ВТОРИ клас - 5тема

• 55 971
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Узи, десничар е. Почеркът му обикновено няма наклон. Понякога ляга наляво.

mmm_, след като с писалка се постига верния наклон се замислям дали не пробваме да попише вкъщи с нея. А може и да го отучи от излишното натискане  Thinking
Благодаря, че сподели за поставките. Щом са читави направо ще поръчам две. Мислех първо да взема само една за проба.

Аз съм обяснявала защо ползвам тампони и превръзки. Месечният цикъл обясних лаконично, но достатъчно ясно. Милият имаше толкова зверско разстройство преди месец-два, че се наложи да слагам превръзки в боксерките му през нощта. Беше стресиран от факта, че в гащите му има женски неща  Laughing

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че е добре да се обясни на детето. с отчитане на възрастта, разбира се. иначе се стига до конфузни ситуации.

Blush бяхме на по 14-15, когато едно момиче поиска и на нея да дадат бандаж за състезанието  Blush

# 662
  • Sofia
budiko, например така - на по-големите момичета  в един момент се налага да ползват превръзки/тампони, заради физиологично кръвотечение, което е необходимо и безопасно, за да могат да стават майки жените.  Или не уточняваш, че е кръвотечение (зависи как би го приело детето или да не стресне малката ако реши да я светне  Wink ...), а някакво течение.

# 663
  • В светлината на слънцето
Хей, това с писалката е идея. Имам доста богат комплект за калиграфия. Да взема да им дам да се упражняват, че и каката си развали краснописа напоследък.  Thinking
За цикъл, превръзки и т.н. моите знаят всичко подробно.  Peace

# 664
Моята е момиче, но съм обяснила отдавна нещо от сорта, че след пубертета всеки месец узрява яйцеклетка, която стои известно време в матката и после се изхвърля. Затова са нужни превръзки в тези дни. На втори, трети разговор вече уточних за кръвта и т.н.

# 665
Ето едно малко глупаво, но определено весело видео за кръвотечението:
https://www.youtube.com/watch?v=ZvPVyas68jE
Мисля си, че децата ще приемат обясненията по въпроса по-малко стресиращо ако са онагледени по този начин.

Преди да поръчам поставките за книги в стор.бг, поогледах за нещо интересно и естествено намерих  Grinning Релефна карта на света: https://www.book.store.bg/p34468/relefna-karta-na-sveta-m-1-97-500-500.html Мислех, че има само на България. Ще се сдобием и с двете. В този ред на мисли ако минавате покрай Дряново не пропускайте да посетите "Релефната карта"  Peace
http://mogadryanovo.org/2013/08/22/402/

# 666
Отдавна съм обяснила за женския цикъл, нямаше никакви драми.

# 667
И аз съм обяснявала и на двете ми момчета за секса и цикъла отдавна. Няма нищо притеснително според мен, ако се подходи правилно.

# 668
В този ред на мисли ако минавате покрай Дряново не пропускайте да посетите "Релефната карта"  Peace
http://mogadryanovo.org/2013/08/22/402/

Помня, че навремето имаше такава карта във Варна, в Морската градина. Дали съществува все още? Аз я помня като дете, много ми харесваше. Blush

# 669
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
там си е  Peace

# 670
  • Варна
Да, там си е, но състоянието й за жалост не е като на тази в Дряново. Имаше подобна карта, макар и с по-малки размери и в двора на училището, в което учеше сестра ми в Стара Загора. Вероятно има и на други места и би било хубаво да се възродят - интересни са за децата, определено.

# 671
 Нашата домашна кучка се е разгонила, съответно има кръвотечение. Обяснявах тези дни и на двамата (големият почти на 9 г. , а малката на 5 г.), че това е нормално, означава, че вече е голяма и може да си има бебета. За цикъла при жените не съм обяснявала, все още нищо не са ме питали, като дойде моментът ще разяснявам.
П.С. Ама много сте изписали, успях да прочета само последните 2 страници  Crazy

# 672
Привет и от нас!
Моето изтърсаче е второкласничка, скоро навършва 8 години.
Живеем от 6месеца в България, децата са двуезични, но се справиха блестящо с адаптацията си тук.
Харесва ми атмосферата в темата и полезните неща, които обсъждате.
Успях да прочета около 14 страници от началото, видях, че някои от децата ви участват в Европейско кенгуру. Искам да попитам разпечатвате материали за подготовката или имате и книги, по които се готвите? В Гърция всяка година излиза сборник със задачите от миналогодишното състезание.
Какво е реномето на Британика като езиков център - все още не съм ги записала на английски, защото спортуват, а и баткото е 4-ти клас и му предстои външно оценяване.
Иззвинете за многото въпроси, но във форума не съм влизала от доста време. Сега, когато сме пак в София,  ми е полезен.

# 673
Добре дошла, Оле. Hug Моят не ходи на Кенгуру, но кака му участваше. Не се е готвила специално, седмицата преди състезанието й разпечатвах няколко теста от предишни години, за да се ориентира. Това на нея й бе достатъчно, беше все от първите 10 по точки. Но тя няма математически амбиции и не е задълбавала. Ако детето и родителите имат математически амбиции, то си трябват допълнителни уроци - в СМГ, Регалия...
Относно Британика, отдавна не е това, което беше. Най-добрите им учители ги напуснаха. В момента най-добри са Аво Бел и Адванс.

# 674
Добре дошла, Оле!
И нашият син иска да участва този път в Кенгуру-то, но първо ще му разпечатам от предните години да види какви са задачите и тогава ще видим...
Преди малко ми попадна този сайт и ми се струва полезен за софийските деца: http://zanimavki.bg/
Успешна, кратичка седмица от мен!

Общи условия

Активация на акаунт