Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 368
  • 889
  •   1
Отговори
# 855
  • София
По моята логика не би трябвало да се отрази на кърменето, но ако изхождам от нея, не би се отразило и на проблема  Rolling Eyes
Няма ли как да си почиваш повече...то от проблемите не може да се избяга, но поне да има и някакви положителни емоции и почивка, за да може да се справиш.
Разходки на въздух, някакви малки радости. Аз си правя пътешествия из града, като ме удари депресията. Хващам количката и ходя до различни паркове отдалечени места.
По едно време много добре мис е отразяваше да ходя на народни танци. Сега смятам на йога, ако намеря кой да гледа малкия  Laughing Без да ме вбесява  Laughing Че аз имам и претенции кой да го гледа.

# 856
  • град-държава
То вече съвсем ще стане искрено и лично, но не ми е розово и толкова е зле, че и за разходка не успявам. Предстявям си и мъжът ми като се върне на работа следващата седмица как ще я оплескам. Писах вчера в темата за оплаквания. В момента се цедя докато пиша и ако ще бомби да падат излизаме от вкъщи.
изглежда сме със зверски колики и ежедневието ни е кошмарно, а няма нито кой да ми помогне(освен мъжа ми), нито има кога да си почивам. Наистина съм много уморена. Явно аз съм единствената която не успява.

# 857
То вече съвсем ще стане искрено и лично, но не ми е розово и толкова е зле, че и за разходка не успявам. Предстявям си и мъжът ми като се върне на работа следващата седмица как ще я оплескам. Писах вчера в темата за оплаквания. В момента се цедя докато пиша и ако ще бомби да падат излизаме от вкъщи.
изглежда сме със зверски колики и ежедневието ни е кошмарно, а няма нито кой да ми помогне(освен мъжа ми), нито има кога да си почивам. Наистина съм много уморена. Явно аз съм единствената която не успява.
Искрено и лично, но понякога помага  Hug Стегни се, бебето ти има нужда от теб. Защото то изобщо не знае на кой свят се намира и само ти можеш да му помогнеш, макар че в твоите очи не се справяш  Hug Пробвала ли си да носиш? В моментите, в които съм падала духом, ми е помагало именно кърменето и носенето на детето в слинга.

# 858
  • София
Да ти кажа, моят мъж беше 2 седмици след раждането вкъщи и се успокоих, когато той тръгна на работа  Tired Laughing  Поне трябваше да измислям ядене само за вечеря и не ми се моташе наоколо, не го гледах как спи до 2 следобед.Човекът си отспа 2 седмици.
Той помага, но ако го накарам и му натъртя. Но поне ме подкрепя за решения и начин на гледане, не е някой мрънкач, който да ме тормози защо правя еди кое си.
Дали би ти подействало добре да излезеш някой път с други майки...по-скоро конкретно за кърменето.Майки, които са се справили и имат положителен опит.
Случвало се е друга жена да ми сподели, че е звъняла на националния телефон на ЛЛЛ, не толкова да поиска информация и съвет, колкото да си изплаче мъката и това, което преживява. Консултантите изслушват и е наистина успокояващо. Някой непознат, даже не очи в очи, да те изслуша и да не ти дава оценки и натрапени съвети.
Първите месеци имах някои проблеми, в следствие на секциото и раздялата с бебето. Много ми беше трудно да свикна с детето, с грижата за него, с това, че е мое и е същото бебе от корема ми.Изпитвах едва ли не страдание за бебето от корема, сънувах кошмари, ревях непрекъснато. 
Но при нас нямаше отказ от гърда и подобни пролеми, помогна ми това, че се справях, че бях "добра" в нещо . Беше и зима и си седях само вкъщи, но ако беше пролет или лято, щях да вися все навън с бебето.Особено първите месеци, спят идеално навън и човек може да си чете книжка на слънце.
КОгато беше на 3-4 месеца, за пръв път отидох на среща на ЛЛЛ и за мен беше наистина освобождаващо. Нямам си компания из квартала, срещите, които са почти всяка седмица, са ми много разнообразяващи и приятни.
Не искам да звуча като сектантка, всъщност  Joy Просто това ми помогна, а знам какво е да полудяваш вкъщи, да плачеш и да се чудиш как ще се справиш.
Няма проблем човек да споделя, така почти винаги става по-леко. Кърменето е доста свързано с психическото и емоционално състояние, с ежедневието. Пък да не говорим, че успехът е свързан в голяма част с поведението на бебето.

# 859
  • над кукувичето гнездо
Успяваш, успяваш.  Hug
Просто понякога има много трудни моменти, но си представи, че преминаваш през тях като през тунел от буйна вода, а после идва слънцето. Всичко е само период! bouquet

# 860
  • София
аз пиех седатиф докато кърмех, никакъв проблем няма

# 861
  • Пловдив
Извинявам се че се намесвам но да ти кажа, че не си единствената мен пък ме заливат някакви паник атаки детето си спи а аз не мога да заспя и всичко ми трепери такова чудо до сега не ми се беше случвало толкова зле и здравословно ми се отрази, в чудо се виждам все черни мисли ми са в главата  Cry

# 862
Vermillion, и аз ще предложа слинг или раница. Бебето ще е сгушено в теб, вероятно ще му се успокои коремчето и ще спи, а ти може да си вършиш ежедневните задачи. А и няма да ти тежи, защото носенето по този начин е удобно и за носещият, и за носения. Ще имаш две свободни ръце и спящо бебе.

# 863
  • София
В раница и се кърми дискретно  Peace Бебето се успива от това, че е лепнато за теб, от подрусването и по-лесно се прелъгва да засуче.

# 864
Vermillion - и аз препоръчвам ергономична раница или слинг. Бебетата много спят така като малки, хем може човек да свърши нещо, хем може да си излезе да подиша въздух и да се почувства нормално.

И най-вече - не си само ти така, всички малко или много сме минали през тези моменти! Справяш си се!
Най-хубавото е, че ще става само по-лесно, началото винаги е трудно, не знам после бебетата ли стават по-лесни или ние свикваме, но се нареждат нещата  Hug

# 865
Ние свикваме  Laughing Моето стана по-трудно от гледна точка на това, че стана много живо и подвижно. Но това е друга тема.

Аз да питам - на някого случвало ли му се е внезапно увеличение на кърмата? Ей така, без да променям нищо. Нито сукането му, нито храненето ми. Нищичко  Thinking

# 866
Т 39,2 какво мога да пия?Спешно.Имам предписан метергин,но пише че не става за кърмачки.Бебето не яде от шише,също и ам не пие.какво да направя???

# 867
Т 39,2 какво мога да пия?Спешно.Имам предписан метергин,но пише че не става за кърмачки.Бебето не яде от шише,също и ам не пие.какво да направя???
Чист парацетамол или чист нурофен. Спокойно, нищо няма да му стане на детето, кърми си го.

# 868
  • София
Парацетамол...Панадол  newsm78 
Метергинът е за контракции... на мен ми беше изписан след един кюртаж, на сестра ми също -кюстаж след раждане.
За случая на сестра ми говорих с консултант, защото тя беше родила преди 10 дни и бяха в началото на кърменето. Тогава консултантката каза, че от него може да намалее или спре временно кърмата. Важното е, дори да е на празен ход, с помпа да се цеди, просто за да има стимулация. След 2-3 дни или след спирането, тръгвала пак. При сестра ми не се появи такъв проблем, но не помня дали кърмеше, защото по това време беше за 3 дни в болница. 
Tова намерих за активното вещество https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search2
Доколкото разбирам, не се препоръчва да се кърми, след последната доза трябва да се изчакат 12 часа.
Не можеш ли да поискаш някакво друго лекарство  newsm78 Или да попиташ дали ще има усложнения ако не го пиеш.
Ако все пак се налага, може да помислиш за хранене с чашка, спринцовка...по-трудно е, но не рискуваш да свикне на шише.

# 869
  • град-държава
Момичета, благодаря ви за стимулиращите постове!  Hug
Наистина ми дойдоха добре. Да, първото нещо е да взема кенгуру. Успях и да я изкарам днес, но и тя е по-спокойна. Следобяд поциври малко и преди малко си поврещя след банята, но отчитам деня дори като приятен  Laughing
Взех си и седатив, ще видим дали ще ме поуспокои малко. Аз съм с ПР от около 2 години, също родих секцио, отказа на дъщеря ми да суче, усилията да я кърмя и тоталния провал в това отношение, преумората ... идва ми малко в повече. Рева постоянно, обвинявам се постоянно, страхувам се и се притеснявам постоянно, но няма начин да няма начин.
По отношение на мъжа ми не знам какво щях да правя без неговата помощ. Направо е за медал, но ние винаги сме се справяли двамата.
Благодаря ви още веднъж за патерицата! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт