Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 35 366
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • Испания

Имам и въпрос - използваате ли соев сос за маринноване наа месо? Като после се изважда месото и не се готви в него? Режимно ли е?

И за мариноване, и за готвене ползвам. Купувам такъв без захар.

Des Iv, не бях видяла, че си качила снимки на бисквитките. Чудесно изглеждат. Браво!  Hug

# 406
Аз си купувам концентрат-соев сос. Отрязвам си и си разтварям. Той също е без захар.

# 407
  • София
Здравейте и от мен. Започнах режима миналият понеделник и тъй като ви следя от доста време реших да се включа и аз. Стартирах от 65кг - след ударната фаза съм -2. Втори ден вече съм на ПЗ. По-принцип свалям много трудно защото съм с хипофункция на щитовидната жлеза, но Дюкан ми действа добре - това ми е втори опит - първия беше след раждането на първото ми дете и тогава свалих 6 кг, но не го изкарах до край. Сега се надявам да устискам и да стигна до 4 етап. Съпруга ми и той се е ентусиазирал - дано не се откаже, че така ми е по лесно с менюто.
Изпробвах вече и две от рецептите - за хлебче и шоколадовия сладкиш, но ги пекох на фурна във форми за мъфини. Станаха сполучливи.
Днес менюто е:
Сутринта - мляко с трици, ленено семе и 10 годжи бери
За обяд- телешки език варен, варено телешко на супа само с лук и малко морковче.
Вечеря - пилешки гърди на тиган със салата айсберг и краставици.
Между яденетата при чувство на глад хапвам парче телешки език или рулце от пуешко с извара.
Ако има грешка в менюто моля за съвет.
Благодаря ви и много воля и минусчета на всички.

# 408
ето една идея за белтъци, която още не съм пробвала https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/vb.161425151882749 … ype=2&theater
иначе аз ги хабя в неуспешни опити за целувки и за протеинов хляб без трици  Joy

# 409
Алинка, концентрат соев без захар - откъде?
Aynat - добре дошла и успех! Само едно да добавя (за всеки случай, ти сигурно си го знаеш) - при доказана хипофункция, за да запазиш постигнатото сДюкан, пак ще трябва да си следиш хормоните, Режимът е добър, но не е вълшебен и нашият доктор си го казва в интервютата: ако има ерндокринен проблем, той трябва да се реши, за да е успешно и отслабването.

# 410
  • Пловдив
Една идея за крем. Само захарта трябва да се замени с подсладител и да се махнат допълнителните нережимни утраси.

http://recepti.spisanie.to/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82% … D1%8F%D0%BA%D0%BE

# 411
  • Плевен
Сладури, Добро утро. ..боже,  добър ден! Пак поспах повечко и свалянето е на лице! 1 кг точно! Трудно вече става поименно да се обръщам, а и по телефона. .. Относно рецептите: просто замествайте в любимите си рецепти само с режимни продукти и ползвайте за сладките неща бакпулвер предимно на Йоткер. Всеки кекс има модификации, но базата е от 5 яйца, подсладител (2с.л.течен суитли на 1 нормален български кекс) и 12 с.л.овесени трици, разбъркани с бакпулвера. Аз добавям половин пакет(1 ч.чаша) извара, 3с.л.сухо мляко,1 ванилия, настъргана лимонова кора. Ако пека в кексова форма, разбърквам в малко от сместа 1 с.л.какао с малко прясно мляко и изсипвам върху излятата смес като леко спираловидно размесвам шоколадовата в нея. Ако пълня в силиконови мъфинови форми правя само светли с половината смес, после в другата слагам какаото и настъргвам портокалова кора. Пека всичките си 18 мйфина в тавата на фурната на160° 30 минути на вентилатор. Шоколадовите бонбонки/елхички при моята проба станаха с нетвърда консистенция с помощта на 1 жълтък. Може да използвате за тези сладки. Всичко може да търпи интерпретация по ваше усмотрение. Само вярвайте във вашите кулинарни способности и нюх! Все пак нашата българска кухня е много добра! Доверете й се! За предпочитане е пред испанската ...поне за нас - българите! Аз обичам и италианската с пастата и Тирамисуто, пиците... но и те, както виждате, успешно се модифицират! Успех на всички!

# 412
Ако не е много нахално някой по възможност да ми снима това обезмаслено сухо мляко  Embarassed Лутам се из магазините и нищо не намирам  #Crazy
Казвате да сменя подсладитела-ами аз точно течен Стевия взех.Две супени лъжици сложих както беше в рецептата.Сега ще пробвам кекса който даде ArhMih  преди малко и да видим  Crossing Arms( Но първо трябва да намеря сухо мляко  ooooh!)
Ще изпробвам и хляба по рецептата от по-горе.
А как мислите, ако си ям сутрин двете лъжици трици с мляко и после и хляб през деня.... няма ли да превиша позволената доза трици  newsm78

# 413
  • Плевен
Суитли ми е подсладителя. В кекса може да не слагаш изобщо сухо мляко. Ползвах го за сгъстяване на сместта. Може още трици да добавите. Яйцата разбивам с миксер, но може и на ръка.

# 414
Ако не е много нахално някой по възможност да ми снима това обезмаслено сухо мляко  Embarassed Лутам се из магазините и нищо не намирам  #Crazy
1, 2
Цитат
Казвате да сменя подсладитела-ами аз точно течен Стевия взех.Две супени лъжици сложих както беше в рецептата.Сега ще пробвам кекса който даде ArhMih  преди малко и да видим  Crossing Arms( Но първо трябва да намеря сухо мляко  ooooh!)
2 супени лъжици Стевия? Това е прекалено много! 1 супена лъжица захар се заменя със съвсем мъничко количество стевия, на върха на ножа/щипка или 1/8 чаена лъжичка, плюс/минус, на вкус, ако е течна. Коя рецепта правиш?

Цитат
А как мислите, ако си ям сутрин двете лъжици трици с мляко и после и хляб през деня.... няма ли да превиша позволената доза трици  newsm78
Налага се да се смятат триците за деня; не бива да се превишават.

# 415
  • Испания
...
Ако има грешка в менюто моля за съвет.
...

Добре дошла!  Hug Менюто ти е ОК. И достатъчно вода пиеш, нали?

Успех!

# 416
  • София
Диетата е много подходяща за хора с проблеми с щитовидната жлезда, тъй като е почти безглутенова, само в о.трици има,  но е в ню ню количества глутена. Аз имах лека хипофункция преди да забременя, след режима хормона беше идеален.

Аз също спрях да следя толкова рецепти, импровизирам си, взимам основата, доизменям. Иначе даже и в Дюканските готварски книги има бг рецепти, имаше телешко варено и мусака до колко си спомянм. Wink

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 17:05 от Мацето

# 417

Ето тази рецепта ползвах.
Много благодаря за снимките на сухото мляко.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 09:55 от Elsinor

# 418
Здравейте, имам да свалям 3-4 килограма. Тъй като са малко трябва ли да минавам през ударния период.

# 419
  • София
Благодаря за топлия прием. Много приятен тон се е заформил в темата - адмирации...  bouquet
Относно хипофункцията - проявява се само зимно време и в в лека форма, но имам малко бебче на 8 месеца и по време на бременноста се налагаше да пия изкуствен хормон. Сега съм спряла допълнителния прием и следя показателите, че след раждане хормоните полудяват и изисква известно време да се нормализират.
Мацето, дано и на мен ми се отрази така диетата. Чувствам се още по мотивирана.

Иначе се раздвижвам когато мога - на кростренажора в къщи по 30-40 мин 2-3 пъти седмично, ходя и на йога веднъж седмично. Знам, че битката няма да е лесна, но когато видя 5чка на кантара ще почерпя Simple Smile. Чакам и времето да се затопли и бебка да проходи и ще увелича активността Simple Smile
Вода се старая да пия..количеството варира между 1,5 и 2 литра.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 16:31 от aYnaT

Общи условия

Активация на акаунт