Препарати за съдомиялна - 8

• 95 679
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз реших да пробвам функцията 1/2 зареждане.
Сега  виждам, не беше отбелязано в книжката понеже, че тази опция се активира успешно единствено при най-дългите програми.  ooooh!
Освен това 1/2 за мен си е математически и физически половин, та очаквам времето на дългата програма да се съкрати на половина. Да, ама не! Naughty Отнема 1/3 от времето за работа на машината. Че и по-малко. Примерно ако на еко програма, която е към 4 часа Crazy, 1/2 функция означава 3часа и 33 мин работа! Хе, че то струваше ли си да чупя таблетката на две, изобще!? Crossing Arms

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 08:38 от kopche

# 61
  • София
Няма как да е на половина времето, просто ще ползва програмата по-малко вода съответно по-малко вода и ще топли, от там малко ще спестиш вода и енергия, но реално времето нужно да намокри съдовете, да  стопли водата, да мие, да суши, общо взето няма как да го съкрати на половина, реално  дали ще миеш 1 чиния вътре или 40 за горните неща няма голямо значение.
Аз половин зареждане имам на всекидневната и на 6-то чувство, 2-3 пъти  май съм я пускала и не мога точно да кажа колко е съкращавала времето, но не много.

# 62
  • София
Ясно. Simple Smile
Няма да се изкушавам да я ползвам повече.  Crossing Arms

# 63
Една колежка ми каза,че сигурно праха ми бил се разтворил и затова имам такова бяло в ъглите стой точно като прах с вода....много сложих ли,до сега бях с финиш,от подаръка,а и иначе си взех на КК праха им за съдом.много ми го хвалиха...

# 64
  • Добрич
Или си предозирала праха-слажила си повече от необходимото, или отделението ти е било влажно и праха се е втвърдил преди да дойде момента да се разтвори. Машината не го взема още в началото на програмата, а по-късно, когато загрее водата. И като е твърд не се е разтворил добре, а се е отложил в страни, където го е изхвърлило завъртането на перката.

# 65
Аз без да искам изсипах бая прах по врата и отдолу  Embarassed дали ще е от това

# 66
  • София
Не е , за таблетката си имам друго отделение. Това е едно тясно около 1 см и отгоре на капака има отвори, като капака е общ и за гланца. Но се чудя какъв препарат да сложа за това предварително миене...течен или на прах, с тия отвори ще изтече!

Би трябвало да се сложи течен препарат там /според мен/, т.к. има дупки, за да го вземе препарата, капачето не се отваря, капачето е общо за отделението с таблетката. При мен има опция да се зададе prewash, предполагам е като при пералните предпране, но не съм я ползвала никога тази опция. Отделно мага да задам и soak, накисване. И това не съм го пробвала.

# 67
Както ми препоръча Боряна Георгиева за което и благодаря, няма да слагам допълнително препарат, а само с таблетки ще карам. Prewash при мен е като отделна програма и е 15 минутна. Накисване нямам.  Онзи ден реших да пусна 30-минутна за по-бързо, проблем с разтварянето на таблетката нямаше. Но се чудя дали е било достатъчно изплакването за да отмие  добре препарата. Вие ползвате ли тази програма и какъв препарат ползвате (таблетки, прах, гел)?

# 68
  • София
Аз, пък по съвет на милите и отзивчиви дами  bowuu bouquet тук, закупих днес "козметика" И за моята "най-добра приятелка" -съдомиялната! Hug
Купих сол от ДМ и гланц пак от там, на цени от по 4лв всеки продукт и изсипах което, където си трябва и червените светлинки на дисплея "млъкнаха". Mr. Green Grinning
Явно е доволна сега! Flutter

# 69
Когато ползвам таблетка, не слагам препарат за предмиене. Когато ползвам прах, обаче, слагам.
Когато пускам половин зареждане, слагам цяла таблетка и пускам функцията за таблетка.

# 70
Както ми препоръча Боряна Георгиева за което и благодаря, няма да слагам допълнително препарат, а само с таблетки ще карам. Prewash при мен е като отделна програма и е 15 минутна. Накисване нямам.  Онзи ден реших да пусна 30-минутна за по-бързо, проблем с разтварянето на таблетката нямаше. Но се чудя дали е било достатъчно изплакването за да отмие  добре препарата. Вие ползвате ли тази програма и какъв препарат ползвате (таблетки, прах, гел)?
Ами че аз в 90% от случаите използвам кратката програма и няма проблем (когато нямам загорели съдове). Само гледам, когато пускам тази програма, да нямам много засъхнал соев сос или засъхнало от ястие с къри или турмерик по чиниите, че те са много боядисващи. Ако имам, първо накисвам съответната чиния за малко в мивката.

# 71
А на кратката програма сега прах или таблетки се слага  newsm78 мисля ей сега да врътна една , че да не се събират

# 72
А на кратката програма сега прах или таблетки се слага  newsm78 мисля ей сега да врътна една , че да не се събират
По-добре прах, защото поне при моята функцията "Таблетка" удължава времетраенето на програмата.

# 73
Божееее ми такава програма таблетка ли имало  ooooh! начи нищо не знам за тази машина Crossing Arms поне аз не знам дали имам такова чудо

# 74
frolic44 , не е нормално да има капки по чашите ,сложи гланц и го настрой на 3 .

Общи условия

Активация на акаунт