СЕДМИ клас - 3

• 82 598
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
каква е стратегията при трудна задача, която не може да реши детето според вас
моят младеж вчера на пробния повече от час решавал някаква задача от 2 модул, която така и не решил, но решил, че щом дава 10т. трябва да  я мъчи и съответно загубил цялото време напразно
сега очаква нисък резултат

# 331
  • Пловдив
каква е стратегията при трудна задача, която не може да реши детето според вас
моят младеж вчера на пробния повече от час решавал някаква задача от 2 модул, която така и не решил, но решил, че щом дава 10т. трябва да  я мъчи и съответно загубил цялото време напразно
сега очаква нисък резултат

Стратегията е - решава другите 3 задачи от втори модул и мъчи последната до последния момент. Все пак да му остане време да пренесе на бланката. И пише всичко, което е измислил. Тези 10 точки са разпределени на етапи т.е. не е задължително да е решил цялата задача, за да получи точки. Не знам дали го обясних разбрано.

# 332
  • София
dundi73, много добре обясняваш - и за задачите, и за първи и втори модул.
И според мен така е правилно - детето решава останалите задачи и накрая се връща към онези, които са го затруднили.
Имате ли идея какво ще се включва в първи модул по БЕЛ? Гледах примерния тест на сайта на МОН, но, доколкото си спомням, там има 16 въпроса. А какъв тип задачи ще има от 16 до 25 въпрос остава неясно.

# 333
  • София
Предлагам последните два поста на dundi73 да се сложат в началото на новата тема! Освен ценна  информация (предполагам и достоверна), са написани с много добро чувство, което топли душата на всеки родител.

# 334
  • най-шареното място
В темата Математически тутрнири има много хубав първи пост за стратегия - психика и поредност на решаване. Доколкото и състезанието и НВО са вид изпит е напълно приложим за кандидатсване.

Търся мнения за сборник тестове БЕЛ. Ако мога да се размина с един най-добре. Кой препоръчвате?

# 335
  • Пловдив
пробен изпит по БЕЛ в ОМГ - Пловдив на 28/02

http://www.omg-bg.com/files/2015_16/bel_proben_izpit_02_2016.pdf

# 336
При вас почнаха ли да пишат оценки и да пущат тестове? При нас има само няколко двойки от едни деца като за начало да първия срок. Сред два дни ще имаме родителска среща и макар че знам какво ще чуя ме побиват тръпки.  Rolling Eyes #Crazy

# 337
  • Бургас
да, при нас тестовете са много чести, не им обръщам внимание даже, още на 8 февруари имаха, и ние тази вечер имаме родителска среща, синът ми казва, че класният ще чете конско за ниските резултати от първия срок

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 13:05 от asya02

# 338
  • у дома
И при нас си правят и контролни и си изпитват,няма значение,че е началото на срок...
Даже вчера правиха контролно на признаците за еднаквост на триъгълници.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 13:14 от svetlaem

# 339
  • Варна
Първата седмица правиха. Сега са грипна ваканция, посрещната с бурно ура у дома.
А тази седмица трябваше да има контролно по английски и по български.

# 340
  • Пловдив
ОМГ - Пловдив добавиха и дата за ПИ по МАТ

http://www.omg-bg.com/files/2015_16/bel_i_mat_probni_izpiti_02_2016.pdf

# 341
  • I want it all and I want it now.
Търся мнения за сборник тестове БЕЛ. Ако мога да се размина с един най-добре. Кой препоръчвате?

Взех и на Просвета тестове +диск Peace, но е малък. WinkНе знам дали само той ще ти свърши работа.
Ако, го вземеш от тяхна книжарница ти правят и отстъпка.
 Всяка седмица и при нас има тестове.Сега ще приключат триъгълниците и ще имат тест.  Peace
Вчера правиха по български език.

# 342
Тестове, контролни при вас ... а нашите ... на бяло училище.  hahaha
Разпускат, че са преучили! Mr. Green

# 343
Тестове, контролни при вас ... а нашите ... на бяло училище.  hahaha
Разпускат, че са преучили! Mr. Green
А нашите без математика кажи речи за тази седмица. Сигурно са я изучили. hahaha

# 344
  • най-шареното място
Syn, благодаря ти! Ще го видя!

Аз не съм вземала нищо извън исканото от училище, а там тестове няма. Но вече е време, а нямам опит в избирането на такива тестове. Давах на педагог месечните тестове, свалени от качените няколко пъти и може би бих купила него, но и нещо на целия материал няма да е зле сякаш.

Учат си както винаги от началото до края на срока. Няма ясно изразени натоварвания - непрекъснато държат почти еднакво темпо. За мен е добра стратегия - по-спокойно е /особено на финалните прави/.

Общи условия

Активация на акаунт