Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 592
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 15
Което не бих могла да преглътна- агнешко, ярешко, овче месо. Гади ми се от миризмата на хамон/ мога да ям други сушени меса/. Суши бих могла да преглътна, но не бих яла ако съм на гости.

# 16
Koлко интересни вкусови предпочитания имаме всички  Hug

Аз ненавиждам домашно сирене, агнешко, козе или овче месо, дреболии, шкембе чорба и сланина, кожи и варени патешки яйца. Не са ме заставяли да ги ям като малка, въпреки че семейството ми ги консумираше.
Все още помня как съседката вареше свински черва през отворената си тераса, а после всяко от децата й (5!) излизаше на улицата с по едно черво в ръка за закуска.

Не ми се е случвало до сега да съм на гости и да се тъпча насила за да не обидя домакинята. Последно ми се случи миналата Коледа, бяха сервирали богати блюда с меса, от които просто отказах да взема, казвайки че не обичам. Компенсирах с останалите неща от трапезата, което смятам ме извини.

Дъщеря ми е на 8г и е адски капризна, но въпреки това няма начин да я заставя да яде нещо, което й се струва гнусно. Не го правя и с кучето си даже. Смятам, че всеки чрез такова отношение ще насадя още по-голяма погнуса и непрязън към конкретната храна.

# 17
  • Пловдив
Аз ям всичко. Ако имам избор никога няма да избера определени храни, непредпочитани са ми, но нямам проблем да ги ям и готвя. Просто не ги обичам. Слагам чертата пред буболечки всякакви - това не го ям. Иначе и крокодил съм яла, змийско, конско, магарешко, всичко меля.

# 18
Много са нещата, които не ям и не бих яла дори, ако домакинята ми се разсърди. За щастие не съм посещавала такива сръдливи домакини. Обаче това е съвсем различно, ако съм изправена пред реален глад и липса на каквато и да е друга храна за по-дълъг период от време. Тогава сигурно и буболечки бих яла.

# 19
Темата ми напомни за още нещо - как отказвате да се храните, ако на домакинята й липсват някакви хигиенни навици или установите, че храната не е приготвена съвсем добре (сурово месо, неизмита салата, др? )

Наскоро гледах едно предаване по местната ТВ, подобно на "Черешката на тортата", в което едната домакиня имаше котка, качена на кухненския плот, да, докато готви. Естествено, един от гостите откри косми в чинията си й и вдигна страхотен скандал. Отказа да се храни. Останалите си изядоха всичко и дори любезно се усмихваха.

За мен хигиената в готвенето нещо изключително важно и дори да е най-най-най- любимата ми манджа, няма да я вкуся ако имам подозрения, че е сътворена от немити ръце или в мръсни чинии.

# 20
Лазаня....повдига ми се само като я видя как се точи... и седи като полу-сурово тесто...блях..... Sick Sick Sick На вкус е все едно ядеш сурово тесто с варен домат и кайма.. Sick... Ейго взе да ме пресвива стомаха,само докато я описвах.... Sick
От детството,всички манджи с чубрица.. в градината и в стола в училище - слагаха толкова много чубрица,чак ми горчеше... и тази миризма...... Sick #Crazy
Плодово кисело мляко - с извинение - мирише ми на повръщ..но...
Дина със сирене - е няма такава измислена комбинация...
Всички видове торти с маскарпоне, извара,топено сирене, и цедено мляко... Sick
Също не обичам грозде и ябълки..

п.с. Сега се замислям, как всички имаме травми с храна от детството...Много е погрешно да се насилва дете да яде нещо,което не му харесва...

# 21
Загоряло прясно мляко с гнусен каймак вътре  Sick.Няма такава гадост.
Когато бях ученичка в малките класове,една година ни караха всяко голямо междучасие да изпиваме по една купичка от този "деликатес"....колко пъти съм повръщала върху масите,но никой не се съжали над мен.Беше истинско мъчение.Сега само лек полъх на прясно мляко ме докарва до стомашни спазми,а по принцип никак не съм гнуслива.

# 22
  • sofia
На дърти години проядох много неща, които като малка и по-млада изобщо не вкусвах.
Мъжът ми обожава зелен боб, заради него се научих да го готвя и даже го проядох.

Четейки отговорите ми направи впечатление, че повечето не ядат дадена храна заради кофти преживяване с нея. Аз съм така с фрикасетата - като видя бял сос и ми се гади, но нямам конкретен спомен защо.

Иначе съм "добро прасе" и всичко ям или поне съм склонна на опитам.

# 23
  • Куциндрел
Не мога да ям - мляко с ориз, грис, макарони на фурна, печени ябълки, дроб сърма, шкембе чорба, пача. Кожите в супата ги махам и така я ям.
Всичко останало мога да предъвча.
Смятам, че храната трябва да е вкусна за този, който я яде. Храната храни тялото, а вкуса й душата на човека.

Био-мио вълната смятам да я пропусна.

# 24
от детската градина съм намразила онзи гаден дъх на столова, не мога да го опиша с думи...

О, дааа. Първия път като влязох в градината на дъщеря ми щях да повърна, направо ми стана лошо. Но като се замисля просто ми навява спомени за хранене насила, при детето ми не беше така и не прави такава асоциация, обича градината, храната, всичко.

# 25
  • Бургас
Ям почти всичко,без някой морски деликатеси.Може би защото не съм ходила на градина,нищо не ми е противно.

# 26
  • Sofia
Не ям шоколад заради алергия.
Не обичам:

шкембе чорба
сланина
мазни меса
зелен боб
пача
свински бузи и всякакви подобни
агнешко
стриди
месо алангле
сурова риба
грис

# 27
Ха, аз като си мина покрай старата детска градина, дори с кола, я долавям тая миризма- направо си е фантомна миризма, само по спомен и асоциация със самата сграда и мястото.

Иначе мога да изям всяка част от всяко животно, без люспи, рога и копита, обаче и ИДИЛ не може да ме накара с автомат да изям филия с лютеница и сирене- нещо, което и на вид, и на мирис го докарва на  Sick

Също не докосвам раци и миди- не че не мога, вкусни ще са ми, но не ми понасят. Иначе съм яла сурова риба, октопод и сепия на суши.

# 28
Нямам такава храна.
Не и от БГ кухня.

# 29
То и аз като малка не ядях дълъг списък с храни, ей така си бях решила, че не ги обичам. Примерно - домашната лютеница на баба ми, исках купешка  ooooh! . Сега искам домашната лютеница на баба ми, ама ни баба я има, ни лютеницата. Пиле фрикасе също не ям, просто не ми харесва идеята му - пиле с брашно, ама ако е на живот и смърт ще хапна, няма да умра.

Общи условия

Активация на акаунт