Варненски благотворителни деяния

• 20 820
  • 478
  •   1
Отговори
# 165
Тони, в момента се сещам единствено за Славена, като вариянт за връзка. Примерно, ако има път към Добрич, да провери на място, или поне да разучи, къде точно е дома и да ходим на сляпо. Ще занесем каквото има подходящо и ще видим от какво имат спешна нужда. Странно е че никой не отговаря на този телефон   Thinking.

# 166
  • Варна
Тони, Господ здраве да ти дава! Получих успокоение, вече мога да си обувам гащите!  Laughing

И мен ми се ходи пак, че тоз път много набързо нещо, не можахме да се наговорим с децата, поне аз де. Другия път отивам с празни ръце или ако има нещо, им го оставям за после и ще бърборим, ако тряба мач ще играя, ако тряба ще пея, ама мисля да се отделим взаимно време. Жадуват за контактуване.
Мислех си, дали не им трябват шампоани, четки и пасти за зъби, някви красиви сапуни, ей такива битовизми?

Остатъкът от гащите ще си го пазя, тряба се проучат близките села за други домове, но все не остава време, а само с намерение нищо не става. Ще прегледам оная тема с домовете утре.

Мисля си тази Неделя да отивам до варненските момчета, до Полиграфията. А може и друг ден да замисля, ще помисля... Има ли кандидатки? Че обещах да нося вратовръзка, а и имам 3 торбалани за тях, да не ми запълват пространството ще им ги нося...

# 167
Тони, пуснах запитване за добричкия дом в темата на добричлийки, в По градове.

Дива, възпитателката, която беше на смяна в неделя, е много свястна жена, оказа се и тя самотна майка, с много трезво отношение. Явно не всички са незаинтересувани.

Ан Мари, нали това казвам, явно правят и тук изключение за възрастта.

Проблемът на конкретно този дом беше в скапаната сграда, мухъл и зверска влага навсякъде. Ремонтът, обаче би струвал много пари и не мисля, че е само по нашите сили. А, и както каза възпитателката, явно има някакви планове да ги закрият и да пратят по-голямата част от децата в дома в Бързица.

# 168
Сега погледнах в добричката тема, момичетата ще се погрижат за дома в Добрич Grinning

# 169
За мойто филми нищо не казахте ... ще стават ли за гледане или няма да стават  Thinking
То може би ще стават за гледане, ама дано да нямат проблем със субтитрите  Rolling Eyes

# 170
Дива, казаха, че ДВДтата всичко четяли, каквото и да означава това  Mr. Green

# 171
  • София
Ако ще редуцират домовете, е по-добре да не се прави ремонт, а и това не е по нашите сили. Като знам в Доганово от колко време се влачи този ремонт, колко пари се влагат, директора как тича насам-натам....
Доста от домовете ще се редуцират, т.е. намаляват бройката. А пък решението е до 2007ма да няма такива институции. Уж румънците са по-зле от нас, но поне този проблем е решен, нямат домове за сираци.

# 172
  • София
. Уж румънците са по-зле от нас, но поне този проблем е решен, нямат домове за сираци.
А как са решили въпроса    newsm78  Embarassed

# 173
  • София
Заведи ме у дома: пилотни проекти за деинстутиционализация на де … домове в България

статия
Цитат
Колко деца са приети в симулирани семейства?

До този момент от 10000 деца, само 54 са приети в такива семейства. Трябва по един или друг начин да мотивираме българските семейства да приемат сираци. Много от родителите са без работа и въпреки желанието им за деца, няма как да си го позволят. Създавайки тази възможност, ние ще мотивираме дори безработни родители да приемат дори повече от едно дете. Ще могат да бъдат приемани до 4 деца за отглеждане. В Румъния този процес бележи напредък. Там има 100 000 деца в социални домове и само за две години са били приети в такива семейства 70 000 деца. Резултатът е блестящ и затова правим тези предложения.

Цитат
Съвместно с ДАЗД, МТСП, МО, МЗ, МФ, МВР, МП, проект – “Заведи ме у дома” – превенция на институционализацията чрез контрол при настаняването на деца по социални причини; подпомагане на семейството да задържи детето.

И т.н. Тя и Роси може да каже повечко.

# 174
Да, хубава е инициативата, но не знам тук как би се решил този проблем, при условие, че повечето деца не са сираци, а са просто оставени за отглеждане от държавата. newsm78

# 175
Здравейтемомичета,говорих с директорката на дома в село Овчарово,том са 30 малки дечица от3 до 7 годинки.Домът явно е доста зле ,а директорката е страхотна ,много загрижена и инициативна,говори за всяко от децата като за свое.Поканиха ни на 11май на спортен празник и много държеше да отидем на 1-ви юни на тържеството на дома.Децата имат голяма нужда от прах за пране /използват Бонукс/,тоалетна хартия ,детски шампоанчета и сапунчета,салфетки.Трябват им потничета и пликчета.Явно нямат голяма нужда от дрешки и играчки,но ще видим на място .Най спешно е закопуването на някаква транспаранта за лятото ,защото печало точно на главичките на децата,директорката се е свързала с някаква фабрика,ще стува към 300лв.Директорката държеше ,ако отидем да е през седмицата до 3.30 за да е там и да се запознаем.Имат нужда и от плодове и други хранителни продукти.Явно положението е доста зле ,директорката е намерила някоква жигула ,но нямали парички за бензин за да водят децата на лекар до Добрич.Питах да занесем ли нещо за почерпка,каза,че и по една дъвка на дете много ще ги зарадва.Домът се намира на 58км. от Варна посока Добрич.

# 176
  • Варна
Въх! Мънички дечурлиги!
Мда, ходи ми се на спортен празник, но на 1 юни няма да присъствам, ще ходим на празникът на розовата роза...
11 май значи. Понеделник е, нали?
Има ли още ентусиасти за Овчарово, да помислим какво да занесем?

Относно транспарантата, хм, какви размери ще да е? Имам нещо наум, освен на място като отидем да разпитам...

# 177
  • София
мюриел и аз съм се чудила за това. По-добра соц. п-ка, знам ли. Тогава може и да има повече "загубени" деца Sad

# 178
11май е в четвъртък ,то принципно не е задължително да отидем точно на празниците ,но е хубаво да е през седмицата ,на мен ми е много неудобно с Лорка ,пък и съм без кола ,но ще трябва да го измислим някак.На първо време предлагам да занесем прах за пране ,детски шампоанчета,сапунчета и тоалетна хартия ,потничета и пликчета.Някой има ли познат със склад ,магазин за санитарни материали ,зада ни направят отстъпка.В краен случай може и от Метро.

# 179
Зад градска болница има един склад за бебешки и детски неща, от там купувам бодита на малкия, ако се вземе над 5 броя от вид ти ги дават на цена на едро и цените са м/у 1.50,2 , 3лв.-много е евтино.

Общи условия

Активация на акаунт