На пазар във Варна - 41

• 70 792
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Понеже стана въпрос за гинеколози, каква е цената на преглед + цитонамазка в МД без направление? Не ми излизат цени в сайта. Отдавна не съм правила цитонамазка и се учудих, че вече не се издава направление като част от годишния профилактичен преглед. Или нещо не съм доразбрала  Embarassed

Това не е в Майчин дом, но информацията може да е от полза на някого.
http://varna.topnovini.bg/node/656872
(тук също е описано: http://www.varna.utre.bg/2016/02/12/358773-ag_pregledite_v_dkts_ … _do_kraya_na_mart)

Тази новина бях я срещнала преди време, обаче не схванах кое му е изгодното? Така или иначе си плащаш цитонамазката, безплатен ти е само прегледът, който би ми бил безплатен, ако взема направление от личния лекар и отида при гинеколог, който аз си избера.

В това ДКЦ Чайка има ли добри гинеколози, ако все пак реша да се възползвам?

# 376
Понеже стана въпрос за гинеколози, каква е цената на преглед + цитонамазка в МД без направление?
Зависи при кого?Обикновената цито си е 25 лева при всички.Течно- базираната е 58 лева.Преглед, колпоскоп и вагинален е 60 лева.Това при Бейлерян и Корновски, но той вече се отдели сам.

# 377
Понеже стана въпрос за гинеколози, каква е цената на преглед + цитонамазка в МД без направление?
Зависи при кого?Обикновената цито си е 25 лева при всички.Течно- базираната е 58 лева.Преглед, колпоскоп и вагинален е 60 лева.Това при Бейлерян и Корновски, но той вече се отдели сам.

Много ти благодаря  bouquet Мисля да си запазя час при д-р Евгения Георгиева след добрите думи за нея  Simple Smile

# 378
  • Варна
Миналата година платих в Майчин дом към 35-40 лева за цитонамазка и за преглед около същата сума при доц. Янева.
Имаше цени в сайта и аз бях подготвена колко ще платя приблизително.
Ако питате по телефона мисля, че ще кажат цените.
Сега се замислих, че май цитонамазката беше по малка сума.

# 379
  • Варна
Когато си с направление не плащап цитонамазката. Не знам защо са Ви искали до сега да я плащате. Поема се от ЗК. При д-р Георгиева съм плащала само изследвания, които не поема ЗК(КАТО чхг, тсх...) и няма как да ми ги пусне колкото и да иска.  Иначе ЦМ е 25лв., цените за преглед са зависими от лекаря- 25-40лв варират, но ако сте с направление дължите само потребителска такса.
Наистина в момента не излиза подраздела с цените и вероятно ще бъдат актуализирани в такъв случай, но по телефона ще Ви кажат какви са ако сте без направление.

# 380
  • Варна
Когато си с направление не плащап цитонамазката. Не знам защо са Ви искали до сега да я плащате.

Колко ти е прясно инфото?
Аз ходих края на октомври с направление и пак чинно си платих 20 лв за цитонамазка. Нещо доктора смутолеви, че не се поемала в момента, не разбрах точно.

# 381
  • Варна
Току що личната ми каза, че направление за цитонамазка се давало от специалиста, а не от личния. Не ми стана ясно, в такъв случай как гинекологът ще издаде направление за себе си, за да направи цитонамазката.

# 382
  • Варна
Не издава направление до себе си, издава талон за изследване, така както ЛЛ може да ти пусне талон за кръвна картина, урина и т.н.

# 383
  • Варна
Той може и да издава направление, ама самото изследване не е безплатно.

Кажете къде Е, за да отида там.  Simple Smile

# 384
  • Варна
Когато си с направление не плащап цитонамазката. Не знам защо са Ви искали до сега да я плащате.

Колко ти е прясно инфото?
Аз ходих края на октомври с направление и пак чинно си платих 20 лв за цитонамазка. Нещо доктора смутолеви, че не се поемала в момента, не разбрах точно.
аз ходих септември. с направление от ЛЛ за Аг - ходя при д-р Уляна Петкова в Марешки. Не си плащам допълнително ехограф и никога не съм /посещавам я от няколко години/. Тя ми пусна цитонамазка по здравна каса - платих й на нея мисля, че 5лв, не помня защо /дали не беше за вземането на секрета....  newsm78/ и 2лв такса в лабораторията. всичко зависи от гинеколога. но имат определен брой естествено  Naughty

# 385
  • гр.Варна
Момичета,от къде мога да си купя елха?Искам да си посадим на двора,но да е от разсадник,не искам от големите вериги.

# 386
Аз доколкото разбрах  Embarassed преди личния лекар издаваше директно направление за цитонамазка, а сега може да те прати на гинеколог, но само за преглед и само ако имаш някакви оплаквания т.е не е част от годишния профилактичен преглед поеман от ЗК. А вече гинекологът да прецени дали ти е нужна цитонамазка и т.н.

# 387
  • Варна
нз, на мен Аг ми каза след година пак да отида за цито

# 388
  • Варна
Здравейте, чух (и прочетох Wink ) много добри отзиви за златар "LUBO GOLD", гр.Варна. Обаче някой може ли да ми каже подробно (като на малко дете) къде точно се намира ателието му? Разбрах, че е някъде около ВИНС-а... Карта също би помогнала Rolling Eyes

# 389
  • Варна
За АГ-инфото ми е от август месец специално за цитонамазка. Имат си определена сума, която могат да изпозлват за изследвания пуснати от тях и ако е изчерпана може да поискат да си я платите, но иначе няма проблем АГ да пусне талона за изследването както пускат всички специалисти за това, което могат в тяхната област при нужда. Иначе направлението от ЛЛ си е за АГ. 
За "LUBO GOLD"  на сина ми кръстчето от кръщенето е от там и е хубаво.  Ателието е на бул. "Княз Борис I" на 30 метра под Графити посока Севастопол (точно срешу магазина за немски препарати Борн"). Оглеждай се за мъничко ателие, отвън ако не се лъжа беше с някаква черна витрина.
Аз доколкото разбрах  Embarassed преди личния лекар издаваше директно направление за цитонамазка, а сега може да те прати на гинеколог, но само за преглед и само ако имаш някакви оплаквания т.е не е част от годишния профилактичен преглед поеман от ЗК. А вече гинекологът да прецени дали ти е нужна цитонамазка и т.н.
Да, беше ми казала попринцип кога да отида за цитонамазка. Като отидох ми пусна без проблем. Даже сега февруари ходих пак и ме пита стана ли време да пускаме, но ми е правена август и се разбрахме пак да отида тогава. Направлението ми беше за някакво оплакване колкото ЛЛ  да може да го издаде, а вече на АГ си казвам за какво отивам. Нищо осонено и допълнително, за да я пусне. Проблема им е края на тримесечието, когато може да им свършват парите.

Общи условия

Активация на акаунт