Познай коя е книгата - 13

• 48 748
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Ще е изстрел в тъмното, но по нещо ми напомня на Кинг и на някоя от книгите от "Тъмната кула"  Thinking .
Верен отговор - ще пробваш ли със заглавие?

# 631
  • Ямбол
Верно ли го налучках  Shocked ? Няма начин да измъкна заглавие от главата си, четох книгите преди повече от три години и то наведнъж.

# 632
  • София
Майола,
Най-новата от ТК, ама се пада някъде по средата  Hug

# 633
  • Варна
daniabc , Майола Бени,
прави сте и двете  - която има възможност да пусне загадката.
Отговорът е "Вихър през ключалката" - Стивън Кинг

# 634
  • Ямбол
daniabc, пусни ти, аз точно тази книга не съм я чела. Отгатването ми си беше чиста случайност.

# 635
  • София
Нямам възможност, затова и не споменах заглавието.

Майола Бени, ти си!

# 636
  • Ямбол
Доообре:

"— И по рождение, и по душа съм си пагфърдчанин — обявяваше той пред летните гости на градчето. С които думи, маскирани като клише, всъщност си правеше дълбок комплимент.
Родил се е в Пагфърд, там ще си умре, но никога не му е и минавала мисълта да се премести, нито да копнее за по-богат пейзаж от този, с който четирите сезона преобразуват околните гори и реката; стига му да гледа как площадът разцъфтява напролет и как блести по Коледа.
Всичко това бе съвсем известно на Бари Феърбрадър; нещо повече, самият той го беше изказал веднъж, приведен над масата в Черковната зала, с подигравка, право в лицето на Хауърд:
— Да ти кажа, Хауърд, за мен ти си Пагфърд.
А Хауърд, без дори да му мигне окото (понеже никога не бе оставал длъжен на Бари в шегите), му отвърна:
— Каквото и да искаш да ми кажеш с това, Бари, аз го приемам като страхотен комплимент.
Сега вече може да си се смее на воля… Единствената останала амбиция в живота на Хауърд бе почти на път да се осъществи: връщането на „Фийлдс“ към Ярвил вече бе неизбежно и гарантирано.
Но само два дни преди Бари Феърбрадър да се гътне на паркинга, Хауърд бе научил от абсолютно сигурен източник, че противникът му е нарушил всички известни правила за водене на битка и е пуснал до местния вестник дописка как Кристъл Уидън била извадила огромен късмет с това, че била учила в „Сейнт Томас“."

# 637
  • София
100% това е Джоан Роулинг, но не мога да позная коя е книгата, със сигурност обаче не е Хари Потър

# 638
  • Ямбол
Да, авторът е Джоан Роулинг. Доколкото се сещам, имаше и сериал по книгата. Е, мини-сериал, по-точно. Само три епизода са.

# 639
  • София
В такъв случай е The Casual Vacancy - Вакантен пост 

# 640
  • Ямбол
Да, това е. Давай, г-це!

# 641
  • София
За първи път в живота си изпитах истинска радост, че съм вещица. Като историк, дълбаех в миналото. А тъй като бях вещица, можех да го посещавам. Бяхме пристигнали в 1590 година, за да изуча изгубеното изкуство на магиите, но тук имаше още толкова много неща, които можех да изследвам. Наведох се, за да отпразнувам всичко това с целувка, но шум от отваряща се врата ме спря.

# 642
  • Ямбол
"Аз, вещицата" на Дебора Харкнес? Там главната героиня беше историк и вещица, доколкото се сещам  Thinking .

# 643
  • София
"Аз, вещицата" на Дебора Харкнес? Там главната героиня беше историк и вещица, доколкото се сещам  Thinking .
Да, лесно, но наистина любима книга

# 644
  • Ямбол
"Това бе всичко, кратко и непонятно за мен, но то изпълни скуайъра и доктор Ливзи с възторг.
— Ливзи — каза скуайрът, — захвърлете веднага жалката си практика. Утре заминавам за Бристол. След три седмици — какви три седмици! — след две седмици… след десет дни ще имаме най-хубавия кораб, сър, и най-отбрания екипаж на Англия. Хокинс ще дойде като юнга. Ти ще си прекрасен юнга, Хокинс. Вие, Ливзи, ще сте корабният лекар, а аз — адмирал. Ще вземем и Редрът, Джойс и Хънтър. Попътният вятър ще ни помогне да стигнем бързо острова. Не ще бъде никак трудно да намерим мястото и ще имаме толкоз пари, че цял живот не ще можем да ги изядем, ще се търкаляме в тях и ще ги хвърляме да подскачат като плоски камъчета във водата."

Общи условия

Активация на акаунт