ТРЕТИ клас - 2

• 57 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • у дома

raja_nikol, много познато това "Уф" Simple Smile Като се замисля единствените готвени неща, които яде по малко са мусака, пълнени чушки, пиле с ориз, спагети и пилешка супа. Нищо друго. Ама ние у дома тези вече не можем да ги ядем Simple Smile

Това вашето си е голямо разнообразие да ви кажа-направо благородно завидях Hug
Моето не яде нищо готвено-ама като ви пиша нищо,значи нищо-а не е като да няма,защото др си ядем и аз си готвя... Голямото ми дете също е капризно на ядене,но например обича мусака,пълнени чушки,пиле с картофи,скумрия-има доста неща ,с които да се разнообразява...
Третокласникът е 30 кг и сигурно е към 146 см...Яде предимно плодове и зеленчуци,сирене,кашкавал,кисело и прясно мляко-месо никога не е ял,а др от семейството си ядем месо...Яйца също обича-хляб приема под формата на сандвич с кашкавал или крема сирене или яйце и сирене-това е...Вафли не обича-сладолед-на ден 1,ама може и без него,не се сеща,от зрънчовците яде,но аз не купувам,та няма достъп до тях-направо от въздух живее това дете,а пък и не са му малко килата,въпреки ,че изглежда много слаб...
Иначе е много енергичен и подвижен-от къде я взима тази енергия идея нямам...

# 616
И моите вкъщи почти нищо не ядат готвено, но и сандвичи рядко ядат.
Задължително трябва да има прясно и кисело мляко вкъщи. Заминават промишлени количества. Плодове и зеленчуци на корем. През лятото много често вечерята ни е нещо като овчарска салата. Месо уж обичат, ама като изпека пилешки бутчета примерно си вземат по едно и след това другите се подмятат няколко дена в хладилника докато баща им не реши да ги изяде. Същата работа е и с пържоли, кюфтета. Ако към месото има и нещо друго - ориз, картофи, това другото не се бутва. Дори не го искат в чиниите си. Риба понякога ядат, понякога не. А да, сетеих се кое е нещото, което наистина обичат и двамата - макарони. Попитам ли какво да направя, малкият веднага пита може ли да е макарони.

# 617
  • София
Значи не само аз се мъча с храната. Laughing

Като кила сме 42 при ръст 146 - якичек е.

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 12:22 от luss

# 618
Здравей,
а пробвала ли си да "прочистите" организма? Толкова вредни храни може да са "притъпили" чувствителността му към нормални.
Не е слабичък, ако съдя по кг на моето.

Пробвай, ако решиш, само на пресни плодове и зеленчуци няколко дена. И може да хапва сурови ядки - без фъстъци.

Когато минат тези дни, му предложи храна сготвена без сол, и без мазнина, набухватели, оцветители и прочие.

Дано не звуча като нахалница, която се бърка в живота на хората, без да я питат. Но, личният ми опит от няколко месеца насам е - че у дома вече почти никой не се сеща за шоколадови вафли и прочие захарни изделия, кое от кое по-вредни. Наблегнали сме изключително изключително много на пресните плодове и зеленчуци, и мисля, че нещата се поподредиха. Успех  Hug Hug Hug

# 619
...
Хляб яде само в сандвич.
От вредни яде само кроасани (пакетирани), зрънчо и начос
...
Това е. Никога не е гладен - винаги яде по 5-6 пъти на ден - малко. Ако храната не му харесва - може да яде хляб без нищо.... цял ден!!!!

Без да искам да Ви се меся, но аз много бих се притеснила, ако това е ежедневното меню на моето подрастващо. Видях само мед, домати, ябълки и мандарини като полезни храни, всичко останало или не бих го дала на детето си, или само в редки, единични случаи.

# 620
  • София
 Stop

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 12:48 от luss

# 621
Алергиите са друго нещо, но там пък аз освен знания, имам и параноя  Rolling Eyes и немалко личен опит
Но отново- боклуците, дори и да не дават реакция при тестване, изощо не помагат на организма , а само го натоварват.
Иначе децата ни вече не са малки, могат много добре да проумеят всичко, поднесено подходящо и обяснено. Моят син е по-стриктен от мен за някои неща, включая храната.

# 622
  • София
Да затворим въпроса. Знаех, че нямаше нужда да го споделям. Доста момичета са споделили, че децата са злояди, защо аз станах обект на обсъждане - не знам....

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 12:47 от luss

# 623
Ще си позволя да се включа с нещо, което помогна при нас..
Да участва в съставянето на менюто, в приготвянето или покупката на храната
Готвеното при нас трябва да е с малък брой и ясно различими съставки.
За сметка на това яде макарони, спагети и пица ..
Основно живее на плодове (които ако са му предварително изчистени и подредени в чиния още по-добре) и салати и сурови ядки

# 624
  • у дома

Основно живее на плодове (които ако са му предварително изчистени и подредени в чиния още по-добре) и салати и сурови ядки

И моето така,само че няма претенции да са изчистени и подредени,както и в добавка млечните продукти-оживява си най-спокойно,даже и не боледува често.не
Иначе за мен най-големия проблем е въобще да го накарам да хапне нещо-ако успея да го накарам да закуси стабилно ,то със сигурност пропуска обедното хранене и е гладен-това даже е пресилено да се каже,защото никога не огладнява,ама към 17ч може да хапне нещо и после  към 19ч,когато вечеряме може да яде или само салата или кисело мляко и плодове-това е...

# 625
Светлаем , на мен ми се струва, че твоето детенце се справя отлично със здравословните си навици. Браво на него  Hug Не е необходимо да се приема много храна. И малко да е, ако е качествена, организмът я усвоява отлично. Мен преди време ме беше шокирала новината, че тези, които живеят в пустинята, се хранят с по 3 фурми на ден. И имат тоолкова енергия да преминават пеш през пустинята и ... да оживеят в тези условия. Тълкуванието на статията беше, че усвояват храната перфектно - за което не е нужно тя да е много.  Hug

# 626
Днес ги мерих на височина, канех се сигурно от 2 месеца да го направя. Големият 135см, 30 кг, малкият 125см, 20 кг. От последното им мерене преди 10 месеца и двамата са пораснали точно с по 5см. Моите растат като близнаци, поддържат точна разлика от 10см помежду си сигурно откакто малкият е направил годинка. Никакви скокове в растежа ни при единия, ни при другия. Разглеждах един ден картоните от детската - твърдо по 6см на година са вдигали. Това е добре, както купувам дрехи и обувки предварително, не се е случвало да имам неприятни изненади в това отношение. Е, все някога сигурно ще има бум в растежа, но няма да е скоро.

# 627
Здравейте!
То май като гледам масово са злояди децата..... не сме само ние ... Мони е висок 142см. тежи 32 кг. Скаран е със хляба, само тостери... яденето ще го опита ако му хареса на външен вид.. опитвам пък после преценя дали ще яде. Обича месо ,банани ,ябълки... плод ако има семки като киви,ягода,малина  не винаги яде.Подправки не обича много . На стола в училище на обяд често половината от нещата не ги и опитва...

Ние на 26 ни е изходящото по човек и общество. Като ви чета маи само ние сме в последния момент контролни .....  утре е рожденик,почивни дни ,разсейва се  та ще видим какво ще направи.
Чудя се как да му запълня програмата за лятото...

# 628
Нашето ЧО мина, имаме 5. На трудност е както досегашните контролни. Моето досега все 5 е имало по този предмет.

За лятото, аз съм си съставила една амбициозна програма, но дали ще я изпълним, кой знае.
Много искам да го изпратя на лагер за 1-2 седмици. И макар да си повтарям молбата - ако някой знае летен планински лагер, на прилична цена, ще се радвам да сподели  bouquet bouquet bouquet

# 629
  • София
И моите деца не са особено ящни, но ядат готвено, стига да няма чушки и гъби Simple Smile
Каката не иска да яде в стола, защото казва, че готвят лошо, в дните, в които се налага да остава за цял ден си купува сандвич, принцеса, хамбургер или нещо от сорта.
Изходните свършиха, изкара им въздуха последните 2 седмица от контролни и изходни, даже и не знам резултата. Мойта чак взе да повръща от преумора и стрес, хич и няма да задълбавам.
За лятото нямам никакви амбициозни планове. Платили сме два пъти на море, запланували сме уикенд в планината и най-вероятно детската спортна академия в НСА. Единственото, с което ще я занимавам ще е списъка с книгите и диктовки, защото има проблем с бързото писане.

Общи условия

Активация на акаунт