Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 599
  • 1 153
  •   2
Отговори
# 105
Щом са те посрещнали в друга стая, явно не са очаквали ,че ще изследваш менюто им в другата, очевидно не за гости , стая... По тази логика, предполагам, че и по ресторанти не ходите Laughing

# 106
  • България
Всякакви работи, които плуват в нещо- супи и яхнии  Mr. Green
Като най-ужасни са ми тия със субпродукти, охлюви и пилешка кожа.

# 107
*пилешка кожа, изкл е ако е изпечена почти до изгоряло или пилешки чипс
*кайма и всичко с кайма. Изкл.е само ако аз съм я сготвила и съм сигурна, че не е сурова.
*мусака - заради каймата. Ям само ако аз я готвя. Ако ме почерпят, успешно отделям каймата от картофите Simple Smile
*прясно мляко с или без каймак, домашно.
*пача
*таратор и салата "Снежанка" с пресни краставици
*сладко в бурканче, изкл е ако е мармалад. Мразя плодове в сироп и също така *компот .

Не съм ходила дълго време на детска градина, а и бях злоядо дете и учудващо не са ме тормозили, но и не съм яла там, защото като голяма опитах грис,кремчета и подобни храни.

# 108
  • Sunshine state
Изобщо не бих яла у такива познати и приятели с мърляви кухни, нито пък бих пила нещо. Sick Имах в детството такава приятелка - домът им беше под всякаква критика- мръсно, хаос.. ooooh! Няма да забравя как настойчиво ме канеха на обяд веднъж и ми тупнаха чиния със супа,в която плуваха шайби шпеков салам. #Crazy Sick Стана ми лошо и повърнах, а майка й се обади на нашите да ме вземат.

# 109
  Забравих да вметна - изключение прави детето. Например снощи му сготвих спаначена крем супа...
Моят мъж много ми опява за някакви дробчета в тавата с... какво беше там не помня. Няма шанс да ги сготвя... Пратила съм го при майка му да му ги готви. Още не е отишъл, де  Mr. Green
   Добре, че често ходим при моите родители, за да яде някой така разпространени манджи, които няма как да яде сготвени вкъщи  Mr. Green
   Сега се сетих за нещо от детството - гъбена каша  Sick Все още имам ясен спомен от съвсем ранна възраст как майка ми ми я тика в устата, а на мен ми се повдига... Само да ми замирише на гъби и се връщам 20+ години назад във времето  Laughing Сетих се и една невероятна заплаха, която майка ми ми отправяше - "Ако не си изядеш ..., майка ти ще се превърне в крава"  Joy Ей, много беше убедителна, вярвах й и се тъпчех с храна, която мразя, че да не се превърне в крава, горката тя... Mr. Green Мисля, че точно това тъпчене засили злоядството ми и до ден днешен си останах така. ВЪпреки, че баба ми вечно ми опяваше, че са лигавщини, ами - не са...

Всъщност много от отвращенията към определени храни или ястия, че даже и "алергии", които изпитват някои хора, имат силен емоционален компонент в себе си, който идва от случки в детството или по-късна възраст. Simple Smile 

# 110
Веган съм и малко от вегехраните могат да ме трогнат до състояние да седя гладна.
Никаква храна обаче не ме е гнус да приготвям. Готвя с месо в всеки ден, транжирам такова, чистя риба и пр.

# 111
  • София
Учудвам се колко хора мразят каймак. Обожавам от дете! Както и всякакви шкембета, дробчета и пр. Мразя леща, супи освен шкембе и таратор хах, компоти, сладка, желета, сладки бисквити и кексове.

# 112
Ох, да, забравих за желетата - само като  прочетох и веднага ми  се шмугна по редовете един охлюв със скоростта на светлината  Laughing
съгласна съм с El Mariachi - неприязънта към определени храни /понякога и  към храната по принцип/ си се корени в детството.

# 113
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Моят списък  храни, заради  които  бих стояла  гладна, е  километричен: броколи, туршия, грис, шкембе-чорба, риба, пилешко, сланина  в чистата  й  форма, нишестета от всякакъв вид  и  консистенция, чесън, свински  уши и  крака /едно време бяха  голям хит/,  свинска глава,  агнешки главички, цвекло, авокадо, мушмули, черници, дюли, компоти, "натурални"  сокове, колбаси  от всякакъв вид, зелен  фасул, бамя,  мариновани зелени домати, джанки,  нахут,киви...още много има, ама да не ги  изброявам.
Не знам защо  ги мразя.
Обаче, като  се  замисля, това, което  ям, не е  кой  знае  колко разнообразно, но  затова пък е вкусно  и  питателно.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 23:59 от Бронте

# 114
  • постоянно
Бронте, май по-добре да беше написала какво ядеш  Joy bouquet

# 115
Но пък със завидно усещане, че това, което не яде, не е нито вкусно, нито питателно.  Mr. Green

# 116
  • Оптимист по принуда
Всичко ям, без извращения като:
Зурла
Свински/кокоши крак
Глави
Езици
И без гнусно изглеждащи храни.
Само за себе си не мога да си обясня как въпреки вида на дюнерджията, включващ потта, хигиената и синята мазна гъбичка, дето си забърсва с нея опадалото, пак ям дюнери като невидяла. Луда жена.

# 117
Зурла
Свински/кокоши крак
Глави
Езици
Само за себе си не мога да си обясня как въпреки вида на дюнерджията, включващ потта, хигиената и синята мазна гъбичка, дето си забърсва с нея опадалото, пак ям дюнери като невидяла. Луда жена.

Grinning Телешки език, желиран и с кисели краставички вътре, е направо трепач!  Grinning Ама не съм ял много отдавна. И едва ли някога отново ще ям в този живот.  Rolling Eyes И агнешка главичка е супер.  Grinning Особено дъвкателните мускули, добре запечени. E, мозъчето съдържа малко повече холестерол...  Grinning Свинските гадости ги пропускаме.  Joy

# 118
Забравих месо алангле Laughing
Никога няма да забравя как в един ресторант от тези по-така ни питат как да е приготвено, аз казвам моето и на детето да е по-изпечено. Носят ги, на мъжа ми направо сурово, нашите леко пекнати отвън  Mr. Green ясно ми е, че са ок по всички изисквания, но не е ядене това за мен. Но ми беше неудобно и го изядох почти цялото hahaha на гости няма да ме е срам да откажа, но там не можах.

Учудвам се колко хора мразят каймак. Обожавам от дете!
И аз  Heart Eyes

Никаква храна обаче не ме е гнус да приготвям. Готвя с месо в всеки ден, транжирам такова, чистя риба и пр.
Риба ям, но не мога да я пипам сурова  Sick по принцип мъжът ми готви в рибните дни, аз в краен случай поемам тази тежка задача, бода с вилица или хващам с щипка, даже в камерата като ровя и знам че има риба гледам с едно око  Blush

Моят мъж много ми опява за някакви дробчета в тавата с... какво беше там не помня. Няма шанс да ги сготвя... Пратила съм го при майка му да му ги готви. Още не е отишъл, де  Mr. Green
На колко години е та така се моли да го храните  Mr. Green

# 119
Зурла
Свински/кокоши крак
Глави
Езици

Хм, де да знам..от както  готвенето  ми  захаресва, правя по-хубава пица от пицариите, в които съм яла, по-хубави баници, дори по-добро суши... Бе,  общо взето всичко  ми е по-хубаво, само на дюнер не мога да го докарам...и сега разбирам защо - липсвало ми е специфичните подправки от  пот и синя мазна гъбичка  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт