Гладът е най-добрата подправка на света

• 83 587
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 120
  • София
-Шкембе чорба, мозък,език,вътрешности на животни.
-Агнешко, телешко, прасешко ..кайма от тази едро смляната.. Телешко варено
-Манджи с прекалено много мазнина
-Тежки манджи с много зеленчуци, подправки и куп други "вкуснотии"
-Ябълков кейк-кекс, и всякакви сладкиши с плодове / не мога просто ..отвратителен неестествен вкус имат/
-Всякакви сладка, мармалади и производните им
-Морски дарове- скариди, миди, октопод  Sick
-Яйца в кисело мляко /простооо бляк, и те едни полусурови/
-Домашно сирене, кашкава и кис.мляко / то казват , че е вкусно, но от къде да знам кой с какви ръце и начини го е правил  newsm78/
-Всякакви суджуци, шпекове, луканки, там филета, шунки
-Пуканки / не знам , но не мога да ги ям /
и още куп други храни описани от вас Simple Smile

Много съм злояда ...

# 121

Grinning Телешки език, желиран и с кисели краставички вътре, е направо трепач!  Grinning Ама не съм ял много отдавна. И едва ли някога отново ще ям в този живот.  Rolling Eyes И агнешка главичка е супер.  Grinning Особено дъвкателните мускули, добре запечени.

El Mariachi е голям сладур!  Laughing Така готино ги описа, че още малко и ще започна да се доближавам на по-малко от метър от въпросните артикули.  smile3521

# 122
  • София
Агнешко не ям, смърди ми, пача,уши,глави, крака всякакви не ям,но език ям, морски всякакви видове, много рядко купувам пъстърва, но тя не е морска. Грис-халва и тиквеник проядох на стари години.Шкембе почти не ям,само ако не мирише и е в заведение,направено както трябва, но си правя шкембе чорба с месо.Фъстъци не обичам и фъстъчено масло.
Крем карамел, мляко с ориз, с грис, с нишесте обичам, аз съм доброто прасе.Каймак обожавам.Качамак също обичам.Бамя също, зелен фасул също, но леща не обичам,колкото и да е полезна.Паниран мозък обичам, но от дробовете само пилешките ям.Охлюви не ям, но жабешки бутчета ям.Лук всякакъв ям, доматен сос, пържени чушки обожавам.Патладжан във всичките му разновидности също обичам, нищо,че после ме болят бъбреците.Не обичам козе месо, мляко и сирене, действат ми разхлабващо и ми миришат.

На еко и био - не им вярвам.

Ами, май малко неща биха ме накарали да предпочета да седя гладна.

# 123
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Но пък със завидно усещане, че това, което не яде, не е нито вкусно, нито питателно.  Mr. Green
р
Напротив, не  казвам, че  това,  което  не ям, не  е  вкусно, нито питателно- сигурно има много хора, на които  тези храни  са  част  от  трапезата  им  редовно. Просто аз, нямам  представа  защо, не  ги  обичам и  не могат  да  ме  изкушат  по  никакъв  начин. Виж, ако  буквално  умирам  от глад, сигурно  ще ям   и  ушите  ми  ще  плющят Thinking

Бронте, май по-добре да беше написала какво ядеш  Joy bouquet

Ами, като  се замисля,  се   изхранвам  основно  със  салати- зеле, шопска, овчарска, печени чушки, моркови + месо, яйца, кашкавал, сирене, кисело мляко  от дъжд  на  вятър,  а  сега  и  по две-три мандарини  дневно.
Умирам  за сладко  и  банички,  но  много, много отдавна  не  бях  яла...сега по  празниците  обаче   ядох  баница  с  късмети Simple Smile
Дъщеря ми  е  отвратително  своенравна  по отношение  на  храната  и  с нея  бера  големи ядове- това  не  ядяла, онова  не  обичала...като  я  оставя  веднъж  гладна, ще прояде, ама  сърце  не  ми  дава hahaha
Мъжът ми е  най- лесен- той  не яде  спагети. Всичко  друго- няма проблем. Аз  бездруго спагети  не  приготвям. Ако  няма  сготвено, пак няма проблем- яде, каквото  намери в  хладилника.

# 124
-Домашно сирене, кашкава и кис.мляко / то казват , че е вкусно, но от къде да знам кой с какви ръце и начини го е правил  newsm78/

Не съм чувала за такова ястие - яйца в кисело мляко Shocked
А относно второто - по ресторанти храниш ли се?  Mr. Green Май и друг зададе такъв въпрос Flutter

Бронте, моят вкус е подобен - салати, месо, яйца, също риби и морски дарове.

# 125
Яйца по панагюрски, много разпространена рецепта. И на мен ми е странно, в моя край също не съм ги срещала.

# 126
-Домашно сирене, кашкава и кис.мляко / то казват , че е вкусно, но от къде да знам кой с какви ръце и начини го е правил  newsm78/

А относно второто - по ресторанти храниш ли се?  Mr. Green Май и друг зададе такъв въпрос Flutter

Яйца на очи или по панагюрски с кисело мляко сигурно все някога си видяла, но не се сещаш.
ПП Вече са ти обяснили, сега видях  Simple Smile

# 127
  • София
Скрит текст:

Яйца по панагюрски са с кисело мляко.Внука сам си пържи яйца и винаги си слага и кисело мляко.

# 128
Ясно, благодаря ви! Чувала съм, разбира се, но без кис. мляко, а натрошено сирене, върху него се редят сварените яйца (рохки), малко масло и червен пипер отгоре и заливане с малко гореща вода от варенето. Мъжът ми така си ги прави, понякога и аз ги правя, де Laughing .
А рохки яйца много обичам, но маалко ме е страх от салмонела Close .

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 00:34 от Ензим®

# 129

Grinning Телешки език, желиран и с кисели краставички вътре, е направо трепач!  Grinning Ама не съм ял много отдавна. И едва ли някога отново ще ям в този живот.  Rolling Eyes И агнешка главичка е супер.  Grinning Особено дъвкателните мускули, добре запечени.

El Mariachi е голям сладур!  Laughing Така готино ги описа, че още малко и ще започна да се доближавам на по-малко от метър от въпросните артикули.  smile3521

Смело пристъпвай напред!  Grinning Grinning Grinning Като малък и аз бях много злояд и избягвах доста неща, ама то баба ми и майка ми, че и баща ми така вкусно готвеха, пък после и аз се разготвих...  Laughing Laughing Laughing Така като се замисля май вече само свинските аксесоари като уши, крака, пачата, шкембе чорба и пиле фрикасе май няма да могат да ме изкушат.  Joy Joy Joy  И овнешко даже съм ял и ако е добре направено е много вкусно.  Grinning Пица с овнешко, предварително сварено, е също много яко. Но отдавна не съм ял подобни деликатеси.  Rolling Eyes
Ясно, благодаря ви! Чувала съм, разбира се, но без кис. мляко, а натрошено сирене, върху него се редят сварените яйца (рохки), малко масло и червен пипер отгоре и заливане с малко гореща вода от варенето. Мъжът ми така си ги прави, понякога и аз ги правя, де Laughing .

Ако знаеш какво тирамису става със сурови яйца!  newsm10 Joy Ще забравиш всякаква предпазливост, ако веднъж го вкусиш.  Grinning Grinning Grinning

# 130
Тя е само по черупката. Измиваш хубаво с препарат и готово Peace

# 131
Тя е само по черупката. Измиваш хубаво с препарат и готово Peace
Не е така, уви. Аз ям рохки чат-пат, на детето не давам. Все се надявам, че ги съхраняват на студено по магазините, ама знам ли.
От Пулс.бг -
Скрит текст:
Нормално яйчните съставки са стерилни. При наличие на салмонелна инфекция в репродуктивния тракт на кокошките обаче, в яйцата попадат различен брой живи бактерии. Първоначално, те са локализирани в белтъка и при съхранение на яйцата в хладилник бактериален растеж не настъпва. Такъв се наблюдава при покачване на темтературата. Тогава бактериите инфектират и жълтъка, където средата е богата на железни йони. Това допълнително ускорява увеличаването на броя на бактериите

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 00:54 от Ензим®

# 132
  • София
Да по-панагюрски ,иначе обичам яйца.
Днес ми казаха, да слагам яйцата в голям съд с вода и ако някое изплува, да го хвърлям.
Не го бях правила до сега, но ще пробвам.
Скрит текст:
храня се в ресторанти ,като поръчвам главно картофи и пици. Май разбирам накъде биеш Simple Smile
Но откакто сама си готвя, рядко ям, манджи сготвени дори и от мои приятелки. Една много често има навик да готви смърдящо месо...нахрани близък нейн човек и милия го боля корема доста часове..

# 133
Сума неща проядох, откакто спрях месото - фасул, патладжани, всякакви зелении от сорта на коприва и лапад, миризливи сирена... Но не и любимата закуска на баба - попара, бляк. Просто изглежда ужасно.

Нищо с аромат на анасон не мога да помириша, лакрицовите бонбони са най-зле.  Sick Имам приятелка финладка, понякога ми изпраща за празници, а на мен сърце не ми дава да й кажа как ми се отразяват и все търся на кой да ги подаря.  Embarassed Трудно се намират желаещи.

С кориандъра се сблъсках за пръв и последен път, когато готвих по рецепта от някакъв засукан кулинарен блог. Старателно го заобикалям оттогава.  Laughing

# 134
  • София
Кориандър и розмарин ми миришат ужасно.Гледам Джейми и Рамзи ги слагат навсякъде, реших да купя, такава смрад беше,че се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт