Гримиране – идеи и техники (Тема № 64)

• 99 143
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • Велико Търново
Кристал ноар, отдавна си търся точно такова синьо, като тъмно синьото, утре ще проверя за палитрата на Буржоа - другите цветове едва ли ще ги ползвам, със сини очи съм и ако използвам по-светлосини цветове, не се харесвам, някак се сливат с очите Thinking
А отгоре, блендвала си с нещо кафяво ли, много добре е станало bouquet

# 31
  • на кого му пука
Хубав грим.При мен излиза по скоро сив отколкото син.

Има ли някой,който да има ружа на Sleek-Rose gold?Прекалено ли е бляскав или става за ежедневието?

# 32
Мерси за темата! Simple Smile
Тенденции не мога да кажа, че следя, каквото пробвам и се харесам е ок да остане в менюто хаха. Simple Smile Даже не знам какво ще е актуално през 2016, но ето например строубингът и на мен ме ми допадна от 2015, също контуриране с множество кремообразни продукти във всички цветове. Контур обичам да слагам от време на време под скулите и на челюстта колкото да си издължа лицето и винаги гледам хубаво да блендна всичко. Иначе напоследък и аз съм по по-минималния грим. Единственото, което не мога да изключа никога е коректорът под очите и фиксирането му с пудра заради фините линийки.

# 33
Деска Благодаря!
*Biskvitka* Блендвах с матовата сиво-кафяво-лилавееща сянка Wrapped Up от палитрата Oh So Special/Sleek - най-любимия ми цвят за преливане в сгъвката на окото, използвам го в близо 90% от гримовете, които правя  Peace

# 34
  • Велико Търново
Благодаря ти bouquet Аз имам Нейкид 2 и Шоколадовата палитра, все ще намеря там матово кафяво, но този цвят, с който ти се правиш наистина е много красив.

# 35
Здравейте и от мен,
от много отдавна не съм писала в темата.

Тенденции като цяло не следвам, в ежедневието се гримирам съвсем семпло. Предпочитам светли червила в розовата гама.

# 36
Една прекрасна уста, която публикува Н. Сивкова в соц. мрежа.
Скрит текст:

# 37
Като гледам как вървят нещата, от около половин година по най-различни причини нося страшно минимален грим. Рядко излизам без поне малко пипнати вежди, но в последните две седмици не съм слагала нищо, ама нищичко. Много е странно.  Crazy

Скоро ще започна пак де, това е ясно, но е хубаво понякога ей така няколко дни да си без грим. Лятото също съм убедена, че ще нося само най-необходимото, защото планирам да работя много. От есента нататък ще видим, може и да се върна към пълен грим всеки ден...  Blush

# 38
Crystal Noir красиво както винаги!

За трендовете: радвам се когато 'рискови' моди отпадат. Рискова определям например модата на 90те години - силно да се изтъняват веждите. Едно, защото на много малко хора им отиват вежди ала Грета Гарбо, каквито масово се правех тогава. И две: сумати народ около мен се окепавизи, при това трайно, защото после веждите на много от тях не можаха да се възстановят.  В тази връзка приветствам и се радвам на модата с по-плътните и естествено изглеждащи вежди. Дори и на някой да не му отиват толкова плътни или пък подчертани, във всеки един момент би могъл да спре да ги запълва или да ги изтъни леко, защото ще има достатъчно материал за това. Т.е. тази мода няма трайни, негативни последствия, а и отива на повече хора.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 21:30 от Figs

# 39
mariat,
Ревлон Колърстей е покривен, но аз го усещам тежък, свлича ми се през деня, не ми допада особено.
Дабъл Уеър на ЕЛ също ми идва тежък, не ми диша хубаво кожата с него.
Последно бях с Фотореди, пак на Ревлон, но му смениха формулата, сложиха му гаден химичен филтър, промениха цвета и въобще го съсипаха.

Сега открих Про Лонгуер Нуришинг Мойсчър на МАС - уникален! Отлично покривен без да го усещам на лицето си, не се свлича цял ден, не цапа яки. Въобще - новата ми фдт любов! А и с малко наслагване може да се ползва и като кореткор.

# 40
Според мен тази година е крайно време да спре модата на нарисуваните сякаш с маркер вежди. Едно е да се подчертаят, запълнят, но тук в Англия всеки ден виждам момичета с трагично нарисувани вежди. Пример:
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/08/05/16/2B1F988B00000578-31 … 1438789422365.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/12/09/15/2F35931F00000578-33 … 1449676276258.jpg
Също и контурирането на бели лица с оранжеви бронзъри, което също срещам често ooooh!

Обожавам матови червила и се радвам, че все повече компании излизат с различни формули и цветове течни червила. Нямам търпение да се докопам до новите на NYX - Lingerie, също и Full Throttle които се нанасят като обикновено червило, но изсъхва мат и твърдят че е водоутойчиво.

# 41
Единственото нещо, което сякаш се надявам да отпадне, е да гледам масово дами с оранжевеещ ФДТ на лицето, малко ми изглежда все едно са се мазали с чипс с паприка  Blush  Не знам дали се получава от оксидиране на продукта, от това, че се избира уж по-тъмен фдт от ръката или както там беше разпространения метод, или просто се купуват масово продукти с неподходящ подтон, но и в БГ, и в ангологоворящите държави го гледам доста разпостранено. Всичко друго мога да простя  Mr. Green

Аз тази година доста повече започнах да се гримирам. Всъщност, не повече, а по-разбообразно и смея да кажа, по-умело. Преди си имах един и същи look, бях запалена по грима, купувах много продукти, но ги ползвах по един и същи начин. Тази година открих гурутата в youtube и гримовите теми тук Embarassed Преди това гледах уроци онлайн предимно за карнавални гримове. Много неща научих и от форума и от клипове, включително, че използвам някои продукти на неподходящи места и по грешен начин, техники за сенки и за други продукти, как да ползвам четки, както и цели нови категории продукти. Получавам доста комплименти напоследък за грима си от близките, че нещо съм била променила и било хубаво, приятелки започнаха да ме питат за съвети за грим и гримови продукти, което за мен е огромен комплимент.
Също така, отново от клипове и форум, започнах да полагам доста по-старателни грижи за косата си, извинявам се ако е офф-топик. Косата ми беше доста суха и имах лек косопад, толкова беше изтощена. Научих, че не всички професионални бои за коса са родени равни  Mr. Green Че въпреки че е професионална, някоя боя съвсем даже може да е по-агресивна, какви продукти са подходящи според състоянието на косата, как да я оформям и т.н. Не ходя като разплетена кошница в главата вече  Mr. Green
Другото, което много ми се иска да науча, но според мен е много по-трудно е...чувството за стил. Не умея да съчетавам цветове един с друг, материи, да преценявам какви дрехи са подходящи за време, случай, сезон, затова ходя все с дънки и тъмни пуловери. Стилът, който виждам у някои жени по улицата, е единственото нещо за което се сещам, за което искрено да съм завиждала на някого. Ако мога и това да науча от форума, ще пиша по едно благодарствено писмо на някои потребители тук  Mr. Green

# 42
май следвам само собственото си настоение при гримиране и не спазвам модни тенденции

# 43
Folieadeux, в момента не мога да отворя твоите линкове, така че не мога да ги коментирам  Blush

В моя пост имах предвид, че тогава модата беше да се изтъняват мн силно и се стигаше до това:
Скрит текст:

Докато сега, модата подтиква повечето момичета и жени да ги да оставят по-естествени и плътни:  
Скрит текст:
(Пак да подчертая - това не са примери за форма)
На момичето от втората снимка, малко по-тънки и оформени също биха й отивали (и винаги може да го направи), но със сигурност се радвам, че не ги е оскубала като на първата снимка и тук именно намирам заслугата на текущия 'тренд'.
Тук говоря за 'мода' - нещо, което 'зорлем' си причиняваме  Grinning * при наличие на избор.
Хората, на които по една или друга причина вече не им растат веждите или винаги са им били тънички нямат нищо общо! Да не говорим, че на мн от тях си им отиват тънките вежди, а независимо от модите, хубаво си остава това, което ни отива!  Hug

* подсети ме за матовите червила, мн ги харесвам и аз  Heart Eyes
* прибрах в скрит текст Blush

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 23:10 от Figs

# 44
  • в 1001-та нощ
Относно покривните продукти - ако се търси с матов, пудрен завършек - много покривно е ББ-то на Клинк - age defence. Струва си пробата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт