ВТОРИ клас - 5тема

• 56 139
  • 747
  •   2
Отговори
# 360
Моята е с грипа. Беше много тежко тези дни. Дано се размине.

Бързо оздравяване! Дано леко да мине!

С моя син четем "Сметището" и след това ще изгледаме филма - Trash /Измет (2014)

https://www.book.store.bg/cgi-bin/catalog.cgi#rating

# 361
  • Sofia
Дъждец, да оздравява детето!  Hug

За "Сметището" - и книга, и филм, ще почакаме ние, за да бъдат добре осмислени/разбрани. Simple Smile
Моята си препрочита "Стюарт Литъл". Аз онзи ден я пробвах с филма Джурасик парк, обяснявах някои неща (демек можеше и да е по-натам да е, както и ще изчакаме с другите части), но иначе добре се прие, не се е плашила.  Годзила ще ѝ пусна по-скоро.

# 362
  • Пловдив
Пролетен дъждец, оздравявайте бързо.
Не знам имаме ли домашни. Ние сме на семейна ваканция до Карлово. Ученето като се върнем.
Разгледахме къщата на Левски, видяхме отрязана му коса.
Купихме 3 книги за Левски:
http://dbooks.bg/knigi/levski-v-detskite-ochi-cena
Сборник Уроците на Апостола - не мога да намеря линк, но книжката е събрала знакови творби за Левски.
https://www.helikon.bg/books/39/-%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0- … D0%B8_149884.html

Ангел ги поиска всички. Щял да ги чете.

# 363
  • София
 И моят вчера се разболя. Вдигна остро температура и го болеше гърлото. Цял ден се влачи с 38,6-38,8, вечерта не издържах и му дадох 5мл Панадол(бебешки). Живна моментално. Сега няма Т, но явно е изтощен, защото спи дълбоко вече 2 часа.
  Не знам грип ли има, но щом и моето се разболя, значи е доста сериозно. За последно е боледувал преди 3-4 години. Преди месец изхвърлих Панадол, чийто срок на годност е изтекъл 2012г. Е, наложи ми се да купя нов. Дано и него го изхвърля без повече употреба!  Grinning Ама в това топло време как няма да боледуват! Миналия уикенд карахме на -15, този е +15, как да се закаляват?!

# 364
  • София
В резултат на прочетеното в тази тема, вече децата ми имат парола Simple Smile Благодаря!
Приятна ваканция!
(и моето дете пази леглото с тежка Т)

# 365
  • В светлината на слънцето
Болните дечица бързо да се оправят.  Hug

Моите днес гледаха новия анимационен "Робинзон Крузо" - http://www.imdb.com/title/tt4731008/ Много са доволни, забавлявали се чудесно. Филмът е озвучен. Тръгва по кината от петък, така че ще закачи и малко от ваканцията.  Peace

# 366

Steltion , LUCY, страшно много ви благодаря! bouquet

# 367
Запис.

За Робинзон Крузо - ние прочетохме книгата, но тя определено в началната част пък и в крайната не е за второкласник. И въобще има доста житейски философии . След като приключихме книгата започнах да търся нещо като филм който да онагледи нещата. Попадах на различни версии но никак н еми харесваха. Накрая попаднах на една руска версия доста стара в yo utube , която много удобно прескача цялата начална философия и започва точо от корабокрушението. Реч в филма има малко за сметка на това филма е озwuчен със сстрахотна класическа музика. детето много му хареса.

# 368
  • София
Според мен има грип. Единият беше цяла седмица болен - баща му вика, че ще продъни матрака от спане. Другият го пратихме при баба му и днес вече е болен и той. Лека температура 3 дни (около 38), след това хрема и кашлица от сополите.

# 369
Здравейте!
Относно заниманията през ваканцията - класната е поръчала, който не е успял да прочете "Пипи ..." през лятото, да го направи сега и да затвърдят учената таблица за умножение - с 2, с 5, с 10.
Иначе имаха нормално домашно.  Peace
Бързо да оздравяват всички болнички.  bouquet Грип върлува сега...  Rolling Eyes
Моля, помагайте, че съм изостанала - от повече от година не сме ходили на рожден ден на момиченце (около неговата възраст) и сега Матей е канен - на съученичка. Какво е актуално за подарък за тяхната възраст в момента? Благодаря предварително!  bouquet

# 370
Моля, помагайте, че съм изостанала - от повече от година не сме ходили на рожден ден на момиченце (около неговата възраст) и сега Матей е канен - на съученичка. Какво е актуално за подарък за тяхната възраст в момента? Благодаря предварително!  bouquet

Сложна работа са ми на мене и момичетата, и момчетата в тази възраст. Хем не са съвсем дечковци, хем не са и големи. Мога да ти кажа на какво би се зарадвала мойта дъщеря. В зависимост от бюджета: лего, настолна игра, някакъв "Направи си сам" или друг творчески комплект, нещо за рисуване, хубава книга, бижу. Обича и гримове, не че й давам да се гримира, но бях й купила едни бои за лице, голямо мацане падна. Миналата седмица обаче бяхме на РД на съученичка и поръчката беше за кукла, така че много зависи от детето.

Дребен е на почивка на Рибарица с баба си и братовчедите, прекарва си чудесно и доста безгрижно се отнася към купчината домашни Simple Smile

Бързо оздравяване на всички болни  Hug

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 20:05 от Ronique

# 371
  • В светлината на слънцето
Минахме този период, не ни е актуално инфото. Та не мога да помогна с идеи.

# 372
  • Sofia
Аз също не мога да съм полезна, от моди не се влияя, купувам по мое усмотрение, креативно, занимателно или образователно нещо или книга.

# 373
  • София
Така: в учебната тетрадка по математика, в урока за умножение и деление с 5 има следната задача: Едно яйце се сварява за 5 минути. За колко минути ще се сварят 4 яйца, поставени в един съд?
И моят човек написал 4 х 5 = 20.
Така и не можа да ме разбере, като му обяснявах, че колкото и яйца да се варят в тенджерата, все трябва 5 минути да врат (или пък врЯт?) После се зачудих дали аз съм на прав път и защо аджеба такава задача е плясната в урока за умнжожение?

Гледам, никой няма в темата - всички ваканцуват.  Peace

Хихихи...
Задачата е подвеждаща - и нарочно е там с цел подвеждане.
Обаче такива задачи са ми много забавни - понеже са неточни...
4 яйца ще се сварят, на-общо казано, за по-дълго време от 1 (вероятно с някакви секунди или дори части от секундата, зависи и от надморската височина...) Обаче не ТОЧНО за същото време. Понеже 4 яйца, поставени в 1 съд, ще отнемат повече топлина от загряващата се вода отколкото 1.
Това е като задачата кое тежи повече, килограм желязо или килограм памук...
Двете имат еднакво тегло (маса), но килограм желязо тежи повече (резултантна сила - включва се и Архимедовата).

# 374

Общи условия

Активация на акаунт