Гладът е най-добрата подправка на света

  • 83 637
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
  • Мнения: 12 350
Сега се сещам за пилешки хапки с мед и соев сос - У НИ КАЛ НИ. А едва ме накараха да ги опитам. Наистина добре се комбинират двете.

За оцет и зехтин - не знам. Но бих пробвала.

# 1 096
  • Мнения: 24 467
Оцет от много години изобщо не ползвам. Ама никакъв.
А кое с кое се комбинира е изцяло въпрос на личен вкус и навици.

# 1 097
  • Мнения: X
И аз оцет не близвам, няма по-неприятна миризма за мен. Точно същото щях да напиша - въпрос на вкус е как ще си подправиш салатката!

# 1 098
  • Мнения: 12 472
О, наскоро открих един боровинков оцет.. Heart Eyes

# 1 099
  • София
  • Мнения: 12 350
Хм, сега се сетих, че вкъщи имам някакъв портокалов, ама май балсам се води. Не съм го пробвала. Дали става за всякакъв вид салати?

# 1 100
  • Мнения: 12 472
Всичко става..Wink

# 1 101
  • Мнения: 1 740
Да, трябва да пробваш различни комбинации и да си избереш кои ще ти харесат. Боровинков, портокалов и други приятно ароматни аз ползвам и за печени меса. Има най-различни възможности за приложение - пробвай смело. Wink

# 1 102
  • Мнения: 24 467
За салати, риба и месо сме ползвали и ползваме понякога сок от нар. Мъжът ми го харесва, аз - не особено. Купуваме го от Турция, при нас го няма.

# 1 103
  • Мнения: X
Донесоха ми оцет от нар, също от Турция. С малко по-гъста консистенция е, като редукция, но си е кисел.
Приятен е за салати, но предпочитам да си сложа зрънца от нар, защото като му прочетох състава, менделеева таблица.... ooooh!

# 1 104
  • Мнения: 926
Донесоха ми оцет от нар, също от Турция. С малко по-гъста консистенция е, като редукция, но си е кисел.
Приятен е за салати, но предпочитам да си сложа зрънца от нар, защото като му прочетох състава, менделеева таблица.... ooooh!
Това не е оцет а сос от нар ,нищо ,че киселее малко ,използва се за марината на месо

# 1 105
  • Мнения: 24 467
Да, на мен също местни ми казаха, че не е оцет.
Въпрос на вкус, като всяко друго нещо. Както казах, на мен нещо не ми допада, но пък останалите си слагат от него на пържолите, например.

# 1 106
  • Countryside
  • Мнения: 12 177
Относно оцета и аз не съм фенка, предпочитам лимон за салати и балсамова редукция на винен оцет за подправяне на меса. Наскоро купих за проба малинов оцет : уникален е!

# 1 107
  • Мнения: 17 234
Ние пък сами си правим оцет, ябълков.Съвсем различен е от оцета, дето го купуваме.

# 1 108
  • Мнения: X
Много искам да си направя домашен ябълков оцет, още повече че имам и домашни ябълки, но търся някаква по-мързелива и проста рецепта.

# 1 109
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Колко по-мързелива от тази....
Скрит текст:
нарязваш ябълките,слагаш захар или мед,доливаш вода и оставяш бурканите за 30дни,отгоре се слага марля и всеки ден се разбърква....след 30дни го прецеждаш,наливаш в бутилки,оставя се за още 20дни в незатворени бутилки,след като минат дните затваряш и държиш на хладно или в хладилник

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 17:15 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт