Лидл ::78::

• 96 234
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
От мидите взимам аз,  готвя ги с ориз.  Много са хубави
Мидите веднъж взех, обаче имат едни мустачета, как ги почиствате?
Между другото сега пак ги погледнах, видяха ми се много добри - едри, хубави, ама само заради тия мустачета не взех.

# 136
Никога нищо не им чистя.  Аз не ям морски дарове,  но семейството твърдят че са много добре.  Сега ме накара да се замисля.

# 137
  • Русе
newsm10 точно това е "Маруся" - питка с кренвирш. В Плевен ги именуваха "Балатон" Simple Smile
Русенки си знаем какво е Маруся Wink И в Ловеч им казват Балатонки и по-рядко кренвиршки.

А при нас още в петък нямаше от рибните пръстчета. Синът ми се беше сетил да му купя. Да, ама не. Много оголена седмица беше.
Не знам тази как е. В този студ не ми се мърда никъде, пък и хранителните стоки, дето си харесах са от петък.

# 138
  • Sofia
Мидите ги правим Саганаки, нищо не им чистя. И един октопод отлежава във фризера, в очакване на сезона на узото  Laughing

# 139
Ама знаете ли какви сте, утре ще мина за миди Mr. Green. Много добре изглеждаха, но имаха и мустачета, обаче ядките бяха много едри, ще ги чистя, не мога да ги оставя така. Ако наистина успея да взема, ще снимам и ще обсъдим чисти ли се тоз мустак или не Simple Smile

# 140
нкой питаше за спанака дали е хубав за замразеният става въпрос нали?на мен ми хареса бързо се свари као правих супа

# 141
  • Бургас

аа какво е това пюре от кестени, в асортимента ли е? в буркан ли е, в какво? Много обичам кестени, пък как съм пропуснала  newsm78
Вече отговориха други момичета, но да си кажа и аз - пюрето изглежда точно като малко пакетче с кайма и е във фризера. Аз (не знам защо) се оглеждах за кутийка или бурканче и аха да го пропусна. Не съм опитвала готово пюре от кестени, но тъй като обожавам кестени и същевременно органически мразя беленето им, реших да взема, пък ще го мисля Simple Smile

# 142
newsm10 точно това е "Маруся" - питка с кренвирш. В Плевен ги именуваха "Балатон" Simple Smile
Русенки си знаем какво е Маруся Wink И в Ловеч им казват Балатонки и по-рядко кренвиршки.

А при нас още в петък нямаше от рибните пръстчета. Синът ми се беше сетил да му купя. Да, ама не. Много оголена седмица беше.
Не знам тази как е. В този студ не ми се мърда никъде, пък и хранителните стоки, дето си харесах са от петък.

smile3532  Това като "принцеса" и "странджанка"  smile3532

# 143
  • Русе
smile3532  Това като "принцеса" и "странджанка"  smile3532
smile3521

# 144
  • Пловдив
Мидите на Лидл са супер! Имат съвсем малко водорасли за чистене, но аз съм морско чедо и принципно от дете съм свикнала да чистя миди брани от морето, така че тези в Лидл дори не мога да кажа, че кой знае какво имат за чистене. Ако не ги изчистите едва ли ще е фатално за вкуса. Simple Smile Купувам ги основно за мидена салата и паеля, която у дома много се тачи.

# 145
Мидите на Лидл са супер! Имат съвсем малко водорасли за чистене, но аз съм морско чедо и принципно от дете съм свикнала да чистя миди брани от морето, така че тези в Лидл дори не мога да кажа, че кой знае какво имат за чистене. Ако не ги изчистите едва ли ще е фатално за вкуса. Simple Smile Купувам ги основно за мидена салата и паеля, която у дома много се тачи.
Ау, ще помоля за рецептата на паеля с миди! Аз като присадена на морето не прилагам много морски рецепти Simple Smile!

# 146
  • София
Уфф, верно сте много гадни. Къде са разположени мидите? С черупки ли ги продават?

Да ви кажа, онзи ден купих малка опаковка на рибените пръстчета, за да ги пробваме. 450 грама - 18 броя в кутията, струваха под 3 лева (2,85 лв примерно). Не гледам касовата бележка, но ако е истина, да си купиш две кутии е по-евтино от ХХL опаковката.  Peace

А за какво използвате пюрето от кестени?

И аз се нареждам за рецептата да паеля.

# 147
Скрит текст:
Уфф, верно сте много гадни. Къде са разположени мидите? С черупки ли ги продават?

Да ви кажа, онзи ден купих малка опаковка на рибените пръстчета, за да ги пробваме. 450 грама - 18 броя в кутията, струваха под 3 лева (2,85 лв примерно). Не гледам касовата бележка, но ако е истина, да си купиш две кутии е по-евтино от ХХL опаковката.  Peace
А за какво използвате пюрето от кестени?

И аз се нареждам за рецептата да паеля.
[/quote]
Лично аз за първи път виждам в лидъл, но може да се използва за крем за крем за торта или в самите блатове също се слага, имам рецепта, но е в къщи. Ето едно предложение за крем

# 148
  • София
Аз не можах да отида за детски дрешки в този студ, защото сме болни с децата. Но щом са тънки не съжалявам. Тепърва ще пускат доволно количество пролетни дрешки. В това време навън още съм на вълна ватирани дрешки и термо чорапки. В нашата градина не е толкова топло, а и ние сме си повече вкъщи.
Но ще гледам в четвъртък да отида за дамските дрехи. Всъщност само блузките харесах, и евентуално сутиен.

# 149
  • Пловдив
Ей...с тия миди  Laughing Кажете,бланширани ли са?Щото отворих една рецепта,в която пише че трябва да са сварени мидите...

Общи условия

Активация на акаунт