Ако успея да събера цяла съдомиялна само с чаши, чинии и разни купички ще я пробвам. Обикновено имам и по някоя друга тенджера, тава и тиган и не съм опирала до тази програма. Предполагам, че ще трябва да ползвам прах за нея (имам от Кауфланд), защото не вярвам коравите таблетки да се разтворят толкова бързо и на толкова ниска температура. Grinning
70-градусовата иначе си мие, но не я използвам от икономична гледна точка. По-къса е, но използва повече вода и ток. А обикновено съдовете, които се мият не са ми спешни и мога да си ги изчакам и 3 часа. Simple Smile

# 396
Ако не - опитайте  Peace

Пробвах ги след големите хвалби във форума, не мият по-различно от онези, които съм сложила в линка.
Не всичко опира до цената, наистина, но при еднакъв резултат не виждам защо да си давам парите.

# 397
  • Варна
Просто съм забелязала,че в почти всички теми в този форум ако посмееш да изкажеш мнение различно от това на някои хора с 125369 мнения ти се исипват на главата  Mr. Green
Защо да пробвам и други препарати след като съм доволна от един?
Съдомиялната я взех с 3-4 таблетки финиш и 3-4 таблетки феъри ал ин уан - и двете измиха по-зле отколкото аз да си измия чиниите на ръка и то със студена вода
Това е моят опит
Не съм правила опити да купувам таблетките на лидъл,кауфланд,блейзи и каквито се сетя евтини боклуци от суперите просто защото не го намирам за нужно
Други въпроси?  Mr. Green

# 398
Много странно. Моята миялна пък мие перфектно с препаратите на КК. Не разбирам защо ги наричаш боклуци, като май твоята машина не е от най-сполучливите модели, щом се нуждае от най-тежката артилерия, за да се справи.

# 399
  • Варна
Ами защото това ми е мнението за тях Simple Smile

# 400
Просто съм забелязала,че в почти всички теми в този форум ако посмееш да изкажеш мнение различно от това на някои хора с 125369 мнения ти се исипват на главата  Mr. Green
Защо да пробвам и други препарати след като съм доволна от един?
Нищо никой не изсипва, просто споделяме опит, нали затова е темата, да кажем какво сме пробвали, кое е добро, кое не.
Аз съм експериментатор, изпробвах всичко, от най-скъпото до най-евтиното. Феъри, Финиш и въпросните Алио се оказаха измиващи без забележки при мен, и в крайна сметка останах на евтините. Не намерих причина да давам за същото качество повече пари.
Много пъти съм ползвала такива сравнителни постове и съм оставала доволна, ако пък моят опит помогне на друг - чудесно. Затова са тези теми, не да караме някой насила да опита нещо  Simple Smile

# 401
С други думи- излишно

Много ми стана интересна класацията и искам да попитам Финиша като е от втора или трета класа, кои държат първите места? Аз от всичко досега ползвано от него съм най-доволна. По-точно го ползвам за сериозно замърсени съдове и да не кажа претъпкана съдомиялна. Та той е два-три пъти по-скъп от другите, няма как да има фалове там.
Ама каква е тази адски висока цена от 28,99 лв за 50 таблетки Фейъри  #Crazy Аз за 15 Евро вземам две кутии Финиш с по 57 таблетки вкл и почистващ препарат.

Ако не - опитайте  Peace

Първо - този тон не ми харесва
Второ - казах, че не съм ползвала, тук където живея не съм виждала
Трето - тези с които мия са си ми перфектни, нямам никакви забележки и не виждам какво повече може да направи Фейъри-то, та да го ползвам
Четвърто - никак не е евтин
Бих го ползвала, ако е по-евтин например /не е нужно да плащам за нещо излишни пари и да ги имам, и да ги нямам/
Е

# 402
  • 1st floor

70-градусовата иначе си мие, но не я използвам от икономична гледна точка. По-къса е, но използва повече вода и ток. А обикновено съдовете, които се мият не са ми спешни и мога да си ги изчакам и 3 часа. Simple Smile
Мен ме дразнят дългите програми. Не мога да ги чакам след вечеря, защото ми се спи, а сутрин бързам за работа. 30-минутната ми  е  супер. 45 градуса е. Следващата по дължина е два часа. Разликата е 1-2 литра вода и 10 стотинки ток. Simple Smile Но просто не ми се чака.  Tired Не смея да я оставям през нощта да си работи, защото ме е страх да не се запали. Четох, че има и такива случаи.

# 403
Да се запалят ли Shocked

# 404
  • 1st floor
Да, така четох. Даже една много уважавана от мен съфорумка с добри технически познания, казваше , че Мидеята горят с пламък.  Моята е Бош, но това ми беше достатъчно. Имам фобия от пожари...

Общи условия

Активация на акаунт