ВТОРИ клас - 5тема

• 56 140
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Привет!
Имаше една книжка за предучилищна и 1 клас по математика или по- скоро логика. Не помня как се казва. разменяхме си зипнат файл. Обещах я на едно детенце, а не мога да я открия. Някой пази ли я?

# 346
  • София
Така: в учебната тетрадка по математика, в урока за умножение и деление с 5 има следната задача: Едно яйце се сварява за 5 минути. За колко минути ще се сварят 4 яйца, поставени в един съд?
И моят човек написал 4 х 5 = 20.
Така и не можа да ме разбере, като му обяснявах, че колкото и яйца да се варят в тенджерата, все трябва 5 минути да врат (или пък врЯт?) После се зачудих дали аз съм на прав път и защо аджеба такава задача е плясната в урока за умнжожение?

Гледам, никой няма в темата - всички ваканцуват.  Peace

# 347
gerka, "Малки стъпки в голямата математика" на М.Рухова

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 19:06 от Анонимен

# 348
  • София
Така, ето ме пак  Simple Smile

Благодаря за коментарите. В крайна сметка - ще пътуваме. Паниката по Зика е главно по медиите. Чух се с една приятелка в Доминиканска република. Тя каза, че вирусът е вече и там, ама на никой не му пука особено (е, стига да не е бременна жена). Съседът и бил болен, ама нищо му нямало, само лек обрив и си ходел всеки ден на работа - главен готвач в ол инклузив в Пунта Кана  Crazy След сина ни, има възможност и ние с мъжа ми да се покажем по медиите, като първите болни от Зика в България  Joy Така де, малко черен хумор. На нас все така ни се случва - миналият път, като бяхме в Шри Ланка, имаше епидемия от денга.  newsm78

Следващата седмица реших да оставя големия вкъщи. Достатъчно му е натоварена програмата, за да му измислям и допълнителни занимания. Неговите приятели от квартала също ще са свободни, остовям го и него да си поиграе на воля  Peace

Мире, как се справяше щерката с втората смяна? От колко до колко са?

# 349
Фийл,
Скрит текст:
на моята много и се хареса втората смяна, но не е ходила на занималня. Доспива си сутрин, после малко домашни и свежа на училище. От 13,30 до 17,40 са им часовете.
И приятно изкарване на почивката, и аз четох, че Зика е опасен само за бременни и новородени.
Узи и ние се чудихме на подобни задачки в тетрадката по МАТ, не знам дали е за съобразяване или просто са искали да умножават, но не са го написали много ясно.
А за новата програма, и при нас часовете математика намаляват с един за сметка на рисуване. Моята поне е доволна - с оглед предпочитанията й.

# 350
  • Sofia
При нас нали я няма класната, та нищо не се знае отнсно новата програма.
И да намалят математика или български, все тая... като нищо ще си го наваксва тя.  Wink

# 351
  • Бургас
ако е Малки стъпки в голямата математика - ето я https://drive.google.com/open?id=0B4FH0W3KDAR2fjg4MUZqWDVsX2ZncG … RBQmZINFpfSjhrczQ

сега като се замислих - да не е Азбука на мисленето?
https://drive.google.com/open?id=0B4FH0W3KDAR2YzlDV0Q3NW9ZOVU
https://drive.google.com/open?id=0B4FH0W3KDAR2RE9Lbnc4YVl6cDQ
https://drive.google.com/open?id=0B4FH0W3KDAR2U08xTUZWMEgxMUk

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 19:45 от Steltion

# 352
Първата книга е. В азбуките също има интересни неща, особено кубчетата и разрязването на поле с прави линии - дава се по състезания в училище.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 13:21 от Анонимен

# 353
  • Варна
Малки стъпки в голямата математика беше нашето помагало в школата миналата година. Писала го е учителката на Марти Heart Eyes. Невероятна жена е ! А сборничето бих казала си е за първи клас точно, не е само с логически задачки, има си и смятане до 20 както е по програмата на първолаците.
Ние домашни почти нямаме за ваканцията. Само поръчение да научим таблицата  с 2, 3, 5 и 10, за да им е по-леко, но и това не е задължително, а по-скоро като препоръка за тези, които мислят, че ще им трябва повечко време да я запомнят.

# 354
  • София
Този път и малкия е без домашно.
Ще има време за игра, а и да почете повечко, щом няма домашно.
Планувам да иде на кино с баба си.
А дядо му мисли да го води да гледа тенис.

# 355

LUСY,благодаря,че сподели! Прибирам си ги в папка,материалите от Оги. Интересни са,но още сме доста по-назад. Ще са ми ценни,след време! bouquet
И ние си взехме играта " Kakerlakak " ,забавна е! Wink

# 356
Момичета, не се притеснявайте, ние имаме домашно и за вас Simple Smile
По математика - 10 страници от "Мечо и Медунка", помагалото, което ползваме в училище и 40 произволни задачи от сборник.
По български - 3 диктовки по една страница, от които да извади съществителни и прилагателни и да определи род и число.
Все едно имат един месец, а не една седмица ваканция  ooooh! ooooh! ooooh!

# 357
  • София
Ronique, май са се поувлекли.
По Коледа и Нова година, милинкия имаше по 7-8- задачи по български всеки ден.
За това и сега се радвам, че нямат нищо допълнително.
Истината е, че при него от четене най- много се подобрява и изказа, и правописа.
А на него му харесва да чете, стига да остава време за игра.
Което нямаше да е така, ако имаше и домашни.

# 358
  • София
В нашето училище ,до сега по време на ваканция никога не са ни давали домашни. Вярно ,че през учебно време имат всеки ден домашни в сборниците и допълните помагала и понякога им идва повече , но ваканцията се дава на децата за почивка . Не мога да ги разбера какви са тези учители и какви амбиции гонят - задачи ,диктовки и т.н.  за ваканция.

# 359
При нас обикновено няма големи домашни за ваканциите. Сега обаче по английски има 30 правилни глагола по 10пъти плюс стандартното домашно за събота и неделя по БЕЛ и мат, което е една страница общо.
Честно по английски не знам дали ще настоявам да го пише цялото. Дори като учи нови думи, я карам макс 3-5 пъти да ги пише.
Моята е с грипа. Беше много тежко тези дни. Дано се размине.

Ау, сега прочетох Роник. Безумно е. Значи няма да се оплаквам на нашите 30думи Simple Smile То не е толкова трудно, колкото досадно.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 14:49 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт