ВТОРИ клас - 5тема

• 56 094
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • на Мелмак
Здравейте,
Успешен да е вторият срок Grinning
Ние ваканцията мързелувахме и ходихме на ледена пързалка.
Добре си изкарахме.
Другата седмица ще ходят на ски училище за 5 дни- големи са вълнения  Laughing
На мен ми е малко притеснено....Но ..
Ще ходят Април на зелено училище в Девин, ще имат дискотека и за там големи вълнения  Grinning
Много добре се справя с математиката и госпожата ми се обади да ме попита дали ще я пуснем на Европейското кенгуру, та сега решаваме задачи.

# 451
  • Перник
Скрит текст:
Снощи се ядосах на госпожата от занималнята. Правили диктовка. На лист. Цяла учебна година ще стане, откак карат децата да си късат листа от тетрадките и никой не си прави труда да им обясни да късат двоен лист от средата. Ние с баща му показвахме 100 пъти, но нали не сме госпожата, не вървим. Късат се единични листа откъдето и както дойде. Съжалявам, че не снимах вчерашния да видите колко е оръфан. Как не се дразни госпожата да проверява подобни хартии, не знам. Но не това ме ядоса, а следното: написал нашият "тротЛар" и не е поправено, обаче "Скиор" поправено на "скьор"  doh Казах му съвсем сериозно да предаде на госпожата от мое име първо да научи български език, а после да поправя грешките на другите  Twisted Evil

Tired ще го каже и ще берете ядове  Tired

Няма да каже - или ще забрави, или просто ще пропусне. Той е добричък и неконфликтен.
Миналата година госпожата от занималнята (която ми беше класна до 8-ми клас и ми преподаваше български) ми се извинява по същия повод - проверила диктовката и пропуснала половината грешки. Аз след нея ги поправям с лилаво (не с червено все пак - това си е цветът на госпожата  Grinning) и обяснявам на Калоян кое как и защо се пише, как се прави проверка. Това няколко пъти. Отивам да го взема веднъж и тя започва да ми обяснява, че децата са много, че няма достатъчно време, че те шумят, докато проверява и т.н. Аз и казах просто, че искам детето ми да се научи да пише правилно, а пък тя ме успокои, че щял да се научи - малък бил още.
И с английския имахме спорове - пишеше q като ь - госпожата така била казала. Оказа се, че не е, ама така му било по-удобно. И за произношение на думи сме спорили.
Наистина са малки, имат време да се научат, ама аз съм перфекционист и съм маниак на тема правоговор и правопис  Crazy

# 452
При нас няма такива пропуски, много се държи на правописа. Досега не ми се е случвало да намеря пропусната грешка. Но класът ни е 19 деца, госпожата смогва да провери всичко.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 12:19 от Анонимен

# 453
  • Варна
И аз не съм намирала грешно поправени думи или пропуснати грешки тази година (в нов клас сме). Учителката се справя перфектно с организацията и ми се струва, че това до голяма степен определя факта, че никога не е бавила контролни (връща ги на следващия час по съответния предмет), често събира и проверява тетрадки на целия клас и въпреки това, явно времето й стига Wink Мисля, че си е до човек.
За ФБ групата - затворена скрита група е, затова не се намира и съответно постовете ви в нея няма да се виждат дори от приятелите ви, а само от членовете на групата. Добавянето на човек може да стане само след сприятеляване с член на групата, който да ви добави. След това (лично мнение) е нормално да се "разприятелите" без лоши чувства. Лично аз държа да имам само хора от реалния си живот във ФБ и много рядко оставям контакт "от ефира". Мисля всеки член може да добавя от своите приятелски къгове, така че, ако някой има желание - на разположение съм Simple Smile

# 454
  • София
обаче "Скиор" поправено на "скьор"  doh Казах му съвсем сериозно да предаде на госпожата от мое име първо да научи български език, а после да поправя грешките на другите  Twisted Evil

Shocked

... Идва от добре известният спорт Ск.

По въпроса за авторитетите / пазенето на авторитетите... не ми е работа да пазя авторитета на възпитателите / учителите. Не го руша целенасочено, но по-скоро изобщо не ме е грижа за него. Грешките са грешки (не грешки в правописа, по принцип), не се прескачат / подминават.  За мой късмет и в градината възпитателите, и учителката му се справят добре и доколкото имам забележки (а аз имам много) те са по-скоро насочени към образователната система - и учебните планове по-конкретно - не към изпълнителите, те сякаш по-скоро са съгласни (негласно / безгласно) с моето мнение.
Но по всички въпроси най-висш авторитет имам аз / тати, а по въпросите за ученето / образованието / методиките / съдържанието последната дума имам аз, независимо какво е казала / не казала учителката, дала / не дала, ако аз съм го задала се прави, ако не съм - може да се подмине (по-скоро ако аз кажа, че може да се пропусне). По тези въпроси спорове няма.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 12:57 от katiABV

# 455
  • ГОре на черешата...
Днес е празник - нека св. Харалампи пази децата ни от болести! Честит празник и на пчеларите  bouquet - да им са препълнени кошерите с мед! Ето - топла-топла питка, с мед от нашите кошери:

# 456
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да бъде!  Hug
 Heart Eyes чупвам си от препеченкото  Blush

нашият е на ски другата седмица  Crazy като гледам прогнозите, по-вероятно е да берат кокичета Whistling

# 457
  • Перник
mari_eta, страхотна питка! Да са пълни с мед и вашите кошери!

# 458
  • Sofia
да бъде!  Hug
 Heart Eyes чупвам си от препеченкото  Blush
Да бъде! Да оцеляват пчеличките, че...
Ама за препеченкото ще се борим.  Crazy
Разсмя ме ... с кокичетата... Laughing

Намислила съм за вечеря да правя Пареник иначе веднага бих спретнала една питчица за празника... и с мед... ммм...  Heart Eyes

# 459
Страхотна питка, mari_eta, благодаря и аз! Наистина, да са ни здрави децата!  Flowers Four Leaf Clover

# 460
  • София
Питката е един път! Да сме живи и здрави.

Попаднах на един полезен линк, на който детето му има Фейсбук профил, може да му хвърли едно око.  Peace

# 461
  Прекрасна питка!!!❤Благодаря! Hug

# 462
  • В светлината на слънцето
Среднощно включване от мен.
Мариетината питка е чудна! bouquet
Аз нещо не успях да се организирам навреме с питка. Ще им направя една със закъснение през почивните дни.
Днес гледам бележника на моя - цели страници само с шестици и една петица за цвят. И познайте по какво е - по музика.  ooooh! Пропуснал да научи една песен наизуст.  ooooh! Баща му се хвана за главата - да се смееш ли, да плачеш ли. Баш по музика. ooooh!

# 463
Добро утро!
Споделям работни листи по английски, с които ще упражним някои думи, които учим в момента. Съдържат и умножение.
http://dox.bg/files/dw?a=cc23de0f35

# 464
Светле, честита награда и от мен!  Grinning

И аз съм в размисли за МГ отсега. Чудя се какво ще е натоварването, как би се чувствал там, дали си струва тоя гърч от толкова рано... Всъщност изобщо нямам представа как реално изглеждат нещата в МГ след 4 клас  Rolling Eyes Помня след основното /7клас/ като отидох в езикова гимназия какъв шок беше. Големи изисквания, учене почти денонощно... Първата година беше страхотен стрес. От тази гледна точка може би е по-добре децата да свикват с големите натоварване и изисквания от по-рано. Не знам.....

Може да е гърч, може и да не е. Зависи. Ако детето има талант в математиката не усещате как се случват нещата, няма гърч, няма висене по нощите.... Но пък е нужна вярна и честна преценка. Защото ако само си мислим, че децата са надарени математици, а те всъщност са много умни по принцип, без изявено логическо мислене и математическа дарба, тогава наистина е тежко в МГ. Поне в софийската е така. Обаче, ако детето има талант в математиката това е училището за него. Няма друго място където да се учи на такова ниво и интензитет, в съответната среда и мотивация.
Имаме около година и половина - две да се опитаме да си преценим децата.

Общи условия

Активация на акаунт