Лидл ::78::

  • 96 311
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 14 953
Пюре от кестени съм слагала в блатове на сладкиши и торти, придава много приятен вкус на мен ми харесва.
Ползвала съм рецепти от списанието good food.
Свекърва ми прави уникални бонбони с такова пюре, но нямам рецептата, от някакава стара готварска книга знам че я гледа.
А може и направо от буркана малкия го яде и с палачинки и с пържени филии

# 151
  • Мнения: 50 880
Ми аз г правя по най-елементарния начин възможен- запържвам леко малко лук, изсипвам отгоре замразените миди( които по пътя до нас сигурно малко са се поразмразили), и като се позапържат леко няколко минутки, сипвам ориз, вода, малко сол, и захлупвам да се задуши и да поеме водата. У дома твърдят че не им е нужно нищо повече, нито подправки, нито зеленчуци и си ги ядат така.
Предполагам има вариации Simple Smile
По този начин мидите се сготвят достатъчно. Не разбирам и не знам иначе бланширани ли са, не са ли  newsm78

# 152
  • Мнения: 6 606
И мидите са много хубави, и панираните калмари - също. Въобще, голяма дума да не кажа, но рядко съм попадала на нещо лошо в този магазин  Rolling Eyes
Тук тази закуска с кренвиршите се зове "Родопка"  Joy

# 153
  • Мнения: 2 258
Тук тази закуска с кренвиршите се зове "Родопка"  Joy
При нас е кренвиршка. Mr. Green

# 154
  • Мнения: X

Да ви кажа, онзи ден купих малка опаковка на рибените пръстчета, за да ги пробваме. 450 грама - 18 броя в кутията, струваха под 3 лева (2,85 лв примерно). Не гледам касовата бележка, но ако е истина, да си купиш две кутии е по-евтино от ХХL опаковката.  Peace



Рибните пръстчета са два вида . Явно си купила от по -евтините .
 Не помня цени - но този вид не е под 3лв.
  В Червен бряг Балатонка - беше закуска с шпек салам . С кремвирша  е митче Grinning
  Вчера колежки казаха магазина бил обран - явно е нямало зареждане заради снежната обсада.
 Липсвали доста неща - зеленчуци и месо.

# 155
  • Мнения: 452
Мидите ги варя около 10-15мин,чистя им мустаците и ги правя на салата с лук,зехтин,лимон/оцет.
За паеля и на мен ми е любопитна рецептата.
Омото опитахте ли го вече,на мен ми харесва на миризма,но нещо не ми се пени достатъчно  newsm78

# 156
  • Мнения: X

Омото опитахте ли го вече,на мен ми харесва на миризма,но нещо не ми се пени достатъчно  newsm78
Защо точно ти е нужно да се пени - не ли важно да пере .
Та как изпира - добре - зле ?

# 157
  • Мнения: 13 133
Мидите аз ги правя с масло на тиган и малко чесън - само скилидка за аромат, отделно правя ориз тип миланезе, и отгоре мидите. Синът ми много ги харесва, мъжът ми предпочита миди с черупка, но такива само на морето май сме яли, тук в Сф не съм купувала миди с черупка. Четох, че трябва да са затворени, ми във Фантастико бяха върху лед и половината бяха отворени, не посмях да взема и така стигнах до замразените в Лидл, пак по препоръка, този път от съседка - фенка на Лидл  Simple Smile
Да ви кажа, шоколада не е толкова лош. Има по-какаов вкус, мъжът ми го начупи на дребни парчета и го прибрах в буркан, че той е голям - 200 грама, беше много твърд, така оставен, може да си остане неизяден. Мисля да взема още няколко шоколада и от другите видове, но довечера ако се отбия ще взема от малките, да опитат у дома и да кажат кой им допада най-много.
Родопка  hahaha Ще започнем да говорим на един език - кренвирш в тесто Joy

Кокосово мляко предполагам има в Лидл, от кое сте доволни?

# 158
  • Мнения: 452

Омото опитахте ли го вече,на мен ми харесва на миризма,но нещо не ми се пени достатъчно  newsm78
Защо точно ти е нужно да се пени - не ли важно да пере .
Та как изпира - добре - зле ?
Според мен изпира,но петната от домчето така или иначе ги натърквам първо с немския сапун или тест.

# 159
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 955
И мидите са много хубави, и панираните калмари - също. Въобще, голяма дума да не кажа, но рядко съм попадала на нещо лошо в този магазин  Rolling Eyes


и аз така Grinning
последно мидите заедно с морски дарове смесено правих на ризото. стана превъзходно Heart Eyes

# 160
  • Мнения: X
Веднъж изпери без третиране за да провериш.
  Омо -то универсално ли е ?
Ти си първата ,която споделя нещо за него - но исках да разбера реално ли е по -некачествен от Омо-то в другите вериги.
Паеля от фризерите някой купувал ли е и  струва ли си ?

# 161
  • Мнения: 452
Пише,че е за цветно,иначе на миризма са го докарали като скип,които ми е един от любимите прахове.

# 162
  • Сливен
  • Мнения: 4 730
Тук тази закуска с кренвиршите се зове "Родопка"  Joy
При нас е кренвиршка. Mr. Green
при нас е "карандилка"

# 163
  • Пловдив
  • Мнения: 44 586
Ми аз г правя по най-елементарния начин възможен- запържвам леко малко лук, изсипвам отгоре замразените миди( които по пътя до нас сигурно малко са се поразмразили), и като се позапържат леко няколко минутки, сипвам ориз, вода, малко сол, и захлупвам да се задуши и да поеме водата. У дома твърдят че не им е нужно нищо повече, нито подправки, нито зеленчуци и си ги ядат така.
Предполагам има вариации Simple Smile
По този начин мидите се сготвят достатъчно. Не разбирам и не знам иначе бланширани ли са, не са ли  newsm78
колко ориз и вода newsm78 че да не стане на каша ориза...

# 164
  • Пловдив
  • Мнения: 1 005
Ми аз г правя по най-елементарния начин възможен- запържвам леко малко лук, изсипвам отгоре замразените миди( които по пътя до нас сигурно малко са се поразмразили), и като се позапържат леко няколко минутки, сипвам ориз, вода, малко сол, и захлупвам да се задуши и да поеме водата. У дома твърдят че не им е нужно нищо повече, нито подправки, нито зеленчуци и си ги ядат така.
Предполагам има вариации Simple Smile
По този начин мидите се сготвят достатъчно. Не разбирам и не знам иначе бланширани ли са, не са ли  newsm78
Взема и аз да пробвам по вашата рецепта Simple Smile Никога не съм готвила миди но мн ги обичам

Общи условия

Активация на акаунт