СЕДМИ клас - 3

• 82 600
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
Ние по БЕЛ сме на До Чикаго и назад. И съм възмутена от прогромата в училището не знам дали с право, но.. Значи сега имат по един час физика, химия , история и география.  Три часа музика, четири часа рисуване и два компютри... Английския ни е само два часа, математиката четири, а Бел три. ..

# 256
  • Пловдив
Ние по БЕЛ сме на До Чикаго и назад. И съм възмутена от прогромата в училището не знам дали с право, но.. Значи сега имат по един час физика, химия , история и география.  Три часа музика, четири часа рисуване и два компютри... Английския ни е само два часа, математиката четири, а Бел три. ..

Явно първи срок са имали повече физика, химия и т.н. за сметка на рисуване, музика и инф. технологии. Така пък ще имат повече време за БЕЛ и МАТ, поне за подготовка вкъщи.
На мен лично тази програма ми изглежда доста странна по този начин, но всяко училище си решава в крайна сметка. Вие в началото на годината не попитахте ли защо е такова разпределението на часовете?

# 257
Първия срок имахме от разказвателните по два часа, а дори по химия един...
Рисуването беше три часа, Музиката два, а компютрите отново два.
П.п. на родителската среща ще попитам, защото според мен не е правилно

# 258
  • Пловдив
Първия срок имахме от разказвателните по два часа, а дори по химия един...
Рисуването беше три часа, Музиката два, а компютрите отново два.

значи има СИП и ЗИП музика, рисуване и компютри. За мен няма друго обяснение на този брой часове.
Това всичко е трябвало да ви бъде обяснено на първата родителска среща. За СИП и ЗИП се подписват даже отделни декларации.  Peace

Щом първия срок са имали по два часа по разказвателните, втория срок часовете са по един. такава е програмата за всички /единият срок два часа, другия - един/. как се разпределят часовете, това е друг въпрос.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 11:46 от dundi73

# 259
  • София
Irinka100,
и на мен ми е чудна тази програма. Ако сега детето ти има три часа БЕЛ, би трябвало да е имало седем часа първия срок. Възможно ли е ИТ да е ЗИП или СИП, щом имате по два часа седмично и през двата срока? А за химията - по един час седмично през двата срока също изглежда странно, ако английският е първи език - също (тогава би трябвало да сте имали четири часа седмично през първия срок), за музиката пък - може би изобщо не я е имало през първия срок.
dundi73, при моето дете е както пишеш за така наречените разказвателни - само биологията е два часа и през двата срока.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 12:19 от мюмла

# 260
Оценките по ЗИП математика и БЕЛ влизат ли при балообразуването. На дъщеря ми са й казали, че влизат. Аз смятам, че са искали да ги стреснат, но не съм сигурна.

# 261
  • София
ToniD70, доколкото зная - не влизат. А и не всички имат ЗИП по БЕЛ и математика.

# 262
Да, но нямаме Сип и зип. Просто аз не съм доволна от училището като цяло. За това не се и учудвам от програмата. Учителите не са добри педагози, децата не са ученолюбиви никак даже и са слаби ученици. В час се вика, псува, бяга, пее, пускат се чалги.  Бягат от часовете и пушат, вземат трева. Не знам как попадна там дъщеря ми,  а тя не е такова дете. Просто ни подлъгаха, че уж училището е елитно и престижно. И така нататък. Сега сме се насочили към Немска гимназия Гьоте, защото три години се мъчим в това училище и не мога да я пратя отново в някое подобно. Много съм възмутена от цялото обучение и всичко. Стаите са мръсни, стените с дупки и миризливи. Все едно са затворници. 

# 263
  • Бургас
Да, но нямаме Сип и зип. Просто аз не съм доволна от училището като цяло. За това не се и учудвам от програмата. Учителите не са добри педагози, децата не са ученолюбиви никак даже и са слаби ученици. В час се вика, псува, бяга, пее, пускат се чалги.  Бягат от часовете и пушат, вземат трева. Не знам как попадна там дъщеря ми,  а тя не е такова дете. 
кое е това училище в нашия прекрасен град

# 264
За съжаление много училища са същите. А може и аз да греша, дано...

# 265
  • София
Irinka100, няма как да имате по-малък брой часове по различните предмети от заложените от МОН, ЗИП също трябва да имате (нали е задължителноизбираема подготовка). Може да имате и повече часове, ако са организирани по СИП. Сигурна ли си, че не бъркаш програмата?

# 266
  • Бургас
За съжаление много училища са същите. А може и аз да греша, дано...
ти досега го оплюваше, а сега не искаш да  кажеш кое е, стана ми любопитно
поне за училищата до 7 клас в Бургас не съм чувала толкова лоши неща

# 267
Извинявай! Не съм видяла въпроса ти. За Кирил и Методий става въпрос.

# 268
  • Бургас
Извинявай! Не съм видяла въпроса ти. За Кирил и Методий става въпрос.
възможно е да е вярна описаната картинка що се отнася за класовете от 8-ми нагоре, щото нали се сещаш кои деца остават неприети в езиковите гимназии и техникумите, макар, че и в тях нивото не е вече каквото беше, иначе ние живеем наблизо, но нарочно записах сина ми в Славейковото у-ще, защото там са само за 7 клас

# 269
Да, но ние сме така от 6ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт