Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 244
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Bristol
Здравейте,
Бях много изненадана, че Суиндън го има изобщо в класацията. Живея там и е много скучно, добре че е оутлетът, друго нищо няма Sad. Сега съм за уикенда в Бристол и искам да знаеш, че много ти завиждам  Mr. Green Бристол е страхотен  Peace. Аз работя в Чипенхам и хем не ми се мести на още по-голямо село там, хем Бристол ми е двойно по-далеч да пътувам до работа, та съм в дилема къде да търся квартира  ooooh!
Здравей  Grinning и аз бях изненадана, но явно комбинацията работа и евтини квартири е оказала влияние. Вече в няколко статистики попадам, че в Суиндън процентът емигранти значително се е повишил последните няколко години. То и по броя чуждестранни хранителнителни магазини можеш да се ориентираш  Crazy
Чипенхам е още по-спокойно, но май квартирите са по-евтини от Бристол. Имат и прилични училища, ако имаш деца. Плюс няма да имаш разходи за транспорт. А Бристол си е голям град, няма да ти е скучно, но ако живееш в покрайнините, пак няма да си в центъра на живота. Бат също е оживено, но мисля, че квартирите са по-скъпи от Бристол.
Гледала ли си колко време отнема и колко ще ти струва пътя от Бристол до Чипенхам?

# 166
Merry, ще ми е по-скъпичко малко,ако пътувам от Бристол и по-дълго затова се колебая,иначе бих избягала от Суиндън веднага. Плащам по 60 паунда на седмица за транспорт с влак,ако пътувам само с автобус ще  е по 20 паунда на седмица но трябва да пътувам по 2 часа в едната посока, а с влака и с автобус ми е по 40мин общо.. нямам деца, поне за училища не мисля. Скоро обмислям да взема някой от БГ при мен или моя приятел или брат ми или майка ми, че ми е самотно. Хубав ден. Сега отиваме в моловете в  cribbs causeway  Mr. Green

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 14:46 от Insatiable Love

# 167
  • UK
Трябва да се махна от тази проклета къща и то в най скоро време. Хазяинът изгубил някакви чинии, 2-3 големи и бели, най обикновени чинии. Няма ги и това е. Според мен съквартирантът, който редовно смесва силни лекарства с трева, ги е забутал някъде и не помни, но тяхната работна теория е, че човека, с когото се срещам, ги е откраднал. Представяте ли си да ходиш в една къща шест месеца поне по два-три пъти на седмица, и на шестия месец да решиш да откраднеш две чинии? Направо ми иде да ги хвана и двамата за грозните, мазни коси, и да ги блъсна челно, ама по силничко, току виж им дошъл малко акъл в главите. Искам да се махна от тук, но не мога да си позволя депозит и наем, нали купих билети току що, а и рождения ми ден е в петък, уж щях да си купувам нов телефон с тези пари... Отвратителни са ми и двамата напоследък, хазяина ми влиза в стаята като ме няма, онзи ден ми обясни, че не можело да имам толкова много неща в тази стая (имам дрехи, не повече от нормалното за жена на моята възраст, просто стаята е малка и няма гардероб или шкаф), как може да си позволява да идва, да ми сяда на леглото и да ми държи такъв тон?? Направо нямам търпение да се изнеса.

# 168
Аз си мислех че отдавна си се изнесла. Още преди доста време споделяше гадни неща за мястото.
Според мен спокойствието ти е по-важно от нов телефон...

# 169
  • UK
Със сигурност, но за съжаление старият ми телефон е на умиране, става дума за осемгодишен айфон. Така или иначе в момента не мога да си позволя нито едно от двете, и да изкарам следващи месец спокойно, та ще трябва да събирам пари...

# 170
Здравейте.От време намирам време да ви чета.Намерих си работа в Сафрон Уелдън,местим се на друго място от днес,че където живяхме досега обстановката беше много нагнетяваща.Сега ще сме двамата сами,вярно пак ще живеем с други хора,стаята ще си е наша собствена.Досега живеехме едва ли не в коридора,пак беше стая,но без врата или преграда,просто от външната врата влизаш вътре и като се приберат другите става някакъв ад.Никакво спокойствие и усамотение няма.Роднини,нероднини плащахме им толкова,колкото ще даваме и за сегашната им стая.Дано да имаме късмет скоро да си вземем наш флат или малка къща под наем и да си вземем детето.

# 171
Мони, в момента има големи намаления по магазините - последно купих бебешки гащеризон с боди в комплект за £1 от Асдата. Виж Matalan, Primark дори, не знам дали все още има и в Некст. За бебефоните - гледай втора ръка в ибей, амазон и има едно приложение shpock, нещо като он-лайн carboot, като ти дава обяви от твоя район. Иначе са си доста скъпички.
За бебефоните видях, че са доста скъпи, ще търся втора употреба. За дрешки ще търся в Асда и Primark.
Благодаря на всички за съветите!

# 172
 monii, имаше някой в предишната тема, който подаряваше запазени бебешки дрешки. Провери, ако е още не са дадени. Има и много нови неща в магазините втора употреба. Проверявай и там.

# 173
  • Cambridge, UK
аз накупих на децата 2 торби с дрехи от намаленията в Теско, блузи, панталони, дори бански на малкото за по 1-2 паунда

# 174
  • UK
Gitadam, звучи много неприятна ситуация, пожелавам най-скоро да сте на спокойствие и детенцето да си е при вас. На нас не ни се наложи да минаваме по тоя път и слава Богу.

Аз да се оплача, че синът ми пак е на антибиотик пак с отит. Три седмици влачи една хрема, която не изглеждаше сериозна, въпреки това го сбърках от инхалации и промивки на носа с морска увода, хремата не се повлия, но снощи не спа от болки и ревове. Днес ходихме при джипито, попитах за някакви по-сериозни мерки, разказах каква му е историята с тези уши, той каза, че трябва да натрупаме малко история на местна почва, за да ни пратят на унг. И тъй пак амоксициклин 7 дни, но смятам след няколко приема като изчезнат болките да го пращам на училище.

Там няма подобрение, още не говори, но вкъщи започна все повече да прокарва английски. Играем на Не се сърди човече и той брои по дъската на английски. Бута баща си без да иска на вратата на разминаване и казва sorry. Не знам да го поощрявам ли, че напредва с английския или да поставям границите отсега и да разбере,че вкъщи говорим само на български.

А с дъщеря ми миналата седмица ходихме в кварталната библиотека на една сбирка на дечица до 5 г за песнички, стихчета, приказки. Пяхме нърсъри раймс, с пляскане, жестикулиране, танци, игри, разиграхме и една приказка. Имаше играчки, музикални дрънкалки, аксесоари, сапунени балони. Бяха 7-8 деца и моята беше извън себе си от радост. Включи се във всичко, опитваше се да пее, да имитира останалите, после три дни говори и показва на баща си как скачат маймунките от известната песничка. Взехме си и книжки, ако успеем тази седмица да изтикаме Бори на училище в сряда, пак ще отидем.

Имам спомен, че в темата пишеше една потребителка, която работеше в системата на образованието тук, дали може да се посъветвам на лични нещо, ако се включи и види въпроса ми, че скоро не съм я виждала май?  

# 175
И в нас беше същата ситуация. Хрема, която после го удари в ушите и сега пие антибиотик.
Поне се повлия бързо и вече е ок. Да оздравявате!

# 176
  • До хладилника, който обичам
dejie, аз категорично не насърчавам английски у дома. Английският е за училище и изобщо като са извън дома без нас.
zlatnata tolumba е начален учител в Y1, ако нея имаш предвид.

# 177
Здравейте, моята дъщеря пък днес сутринта се събуди с брутален сърбящ обрив по цялото лице, добре че от вас знам, че мога да получа съвет в аптеката (понеже все още нямаме личен лекар) от там ми предложиха  Piriton.

Иначе и ние имаме големи трудности с английския, тя въобще не иска да го учи, трудно и е... от скоро започна да чете книжки за най-малките, в които изреченията са съставени от думи по 3 букви.
А от училище искат да попълвам и читателски дневник, в който да описвам всеки ден какво чете и как се справя, направо се чудя какво да пиша...

# 178
  • UK
Благодаря Бу, за нея бях забравила. Нека се появи тогава, не искам да я притеснявам на лични, нищо спешно не е.

А от училище искат да попълвам и читателски дневник, в който да описвам всеки ден какво чете и как се справя, направо се чудя какво да пиша...
Аз пиша, че четем заедно книжката, много се харесва, аз чета и той успешно повтаря след мен думичките. Simple Smile 

# 179
  • До хладилника, който обичам
И на мен читателският дневник ми е много досаден Crazy чете там, бори се с нови думи, какво да напиша. В началото описвах подробно, сега вече пиша "прочете с лекота", "прочете" или "затрудниха  я тази или онази дума/сричка".

Общи условия

Активация на акаунт