Гладът е най-добрата подправка на света

  • 83 635
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 90
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Мразя грисхалва точно от детската градина, мразя ябълки - не ги ям, колкото и да съм гладна и предпочитам да карам на глад, мразя пуканки и миризмата им - един приятел в тийнейджърските години работеше на такава машина и продаваше пуканки, а ние по цял ден седяхме с него и ми станаха отвратни.  Sick Варени яйца също не обичам - яла съм ги само покрай японското чудо по едното време, но дори и на Великден не консумирам - миришат ми гадно и са ми безвкусни. Мразя всичко анасоново включително и бонбони лакриц , които така обичат по немско. Обичам всякакви дреболии и субпродукти освен далаци и бъбреци.  Sick Не ям брюкселско зеле, печена тиква и рачел.  Sick Баба му на мъжа ми ни е напълнила с такъв и сега се чудя на кого да го раздавам. Не обичам и паприкаш - идва ми прекалено манджурляшко. Риба скрумрия също ненавиждам - много тежка,мазна и смърди ужасно. Пилешки трътки също не обичам - толкова тежки и мазни.. ooooh! Едно време на ядях пиле фрикасе, но сега нямам проблем с него. Също ненавиждах и кюфтета или наденички в доматен сос,дори повръщах,ако ме насилеха да ям, а сега ми харесват. Crazy
И на последно, но не по омразност място - бирен фъстък!!!  #Crazy Sick Сигурно има и още,но в момента за тези се сещам.

# 91
  • Мнения: 19 082
и да готвя мозъци, няма да стане.
Това ме подсети, какво не бих яла никога - ястията в "Индиана Джоунс и храмът на обречените".

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 07:15 от Mama_Nana

# 92
  • Мнения: 14 651
Ензим, то не ти харесва, но по-скоро не ти харесва как е сготвено. Да вземем боба на свекърва ми, който е отвратителен и ако съм яла само боб, сготвен от нея, ще си мисля, че не обичам боб, но бобът на мама е много вкусен. Или пача, едно е безсолната рядка помия, дето мърда в чинията, друго е същото нещо, добре подправено и стегнато. Има хора, които някак убиват храната и я правят гнусна дори за гледане. Например ориз, почти всички българки имат склонност да разварят ориза до лепкава каша.
Неща, които не ям, ги готвя без проблем, не искам да лишавам никого от любимите му ястия.

# 93
  • Мнения: X
Ензим, то не ти харесва, но по-скоро не ти харесва как е сготвено.

Аз дроб сърма и крем карамел не бих яла който и както ще да ги е приготвил.

# 94
  • Мнения: 2 627
Сиренче, ти с каква подправка готвиш боба?

Много му отива на бобчето и копър. Mr. Green

Копър и дафинов лист на варен боб са си живо извращение.  Grinning Grinning Grinning Обаче с джоджен и няколко индийски подправки става просто уникално вкусен!  newsm10 Grinning chef

# 95
  • Мнения: 14 651
А дроб ядеш ли изобщо? Дроб-сарма проядох на дърти години, периодично давам шанс на храни, които мисля, че не обичам. Оказа се, че някои риби също мога да ги ям, а допреди година не можех да гледам риба. И калмари ям дори, и суши, където рибата е сурова. Още не съм се престрашила за шкембе, макар редовно да готвя.
Крем-карамел не яде едното ми дете, защото не понася карамел, нищо с вкус на карамел не обича, дори сникърс.

# 96
  • Мнения: X
Аз откакто открих Baked Beans, никой в къщи не иска да яде друг боб.

# 97
  • Мнения: 2 627
Аз откакто открих Baked Beanс, никой в къщи не иска да яде друг боб.


Какъв е този боб, така готов за ядене ли го продават някъде в БГ?!  newsm78 Simple Smile

# 98
  • Мнения: 3 544
Освен печени, пържени и сурови буболечки, паяци и хлебарки от азиатските кухни, ям всичко останало. Трудно е да остана гладна, пък било здравословно Sad

# 99
  • Мнения: X
Има го в консерви. Иначе може и да се приготви, но аз не съм пробвала, само консерви купувам.
https://www.google.com.mt/search?q=baked+beans+recipe&espv=2 … IBigA&dpr=1.1

# 100
  • Мнения: 2 627
Има го в консерви. Иначе може и да се приготви, но аз не съм пробвала, само консерви купувам.
https://www.google.com.mt/search?q=baked+beans+recipe&espv=2 … IBigA&dpr=1.1


 bowuu Ще го пробвам още тези дни.  Grinning chef

# 101
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 446
Скрит текст:
Диня със сирене може, заради баланса на сладко и солено- има много такива храни в много кухни, в които се комбинира сладко и солено.

Обаче бобът и зелето миришат на серни съединения, а дафиновият лист не ги балансира, както и зелените подправки, просто са от несъвместими категории, не се балансират добре. Дафиновият лист освен това е много силна подправка, убива всичко останало.


За балканските народи обаче по-неприятно от кориандър няма. А за други е приятна подправчица.
O, май така се казваше гадостта, която в бързината купих вместо магданоз. Майка го нарязала на салатата и като се разбучах какви са тия гадни домати, нарязах други, пак''магданоз''-същите на вкус, все едно ям нещо обилно залято с нафта. Laughing Е, усетихме се, че е от зеленията и сега много внимателно чета като купувам магданоз.

От детските кулинарни извращения мразя малеби, мляко с ориз, попара с чай, макарони със сирене и захар(само със сирене ям, не е проблем), филия с червен пипер и мас или олио, и всякакъв вид супа с ориз-правя я с фиде, а ориза си го обичам, но не на супа и в мляко. От там и канелата не мога да я трая.

Покрай рибарина у нас, не понасям шаран, както и всякаква язовирна риба. Виж на лефер, сьомга, пастърва не отказвам. Laughing

За малко да пропусна д'рис халвата...Simple Smile

# 102
  • Cyberspace
  • Мнения: 1 325
   Забравих да вметна - изключение прави детето. Например снощи му сготвих спаначена крем супа...
Моят мъж много ми опява за някакви дробчета в тавата с... какво беше там не помня. Няма шанс да ги сготвя... Пратила съм го при майка му да му ги готви. Още не е отишъл, де  Mr. Green
   Добре, че често ходим при моите родители, за да яде някой така разпространени манджи, които няма как да яде сготвени вкъщи  Mr. Green
   Сега се сетих за нещо от детството - гъбена каша  Sick Все още имам ясен спомен от съвсем ранна възраст как майка ми ми я тика в устата, а на мен ми се повдига... Само да ми замирише на гъби и се връщам 20+ години назад във времето  Laughing Сетих се и една невероятна заплаха, която майка ми ми отправяше - "Ако не си изядеш ..., майка ти ще се превърне в крава"  Joy Ей, много беше убедителна, вярвах й и се тъпчех с храна, която мразя, че да не се превърне в крава, горката тя... Mr. Green Мисля, че точно това тъпчене засили злоядството ми и до ден днешен си останах така. ВЪпреки, че баба ми вечно ми опяваше, че са лигавщини, ами - не са...

# 103
  • Мнения: 2 650
Не понасям миризмата и вкуса на оцета, обаче за това си имам обяснение. Иначе необяснимо ми е гадна миризмата на варено мляко, каймакът, който се образува при изстиването му,  Бамя - във всякакви вариации и въобще всякави неща, които напомнят на охлюв и местата, където се е подвизавал  Rolling Eyes

# 104
  • София
  • Мнения: 18 322
Не обичам топло прясно мляко, бамя, трътки.
Имам и друг въпрос - как ядете при познати, които не са много чисти?
Например - кухнята е мръсна, захабена. По печката личи менюто от предния месец. Хладилника не е чистен откакто е купен. До сушилника с прибори има леген с мръсни гащи. Иначе ви посрещат в друга стая, там е чисто, сервират ви спретнато.
Аз на такова място и кафе не смея да пия.

Общи условия

Активация на акаунт