ТРЕТИ клас - 2

• 57 742
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
А относно обръщението към госпожити - за мен задължително на Вие. Че то ако ние не говорим с респект към тях, как да накараме децата да го правят?

Аз също говоря на госпожата само и единствено на "Вие"! И вкъщи, когато я споменаваме винаги казваме "госпожа едикоя си". Има и такива, които и говорят на "ти", да и то не от най-приближените.
Но това е най-малкото! Родители на деца от класа влизат в класната стая и се разправят - спорят, опонират и и открито се надговарят с нея пред децата ?!?!?!
Как предполагате, че същите тези родители говорят за нея вкъщи пред и на децата си? И как би могла тя да има авторитет и да наложи някакво поведение? Аз поне не виждам как би могло да стане.
Затова според мен проблема не е само в детето-тартор, нито в учителката. Не по-малко е и в родителите.

# 586
Ми аз така с първото дете, чаках, чаках...уж след 4 клас...в средата на 3 я изместих, след 3 дни ми каза"Мамо, защо не го направихме по-рано"
Буквално се прероди
Вие виждате само част от проблемите, но тя години след като я изместих, ми разказваше още и още...сложно е...

# 587
Ми аз така с първото дете, чаках, чаках...уж след 4 клас...в средата на 3 я изместих, след 3 дни ми каза"Мамо, защо не го направихме по-рано"
Буквално се прероди
Вие виждате само част от проблемите, но тя години след като я изместих, ми разказваше още и още...сложно е...
Убедена съм в това, че отражението върху психиката на детето няма да е малко.
Но как един родител може да разбере какъв е класа, в който си мести детето?
Реномето на училището, авторитета на учителката явно не са толкова решаващи. Въпрос е какви деца са се събрали в един клас и с какви родители. А това е много вътрешна информация, която поне аз  не намирам начин да получа отвън.

# 588
Да, няма смисъл ако не си намерила по добра алтернатива. Аз я преместих след като неин съученик се беше преместил и отзива беше отличен, тя всъщност най вече заради това се съгласи.

# 589
  • София
Djasra, а не може ли да говорите с някоя майка от избраното училище. Децата са все още малки и ги водят родителите сутрин.
Аз не бих оставила нещата така  Hug

# 590
  • София
Аз също се колебаех за преместване на близначките след първи клас, но тогава проблема беше учителката и натоварването по езика. Децата не пожелах, съобразих се с тях и не съжавялам. Но при подобна на описаната по-горе ситуация най-вероятно бих го направила. Лекси съвсем наскоро премести дъщеря си ако не се лъжа и то в края на трети клас и доколкото разбирам засега малката е доволна. Цяла година не е никак малко като време, което остава.

# 591
Мис, а какво мислят другите родители по въпроса? Как приемат децата това дете? Канят ли го по рождени дни, играят ли с него или странят?

Това дете е "преценило", че ще играе с 2 -3 момичета от класа и другите ги игнорира, относно РД не мога да коментирам, защото от нашия клас само 4-5 деца празнуват РД  Grinning
Малко е да се каже, че игнорира другите. Според думите на моето дете създава интриги, прави групички, обижда децата, посяга им, разиграва ги, манипулира ги и често ги унижава. Това е тартора на класа за жалост. В очите на детето ми излиза, че това е модела за подражание, защото това е печалившото поведение. Всеки ден говорим за това вкъщи, но не знам дали успяваме с обясненията кое е добро и кое лошо, кое е правилно и кое - не... вижда друго.

djasra, това все едно аз съм го писала,като изключим,че нашия "тартор" в класа не е агресивно дете,иначе всичко останало съвпада  Peace
И много грозно впечатление ми направи като чакаха да се качат на автобуса и то започна да изброява колко чифта обувки,очила и колко вида грим си била взела и всички момичета се наредиха около нея като пиленца и я гледаха със захлас  Shocked
А майката отстрани само се усмихна и това беше!
И аз многократно обясних на дъщеря ми, че това не е модел за подражание, че е малка още за гримове и т.н. /не че не можем да и купим, но не мисля,че е правилно/  Rolling Eyes А тя милата ми отговаря "ами мамо тя разполага с много неща и всички я харесват"  Shocked
Не знам вече по какъв начин да и обясня, че не материалното определя човека /но явно още е малка и не може да ме разбере/  Peace

Силно се надявам живот и здраве в 5 клас, да попадне при по добри госпожи и деца  Peace Peace

# 592
Как така родители влизат при госпожата да се разправят? При нас достъпа в училище е силно ограничен, никой не може да влиза току така, охраната пита всеки къде, защо...това е едно от нещата, които ми харесват. За щастие нямаме такива проблеми в класа, но може би ако отидете повече родители при директора и заплашите, че ще напуснете заедно, ще има ответна реакция в това време, когато всеки се бори за деца...

# 593
Лошото в такива ситуации е, че ФОРМАЛНО ПОГЛЕДНАТО учителката не е нарушила никакви разпоредби...и всичко е много субективно... което прави оплакванията много мъгляви и лошо формулирани....

# 594
  • София
ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ  - 21-ви май
http://sofia.plays.bg/events/view/382/21/May/Sat

# 595
Лошото в такива ситуации е, че ФОРМАЛНО ПОГЛЕДНАТО учителката не е нарушила никакви разпоредби...и всичко е много субективно... което прави оплакванията много мъгляви и лошо формулирани....

Абсолютно  Peace

# 596
miss_74, мисля, че за едно и също дете става въпрос.
И да, агресивно е. Рита, блъска, удря. Най-слабите и беззащитните със сигурност знам, за другите - не. Моето дете се страхува от нея.
Аз се съмнавам, че "много я харесват" децата, защото "разполага с много неща". Харесват я, защото тя се изтъква, внушава им, манипулира ги. Сигурна съм, че има поне 5 не по-малко задоволени деца в класа, но просто нямат този характер и поведение.
Тя например си събувала обувката и я хвърляла от прозореца, а останалите хлапета тичат до долу да и я донесат и да и я обуят. Shocked Това едва ли е заради нещата, с които тя разполага.
Пробемът си е и в моето дете и в другите като него, че се вързват, че се оставят, че се дават.
Много говорим за това, че трябва да и даде отпор, но няма тази смелост. Страхува се. От нападки, обиди, подигравки, че дори и от това, че може да бъде ударена, ако и отговори...
Ей това, че "всички момичета се наредиха около нея като пиленца и я гледаха със захлас" ме ядосва най-много у моето дете! Не само не може да каже "не ме интересуват твоите гримове", ами не смее и да не "пее в хора".
Не знам малка ли е или е липса на характер. Кажете вие.

# 597
Как така родители влизат при госпожата да се разправят? При нас достъпа в училище е силно ограничен, никой не може да влиза току така, охраната пита всеки къде, защо...това е едно от нещата, които ми харесват. За щастие нямаме такива проблеми в класа, но може би ако отидете повече родители при директора и заплашите, че ще напуснете заедно, ще има ответна реакция в това време, когато всеки се бори за деца...
Да, и тук има много ограничения за достъпа на външни лица. За мен поне е било проблем. Но за други явно не е. Явно тези, които няма какво да ги възпре да се надговарят с учителката пред децата, не могат да бъдат спряни и на вратата.

И да, нищо не може да направи учителката явно. Ето всичко това, за което разказва miss_74, става там, пред майката и тя е доволна от това. Има ли смисъл да говориш с такъв родител?!

А и не са единици случаите, когато госпожата вика родител за някакъв проблем, а той не само, че не взима под внимание думите и, а напротив - спори и се надговаря с нея. Говоря за лошо поведение на ученика, за липса на дисциплина, за неподготвени домашни, за звънене на телефони в час, за предварително вземане на дете от час...

# 598
Здавейте !
Да попитам резултати от Великденското математическо състезание къде могат да се видят?Намирам само за някои градове , за Враца не ....... а мина доста време .........

# 599
Здавейте !
Да попитам резултати от Великденското математическо състезание къде могат да се видят?Намирам само за някои градове , за Враца не ....... а мина доста време .........
Организаторите за града или училището домакин нямат ли информация?
Ако не - може някой в темата за Математическите турнири да знае:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=918962;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт