ВТОРИ клас - 5тема

• 56 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
ЗаСлон, добре дошла!

По английски и на мен ми се стори много, но малкият усвои материала без проблем - учихме няколко дни и го запомни. Може би защото вече трета година имат по 10 часа английски седмично, вече има ухо за езика и не го гледа с такъв уплах като мен. Simple Smile
За жалост, не се сещам за канали с английски, които да му пускам, CN нали вече е преведен и дублиран... Дайте някакви идеи?

# 136
  • София
  Люси, пробвайте с филми със субтитри на английски или изобщо без. Любими филми, които знае, за да не се затруднява много. Ние снощи бяхме на "Междузвездни войни"-старите епизиди. Има и анимационен сериал, няколко сезона, много се кефят хлапетата. Кой разбрал, кой не разбрал- слушат и повтарят фрази.  hahaha Може "Хари Потър"-там е и с британски акцент. Ако имате Netflix може изобщо да забравите преведените детски канали, има много за гледане.  Peace

# 137
Netflix звучи интересно, не го знаех. Трябва да се регистрирам и платя, нали? И се гледа на компютър/таблет?
Аз му пусках разни научно-популярни канали, от сорта на NG, но и те в голяма част са преведени. Но са му много интересни.

# 138
  • София
  Да, Netflix е платен, но не е скъп (върти ми се около 10-ина Е, не съм сигурна). Ние го гледаме на ТВ, предполагам, че и на компютър може. Да си призная, аз съм прост консуматор.  bowuu

# 139
Заслон, радвам се да те видя:)

При нас Boomerang и Дисни джуниър са на английски, но щерката отказва да ги гледа. Не харесва филмите, които се въртят там. Понякога се рови за разни песни в нета и от там ако запомня нещо, ще е супер. В ютюб си е пускала и разни филмчета, които е гледала преди това преведени. Явно наистина като знае за какво става въпрос, не й пречи да е на английски.
Мен ме дразни да гледам нещо, което не разбирам и никога не съм можела да уча от ТВ. Ако е нещо адаптирано за нивото, да, но иначе ми се губи удоволствието.

Честно казано се надявам да знаят какво правят в училище и по някоя време да го упражнят всичкото взето на спокойствие. Вече и минало време се добави в картинката.
Моята като че ли граматиката я схваща бързо, но на повечето диктовки май е отсъствала. Та, не знам как ще е там. За говоренето също нямам идея.

# 140
  • София
Момичета, помощ! Моля да ми пуснете онези странички от руските тетрадки, в които има и линии за наклона на буквите - трябва да разпечатам. Две седмици не бяхме преглеждали раниците, бяха наказани и днес като отворих тетрадките на левичаря... ужас направо! Знам, че с лявата ръка е по-трудно, аз самата съм левичар, обаче това на нищо не прилича, грам старание не виждам. Направо си мисля, че има някакво заболяване....
Другият пък тройка ... по околен свят... пълно блеене е това. И писал чинии с Й накрая. Лелее, е тогава вече полудях. И вадя един лист и почвам да пиша думи, завършващи на -ИЯ, за да прави множествено число. И крещя, че това е най-тъпашката грешка и само най-големите тъпанари я правят. И като не мога да измисля по-проста дума от цивилизация и администрация, и съвсем се вбесих.  Mr. Green Е, наложи се да обяснявам какво е циция.

Охх, децата са си екстра, ама ние сме напълно луди.  Tired

Дъждец, и аз мисля като теб. Навремето като се бях запалила по испанския, търсих специално доставчик на телевизия, който предлага испански канали. Е, не ми се получи слушането и разбирането. Особено те испанците нали всяка област са си с коренно различен диалект и съвсем
нищо не им разбирах.
Аз съм типичен зубър явно - искам на спокойствие да си изкълва граматиката, думите, всичко да ми е научено. Laughing  Е затва от 100 езика ни един не знам.

# 141
искам на спокойствие да си изкълва граматиката, думите, всичко да ми е научено. Laughing  Е затва от 100 езика ни един не знам.

И аз съм така. Гледането на филми на език, който не знам добре, ме изнервя, но пък четенето на книги ми е окей. Или успявам да разбера смисъла от контекста, или прибягвам до речник.

Относно ученето наизуст, за мен е излишно зубренето на формули, закони и теореми, които ще бъдат от съмнителна полза в бъдеще. До ден днешен на сън да ме бутнеш, мога да издекламирам синтеза на Вюрц, при това на френски, щото беше много важно химията на френски да я учим. Познайте колко пъти ми се е налагало да ползвам точно това познание. Според мен децата трябва учат основните неща от всяка наука за обща култура, а за тези с по-изявен интерес към даден предмет има СИП-ове, специални паралелки и т.н.

Що се отнася до таблицата, ясно е, че ще трябва да се знае наизуст  Peace

# 142
  • Бургас
Ronique не съм съгласна с теб.
Ученето (не точно наизуст) на различни като материя и структура неща развива мисленето и въображението на децата.
Според мен нищо не е нужно да се учи наизуст. Ако се повтаря непрекъснато в практиката (умножението при решаване на много задачи (не за кратка време) и неправилните глаголи в текст) каквото и да е нещото, няма как децата да не го научат. Но да седнеш пред листа, да ги гледаш и да ги зубриш - няма смисъл.

# 143
Steltion, не казвам, че съм против ученето наизуст по принцип, хеле пък против ученето изобщо.
Просто споделям мнение, че (особено в горните класове) се учат доста излишни (за мен) неща, като именно се зубрят, без да се даде възможност на децата да ги приложат на практика.

# 144
  • София
Приятели, които не знаят английски, скоро емигрираха в Лондон и там задължението на децата-ученици, както и цялото семейство е да гледат точно определен канал , подобен на ББС. По 1 час на ден ли беше, не помня.  Само че не знам кой е канала Simple Smile , ще питам.

(другото задължение на децата е да четат всеки ден някакво нарастващо количество подходящи книжки на... български)

# 145
Нашите имат тази песничка наизуст, ще правят и диктовка на нея. Жалко, че нямаме дисковете, малкият щом е песен, щеше да я научи за отрицателно време - вече има тренинг покрай 2-те години хор.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12509 … a&oe=57364C1C
Чудя се как да я издиря в интернет, няма име. Иначе е от CD2 към Kid's box 3.

Намерих я! http://www.mp3lio.net/mp3/hat,+coat,+sweater+and+scarf
Hat, coat, sweater and scarf mp3

А таблицата за умножение и особено за деление учим с това:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12552 … f&oe=573C1B24

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12376 … c&oe=5736EB18

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 15:50 от Анонимен

# 146
Ето тук я намерих: http://www.mp3lio.net/mp3/kid+box . Четвъртата, пуснах я на плей и върви.

Узи, нямам ги тези листове. Трябва и щерката да карам да се упражнява, защото често има препоръки: пиши по-старателно.

Писали сме заедно Simple Smile

# 147
  • Sofia
Узи, заповядай!   

Нашата таблица е тази

# 148
  • София
Моренка, благодарско!  bouquet

# 149
Ето тук я намерих: http://www.mp3lio.net/mp3/kid+box . Четвъртата, пуснах я на плей и върви.

Мерси много! Аз как не съм се сетила по-рано да му поръчам дисковете, не знам. Де толко акъл.  Laughing
Има ги в емаг.

Общи условия

Активация на акаунт