Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 387
  • 889
  •   1
Отговори
# 90
И моето дете в болницата хич не му идваше на ум какво да прави  Simple Smile не се сещаше да суче. Така че си представям.
Но като позаякне бебето, настоявайте да се върне на гърдата. По-голямо удобство от това няма.
А щом сега се налага изцеждане - важно е да сте спокойна, когато се изцежда, за да потече по-лесно, аз затоплях гърдата пак по същата причина. Със сигурност има кърма, но понякога е сложно да я изцедим. Със сигурност има и други начина за улесняване на потичането, но в момента не се сещам.

# 91
Съвсем нормално е в началото да изцеждате по толкова. За да увеличите количествата се хващайте здраво на помпата и на всеки 3 часа и двете гърди цедите по 15тина мин.поне всяка (8 пъти за 24 часа). Количествата постепенно ще се увеличат. Изобщо не е трябвало да чакате нещо да почне да капе, колкото по-бързо се почне стимулация на гърдите (нон стоп сукане на бебе или помпа - изцеждане), толкова по-бързо слиза кърмата и по-бързо се увеличават количествата. Не спирайте да се опитвате да предлагате на бебето да засуче - гушкане, кожа до кожа, около час след като се е хранило, за да е спокойно. И се срещнете с консултант по кърменето.
Ето една статия като за Вас - как да се изцеждате успешно:
https://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/

# 92
Може да повлияе на вкуса - леко по-солен да стане, заради повишеното съдържание на натрий. Понякога бебетата реагират като сучат по-нервно в тези първи дни. Но до разстройство да доведе - не!

Благодаря за отговора.
И аз съм на мнение че едва ли е това но вече не знам на какво да го отдам.
Иначе бебето е спокойно, храни се. Сега и взех пробиотик да се регулират малко нещата.

# 93
Благодаря за отговорите на всички. Но на въпроса за помпата, аз изцеждам ръчно, с никаква помпа няма резултат, пробвала съм. Просто наистина имам много малко кърма и освен изцеждане на ръка и гореспоменатите добавки, друго не остава засега. Иначе пробваме с малката непркъснато, разбира се. Уви, неуспешно засега.

# 94
На ръка или с помпа, темпото е същото - 2 те гърди 8 пъти за 24 часа, всеки ден, за да се увеличи лактацията, поне по 15тина минути на гърда отделяте. Ето Ви и подходяща техника за цедене на ръка, може да я опитате и нея: https://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/

И видео намерих: https://www.youtube.com/watch?v=Tuhuekl-3JY

# 95
здравейте понеже вече много намаля кърмата ми досега имах за 2 хранения,но все дохранвах искам да кърмя само веднъж на ден та въроса ми е за сутринта ли да го оставя или за вечерта?преди сутрин имах повече кърма,но сега са еднакво даже ми с струва че вечер повече имам отолкото сутрин  newsm78

# 96
Кърма ще имате за толкова хранения, колкото пъти суче детето. По този начин се дава сигнал на организма и той образува нужното количество кърма - с изпразване на гърдите. Намаляла е заради намаления брой кърмения - в случая казвате два. От тази гледна точка няма никакво значение дали ще остане сутрин или вечер едното кърмене. Когато на вас е по-удобно.  Peace
Някои деца се приспиват, докато сучат вечер. Други похапват рано сутринта и после поспиват до по-късно, че да може и мама да полежи още Simple Smile

# 97
Кърма ще имате за толкова хранения, колкото пъти суче детето. По този начин се дава сигнал на организма и той образува нужното количество кърма - с изпразване на гърдите. Намаляла е заради намаления брой кърмения - в случая казвате два. От тази гледна точка няма никакво значение дали ще остане сутрин или вечер едното кърмене. Когато на вас е по-удобно.  Peace
Някои деца се приспиват, докато сучат вечер. Други похапват рано сутринта и после поспиват до по-късно, че да може и мама да полежи още Simple Smile
да ти кажа все тая  при нас защото след всяко кърмене дохранвам благодаря  bouquet

# 98
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Привет!
Съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но прост в момента не мога да измисля къде другаде да го задам.
Трябва ми гинеколог в София, който да разбира кърменето по време на бременност.
Бременна съм в 13та седмица, преди малко видях кафеникава слузеста точка на бельото си и изперквам.
Дъщеря ми е на 2 и половина. Почти съм сигурна, че кърмата ми е спряла, тя не прави дълбоки засмукващи движения, не преглъща, аз не изпитвам дискомфорт. Реално тя ме използва за залъгалка в момента, но просто изпада в истерия при всеки опит да се отбием.  ooooh! 

# 99
Здравейте!
Бебето ми е на почти 5 навършени месеца. Нощното хранене отпадна по негово желание около 2 мес. Последно яде около 22ч, а сутрин около 5-6ч. До сега ставах да се изцеждам. От скоро обаче забелязвам, че гърдите ми са сравнително меки през нощта.
И още нещо: бебо започна да се наяжда само с едната гърда. Втора порция не иска. Гледа и любопитства наоколо. Аз не се изцеждам. И друг път ми го е правил този номер, но бързо се завърна да хапва и от двете гърди. От седмица някъде яде само от първата, която му предлагам. А на втората й се дърпа и категорично я отказва.
Дали има връзка м/у двете и дали кърмата е намаляла, поради намалената стимулация?
Храним се около 6-7 пъти на ден. Засичах вчера, че суче по 8мин от една гърда. Памперсите му са вечно напишкани.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 13:53 от maiya

# 100
Привет!
Съжалявам ако въпросът ми не е за тук, но прост в момента не мога да измисля къде другаде да го задам.
Трябва ми гинеколог в София, който да разбира кърменето по време на бременност.
Бременна съм в 13та седмица, преди малко видях кафеникава слузеста точка на бельото си и изперквам.
Дъщеря ми е на 2 и половина. Почти съм сигурна, че кърмата ми е спряла, тя не прави дълбоки засмукващи движения, не преглъща, аз не изпитвам дискомфорт. Реално тя ме използва за залъгалка в момента, но просто изпада в истерия при всеки опит да се отбием.  ooooh! 

Опитай да зададеш въпроса си тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=798388.0

И тук: https://www.facebook.com/groups/255749434593265/

Лека и безпроблемна бременност съвместима с кърменето ви Simple Smile

# 101
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Благодаря Karagogova  Hug

Не можах да дочакам отговора и отидох на лекар. Оказа се, че всичко е наред и няма нищо общо с кърменето.

# 102
  • над кукувичето гнездо
Здравейте!
Бебето ми е на почти 5 навършени месеца. Нощното хранене отпадна по негово желание около 2 мес. Последно яде около 22ч, а сутрин около 5-6ч. До сега ставах да се изцеждам. От скоро обаче забелязвам, че гърдите ми са сравнително меки през нощта.
И още нещо: бебо започна да се наяжда само с едната гърда. Втора порция не иска. Гледа и любопитства наоколо. Аз не се изцеждам. И друг път ми го е правил този номер, но бързо се завърна да хапва и от двете гърди. От седмица някъде яде само от първата, която му предлагам. А на втората й се дърпа и категорично я отказва.
Дали има връзка м/у двете и дали кърмата е намаляла, поради намалената стимулация?
Храним се около 6-7 пъти на ден. Засичах вчера, че суче по 8мин от една гърда. Памперсите му са вечно напишкани.
При нас има заместени две хранения едно след друго по обяд. През това време гърдите ми остават спокойни и меки (по време на заместване на храненето си се пълнеха прилично). Дойде ли време за следобедното хранене в 17:30, усещам характерното пристягане при потичане и гърдите ми са малко по-пълни, но си остават меки. Малкият рядко се възползва от двете гърди, още повече че се разсейва супер лесно и всяко хранене е на пресекулки, но все пак му прелагам, пък той да си решава.
Ако нямате драстични промени в това, което излиза от бебето, едва ли има проблеми и при това, което влиза, т.е. ако пишка и ака както обикновено, ако е бодро и спокойно и ако наддава, значи би трябвало всичко да е ок. При отпадане на хранене гърдите се натъманяват според търсенето на бебето. Ако то започне да иска по-често, значи има нужда от повече мляко. Ако му позволяваш да яде в такива моменти, тялото ти ще разбере, че бебто има нужда от повече мляко. И ще го произведе. Simple Smile

# 103
isa_pisa, благодаря за споделения опит! От това имах нужда!  bouquet
Така усещам гърдите си в момента вечно меки и през деня и през нощта. Стане ли време за ядене, засуче ли, усещам боцкане и пристягане, както го описа, и гърдите пак остават меки. После млякото потича.
Притеснявам се, защото преди някак си ги усещах по-пълни. Знам, че е нормално тялото да намери баланс и да не се изпитва дискомфорт, но въпреки това питанката си ме дерзае отвътре, защото се промени ритъмът на стимулация.
Винаги, когато го усетя, че търси, му давам, дори и да не е време за хранене.
Въпросът ми не е за тук, но стана дума за пишане и акане...та, акането ни е през около 2 дни най-често. Но е доста гъсто като консистенция, все едно е на АМ, а като количество е може би 5-6-7 супени лъжици. А преди акаше рядко като консистенция и се омазваше целия.

# 104
  • над кукувичето гнездо
isa_pisa, благодаря за споделения опит! От това имах нужда!  bouquet
Така усещам гърдите си в момента вечно меки и през деня и през нощта. Стане ли време за ядене, засуче ли, усещам боцкане и пристягане, както го описа, и гърдите пак остават меки. После млякото потича.
Притеснявам се, защото преди някак си ги усещах по-пълни. Знам, че е нормално тялото да намери баланс и да не се изпитва дискомфорт, но въпреки това питанката си ме дерзае отвътре, защото се промени ритъмът на стимулация.
Винаги, когато го усетя, че търси, му давам, дори и да не е време за хранене.
Въпросът ми не е за тук, но стана дума за пишане и акане...та, акането ни е през около 2 дни най-често. Но е доста гъсто като консистенция, все едно е на АМ, а като количество е може би 5-6-7 супени лъжици. А преди акаше рядко като консистенция и се омазваше целия.
Струва ми се нормално гърдите ти да са по-меки. И при мен се случи по-късно отт очакваните един-два месеца след раждане, но бебето ми все още успява да се нахрани от тях.
За изхожданията нямам опит в споменатата насока, все още "цапа гащите" по 2-3 пъти на ден Crazy Само един път не е акал за повече от един ден и тогава гастроентеролог (бяхме по случайност в този период) ни каза, че ако за повече от три дни не се изходи, трябва да му помогнем с микроклизма някаква. Не стигнахме до там обаче.
Ето тук малко инфо за акитата,пък на следващата консултация, питайте. - https://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/ Peace

Общи условия

Активация на акаунт