Искам да кажа ... (68)

• 60 476
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Даун, първите госини се набивахме в най- големия калабалък, Пукет, Ко Самуи, но не беше нашето това. После открихме Хуа Хин, град на около 240км от Банкок,  спокойно място, чисто у много скучно:) Само баби скандинавки и рускини с бебета, няма барове, няма шум и има много сърфисти, знам че тук имат почитатели последните:))) Ветровито е, няма я типичната задуха. За четвърта година сме там, има много хубави комплекси на брега, ама тайландците се изучиха, разглезиха ги многото руски туристи и те вдигнаха стабилно цените, почти двойно спрямо първата година, в която отидохме там. Пълно е и не им пука, ако щеш. Те самите се промениха, не са така любезни и смирени, където стъпя бял човек, всичко се променя и не към  добро. Заради Жаки и болестите и се застопорихме там, преди много обикаляхме.
Като тръгне на училище и пътуваме сами ще идем на нови места, късмет и здраве да е.

# 241
Пак е по-добре от Бали. Аз се потрисам от там. Ще мисля ходене в Азия догодина. Тази ще ближа рани Simple Smile.

# 242
 Скандинавските пенсионери изкарват зимата там Peace Евтино, топло и приятно Simple Smile

# 243
Бали хич не ни хареса, какъв дъжд ни би, всеки ден от обяд до 17 часа, черен вулканичен пясък на плажа. Бяхме в някакъв отдалечен курорт, на 50 км, нямаше нищо, няма нет нищо! В Наса дуо, беше пълно с австралийци, на вас ви е много близо, затова вероятно могат и за няколко дни да прескачат.
Тайланд е по хубаво според мен.
Крис, да много скандинавци, даже един ни стана приятел, норвежец и тази година идва при нас в хотела, с гадже шведка:) Той над 60, ама такъв изпънат, никога не може да му дадеш, три дни се направиха щайги, това им беше почивката:) Много им хареса:) За техния стандарт е евтино, ама за нашия хич. Даже в супера, например литър мляко 5 лева, сто грама сирене 6 лева, хляб 4 лева и т.н.
По евтини са само скаридите, рибата и други морски, месото, като при нас. Но зеленчуците са огън- три чушки 6 лева, баси. Плодовете също скъпи, манго 6 лева, банани 4, растат им по дърветата, не е като да ги внасят, но заради туристите цените са в космоса. По ресторантите също е скъпо, вчеря за двама без пиене около 30- 40-50€. А не беше така. Наши приятели смениха с Камоджа, казахте че там сега е, както Тайланд преди 15 години, като цена и отношение. Но няма болници добри и ние с детето къде да ходим.

# 244
За Виетнам съм чувала много добри отзиви, а за евтиното - евтино е за Австралийци  и по-богати нации. За Българи не е. Най-малкото билетите са ужасно скъпи. По-евтино е в Италия, Гърция, Турция.

Има места, които са евтини, защото още не са популярни, но аз бих отишла там само с някой, който ги познава.

# 245
Турците имат много изгодни билети, ако купуваш за година напред, ама иска дебнене, миналата година купихме за тази за 2500лв, за тримата двупосочни, без пари! Преди за двама плащахме толкова, че и отгоре. Ако решиш за Тайланд ще помагам:) Виетнам си било комунизъм, доста по мръсно от Тайланд, в Ханой с маски се движели, толкова бил мръсен въздуха, цените не знам как са там.

# 246
Във Виетнам ходи една позната, но по села и паланки и беше очарована. Иначе големите азиатски градове са си мръсни.

2500 лв. за трима е много добра оферта. Ние юли 2014 платихме 2500 евро за билетите до Европа и обратно. не броя вътрешните полети, защото те бяха евтини.

# 247
Down Under, знаеш, че сме се запътили към твоя континент. Кажи, не те ли притеснява озоновата дупка?
Преди 1 година бях мн надъхана за емиграция, сега ми е 1 такова свито и съвестно... уф.
Направих 3 дози крем карамел, стана превъзходен, без шупли. ММ е във възторг.

# 248
Лято, слънцето е много силно, но днес за пръв път изгорях от глупост. Няма драма с озоновата дупка. Малко мазане със слънцезащитен крем е нужно само.

# 249
Честит празник на Яна, да е жива и здрава и много щастлива!
И ние цял ден обикаляхме моловете. Първо отидохме до Парадайз, там беше кошмарно пълно, но взехме на мъжа ми яке. След това до The Mall и от там успяхме да вземем разни работи за сина. За сина ми ми трябва още едно яке, обаче в The Mall сякаш ги бяха поскрили. За мен нищо днес, ама като се замисля аз и нищо не си търсех. Радвам се, че сина ми обикновено не иска да мери и този път беше на кеф та му напазарувахме, но забелязах че и други деца (момчета) по същия начин реагират, все казват, че не им харесва и им е писнало вече, виж момиченцата не са така Simple Smile

# 250
  • Варна
Честит празник, Яна!  Hug
Много здраве, успехи, любов! И да, аз съм онази певица.  Laughing

Жармен, стискам палци!  Hug
И аз сънувах съфорумки снощи. Случайно се засичаме на хижа, някъде в планината. Защо обаче всички, вкл. и аз бяхме облечени ретро? Сякаш се случва в миналото. Но пък малката Жаки запомних, как ми приказва.
Моите родители днес са по-спокойни. Познавам им гласовете по телефона, когато има нещо. И да се прикриват, е малко.

# 251
Стейси, и какво каза тази маймунка:)
Радвам се, че вашите са по- спокойни, сега ще ти се отворят разходи по ремонт, неприятна работа.
Ние сега се чудим какво ще стане с тръбите на двата долни етажа, като тръгнем, защото никой не живее, а всички тръби в къщата са общи. Ако се спука нещо долу ще стане страшно. Мъжът ми мисли дали да остави да капе по малко вода в баните, които са външни и най студени? Къде е Куркума, май той разбира от тръби? Преди години източваше всичко и спираше водата, но не живеехме тук, а сега Мими остава с баба си.

# 252
  • Варна
Жаки, забравих точно какво ми разказваше малката.  Laughing Но беше с къса косичка и рокличка. Аз я питах дали се казва Жаки, тя каза да и тогава започна всичко. А ти със сигурност беше с барета на главата и чарлстон панталон.

# 253
  • Варна
Добра ви вечер!
Стейси  Hug много се радвам за вашите,
че са се поуспокоили.
Жармен, дано се сбъдне желаното.
С голямо удоволствие прочетох диалога ви,
Жаки  и  Даун. Размечтахте ме тотално.

# 254
Янче, честит рожден ден  newsm59

Днес ми е едно такова, никакво. От онези дни, уж нищо не е станало, пък ти е скапано.
Нищо ще мине.

Гледа ми се хубава комедия. Някой може ли да препоръча нещо.
Искам забавен филм, да се посмея от сърце.

Жармен, стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт