ВТОРИ клас - 5тема

• 56 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
По NG дават за експедицията на Шакълтън - синът ми има книгата и сега гледа с интерес.

# 151
  • София
ЗаСлон, добре дошла!

По английски и на мен ми се стори много, но малкият усвои материала без проблем - учихме няколко дни и го запомни. Може би защото вече трета година имат по 10 часа английски седмично, вече има ухо за езика и не го гледа с такъв уплах като мен. Simple Smile
За жалост, не се сещам за канали с английски, които да му пускам, CN нали вече е преведен и дублиран... Дайте някакви идеи?

Ми аз просто всичко гледам или на английски, или на руски...  newsm78

Има едно копче, дето сменя езиците (към дистанционното на декодера). Детските канали са на английски - е, без руския, де -
не че ги гледа вече, стана им голям...  Confused Искам малко, с което да си гледаме заедно за Мани и Дора...
Както и да е - напоследък главно НатГео и Дискавъри се гледат. На английски...

# 152
# 153
  • Пловдив
Здравейте
Чета ви от доста време при възможност. Харесва ми позитивната и градивна атмосфера в темата.
Имам момче във втори клас.
До първи клас не проявяваше интерес към букви цифри. Смяташе перфектно само в бонбони и парички.
Трудни са ни тези първи години. Имам подозрение, че страда от някаква форма на дислексия. Трудно запомняше буквите, четеше срички наобратно, пишеше букви и цифри също наобратно. Не може да чете гладко, пропуска думи. Сега с англияския език преживяваме наново драмата от първи клас - бърка d с b, u с n, q с g.
В училище с математиката нямаме проблеми, от тази година го записах на курс по математика. Ходи на две състезания, но не е показал някакви изявено способности. Основната ни задача е да чете и разбира текстовете на задачите.
Ходи и на допълнителен английски, но му е доста сложно. Пише думите в тетрадката, какво запомнил, какво не - вижда една буква пише друга... Преди имаше детски телевизионни курсове по англ. език, смятам, че биха му били полезни.
Не правя някакви драми от това, че не е перфектен. Той взе да се усеща, сам се сравнява с брат му /9 кл., който винаги се е справял без проблем/ и се дразни.
Тренира спортни танци вече трета година. Имаме си страхотна партньорка и определено това занимание му е на сърце. Ходи с желание на тренировки, средата от децата е много хубава и се чувства на място там.
Представихме се.  Simple Smile

# 154
  • София
иланг - иланг, добре дошла в темата!  Hug

# 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някое дете посещава ли заниманията на "забавна математика"?
от втория срок ще има група и за второкласниците в Академик и ми е интересно какво правят  Blush

# 156
Добре дошла на Иланг-Иланг!
Ето това е интересно за учене на английски: Моята доста й харесваше и една книжка с кръстословици на английски на Фют, нарисувани са нещата и се попълват тематично, но сега не мога да я открия като линк.

# 157
  • София
От филмите с хубав английски, гледахме седморката на Блейк.
Разбира се "фантастиката" е доста архаична, но до колкото знам филма е правен с цел да се учи аглийски.

# 158
Иланг-иланг, добре дошла и от мен Simple Smile

Добри, Дребен посещаваше курсовете на забавната математика, но групата в Лозенец. На нея страшно й харесваше, но аз така и не разбрах какво точно правят. От обясненията й схванах само, че решават логически задачи и играят игри. Нищо общо с традиционната математика, така да се каже. Обаче съм решила от втория срок пак да я пускам, защото има голям мерак. Едва ли ти помогнах много....

# 159
  • София
Разбира се "фантастиката" е доста архаична, но до колкото знам филма е правен с цел да се учи аглийски.

Аз съм фен на Блейк! Дребното иска само нинджови костенурки напоследък, но... май ще пробвам!

# 160
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Иланг-иланг, добре дошла и от мен Simple Smile

Добри, Дребен посещаваше курсовете на забавната математика, но групата в Лозенец. На нея страшно й харесваше, но аз така и не разбрах какво точно правят. От обясненията й схванах само, че решават логически задачи и играят игри. Нищо общо с традиционната математика, така да се каже. Обаче съм решила от втория срок пак да я пускам, защото има голям мерак. Едва ли ти помогнах много....

супер. точно това ми се иска Hug повече логически задачи и повече смятане с игра и забавления  Hug

# 161
Забавната математика - бяхме от първите записани след създаването й.
Малкият беше на 5 г. и това му беше най-любимото занимание. На 6 г. също ходеше. Но те тогава бяха в една детска градина до СМГ, после до Музикалната академия, после чак се преместиха в Лозенец. Една от създателките е преподавател в Питагор.
Сега нямаме възможност да ходим, в събота съвпада курсът им със школата в СМГ и няма как и на двете, за съжаление. За малките заниманията им бяха страхотни, под формата на игри, но второкласниците не знам какви задачи решават.

# 162
  • Варна

Аз съм фен на Блейк! Дребното иска само нинджови костенурки напоследък, но... май ще пробвам!
Страхотна идея! И аз им бях голям фен, ще гледам пак с удоволствие. А от къде ги гледате? В youtube или ги дърпате отнякъде?

# 163
  • Sofia
Светли, има 2 сезона във Ви бокс, аз другаде не търсих. Можеш и да си ги дръпнеш разбира се.

# 164
Здравейте, мила компания!
Оставам тук, много приятно си говорите Simple Smile

ЗаСлон,приятно ми е да те "срещна",тук!  bouquet Спокойна и хубава ни е темичката,така е!
     Ние също "попиваме" езика от филмчета/подбрани!/,а и това ,което слуша в училище.Вкъщи се говори само на български!!!Чете си книжки ,също на родния език.  Аз не смея и дума да и издиктувам/прочета,защото не владея немски и само ще я объркам. Wink

Общи условия

Активация на акаунт