Искам да кажа ... (69)

• 57 558
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Kaк се казваше онова лекарство против повръщане, от което сте доволни? Някакво дълго и странно име беше, но не си го спомням. Малкият ми се нареди добре нощес и сега пази легенчето.
Най-ефикасният чай за кашлица е от теснолистен живовляк, ленено семе и лимон с кората. Действа омекчително на лигавицата и втечнява секретите, особено е подходящ за лаеща кашлица. За по-сериозни кашлици - смлян черен синап в мед.
За кивито само не съм съгласна с лекарката на Светалчо. Вярно е, че има много вит. Ц, но също така спомага за образуването на секрет в дробовете и точно при кашлица е много вредно.

# 166
Шантал, незнам дали гените оказват влияние, но си спомням, че държах изпит по английски в Бритиш Каунсил през януари и беше -20. Имаше една рускиня със синът си на около 10-12 г.

Детето я чакаше на балкона по едно леко пуловерче - 4 часа. Като я попитах не я ли е страх да не настине тя ме погледна с истинско недоумение и каза, че той от едномесечен е спал на вън и на -30.

Аз, макар и родена през зимата, не понасям студа. И тук дори ми е студено и като се оплаквам ми казват, че е, защото съм лятно бебе била  ooooh! (декември Simple Smile).

# 167
# 168
И на мен ми се струваше, че не е и даже се изненадах, защото очаквах по-студено, пък вече 3-ти чай пия и треперя, не мога да се стопля, втриса ме Sad
Чела ли съм, чула ли съм, не помня добре, че дрехите които замръзват, след това лесно избелявали, дали е истина?

Подбела е вълшебен, а и е доста приятен, аз нали ви споменах, че със сестра ми едно време, ни лекуваха с такъв чай при кашлици. Аз също съм давала на детето. Много полезна билка, при нас работи много повече от лайката например Peace
Винаги съм го запарвала с вряла вода под капак да постои 20 минути, прецеждам и давам да се пие, дори и изстинал пак действа добре, вместо вода да се пие чайчето.

Ох, чувствам главата си като в леден капан, студено ми е на челото дори...

Янечек, тук споменаваха ВОМИТУСХИЛ, но аз съм ползвала ДЕГАН и НАТРИЕВ ЦИТРАТ.

# 169
Sunny, май точно това, ама гледам, че е хомеопатично, което значи, че няма да го купя. Мерси все пак.

# 170
  • Бургас
Sunny, май точно това, ама гледам, че е хомеопатично, което значи, че няма да го купя. Мерси все пак.

Натриев цитрат

# 171
  • София
Благодаря за инфото за подбела. След работа непремено ще купя и ще направя чай. А и добре би било да си имам вкъщи за зор заман.

# 172
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И хидратин алфа се дава - да предоврати обезводняването и да компенсира загубата на елекролити.
Янечек, то това с кивито не беше за кашлица, а при грип и настинки, за активиране на имунитета.
Но е хубаво, че предупреждаваш да не се дава при кашлица. Аз не знаех, че образува секрети.

# 173
Боже, Жади, това ходещ Тото ли е? М***ка му, та той е на 10 месеца и ходи толкова стабилно! Пада, става... Браво на него, ама за теб почивка няма, сигурно. Аз си мислих, че ходи с придържане.
И аз съм проходила рано - на 9 месеца и половина.

# 174
Ванини, радвай се, че само мрънка за сега Виктор, че като и проходи и той и сестра му ще ви питам  Joy

Сори, ама сте много сладко семейство и наистина ви се радвам, че не драатизирате и си се забавлявате, освен, че гледате децата.

# 175
Даун, аз съм родена тук и тук съм израстнала, на студ ме е дъжала майка ми  колкото са  позволявали нашите зими.
А иначе там при тях в Мурманск са съвсем ниски температури, със сигурност тя като бебе  е спала на - 20, за тях е нормално. Но гена си е ген,  и дъщеря ми държи на студ гледам, дрехи не дава да и навличам много.
Да оздравявате всички болни, ей. Simple Smile Hug

# 176
Това и казах, че явно има ген. Макар, че моето дете държи много на студено. Не го обличах много и до ден днешен понася студ, но и жега.
Аз, днес мръзнех, а той каза, че било супер  Tired. Иначе и аз обичам снефът, но на чисто в планина.

# 177
Мен студа не ме притеснява толкова. Никога не съм се навличала, но якето ми е дебело и като сложа топли ръкавици, шал и вече шапка и излизам смело. Още съм млада и ми ври кръвта. Laughing
Но поледиците са ужасни. Трябва да стъпваш внимателно и да не вдигаш поглед от земята. Ще започнат скоро да се пълнят болниците с хора със счупени крайници.

# 178
Много ми е студено, цял ден се мотах ,  че имах работа по институции - ужас. Един ужасен вятър има и усещането е за много по ниски от измерените темп.

Явно има някакъв плъзнал ентеровирус- ужасен е почва с корем, мен ме удари бъбреци, детето повръща един ден, разтройство и сега и кашля  ooooh! ooooh! ooooh! Масово са натръшкани с подобни симптоми. Рязко удря, хубавото е, че минава бързо  Peace Peace Peace Вомитосхил-а пресече веднага повръщането при нас  Wink

# 179
Сори, ама сте много сладко семейство и наистина ви се радвам, че не драатизирате и си се забавлявате, освен, че гледате децата.

О, Даун, благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт