Дефицитите на една журналистика

• 362 005
  • 4 321
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не били истински снимките, нито пък са били качвани на сайта: http://www.webcafe.bg/newscafe/obshtestvo/id_11742890_Golite_sni … v_sayta_na_51_SOU

Обвинението е установило, че снимките не са автентични и изобщо не са се появявали на сайта на училището, както твърдеше вестник "Таблоид", публикувал фалшификатите.
Един от разпитаните - журналист, публикувал снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител, посочват от прокуратурата, цитирани от бТВ. Въпреки това изданието твърдеше, че фотографиите са излезли на сайта на училището.

Съсипаха репутацията на човека и за какво?

# 616
  • София
Стана като във вица - върви, че доказвай, че нямаш сестра.

# 617
  • София
Ама и той защо побърза да си даде оставката като съветник на Кунева. Така предизвика още повече подозрения. Трябваше да си отстоява правотата.

# 618
Ама и той защо побърза да си даде оставката като съветник на Кунева. Така предизвика още повече подозрения. Трябваше да си отстоява правотата.

И аз така си мисля, подаването на оставката e признаване на вина
каквато уж няма

# 619
  • София
Сигурно Кунева му е наредила.
Стига с тази правота, знаете приказката - не се борИ с прасе.

# 620
Според мен пък много правилно си подаде оставката. Това е жест на човек с достойнство, независимо виновен или не. Не като тия дето в каквито и скандали да ги забъркат, все са нагли и арогантни. На един даже му я искаха, а не си я подаде - това говори за нереално чувство за безгрешност.

# 621
  • София
а аз не виждам смисъл човек да подава оставка, ако нищо не е направил.

# 622
  • Варна
Хм, не били истински снимките..... Замислих се, ако мои обработени и фалшифицирани снимки излязат по медиите дали първата ми реакция би била да си подам оставката? При положение, че съм абсолютно убедена, че това което се показва е фалшификат. За мен, един невинен човек не постъпва така.
Има нещо гнило в Дания...

По повод на заслугите на въпросния към училището, ето една интересна статия:

http://frognews.bg/news_126866/

# 623
Аз на 18-22 бях нудистка. Много хора притежават мои голи снимки. Невинни са според мен, но ако се публикуват в определен контекст, ще са неудобни.

# 624
Сутринта по любимото ми радио  Хр.Ботев   Heart Eyes /Сега с хубавата/подбрана класическа музика още повече ви слушам  Heart Eyes/ и ще критикувам когато обидите високите/културни добродетели на българина.
Пак ни казаха, че сме тесногръди....и не възприемаме голотата... И че сме прости, не като на запад образовани и сексуално просветени....

Брех тия психолози как бързат да ни опростачат,  ей така професионално ...

Протестирам, че голотата трябва да се приема за нормалност.  
И не става въпрос за сексуалност, а за моралност и естетически вкус в живота/изкуството/ и в медиите/интернет/.

Бъркат тия психолози сексуалността и вулгарността.  Sick

Защо никой не се гнуси от Рафаело, Микеланджело и пр....голи картини, скулптори -  голо изкуство?

Не мога да приема някой  с малък мозък , свалени гащи или с изплезен език,  както с устни като джапанки в фб и пр....вулгарност.... smile3544

Мога да приема човек - нудист, който си се пече, разхожда неглиже на тихо/специално място. Дори не  забелязвам голотата му, дори и да разговаряме.
Мога да приема голотата когато не вулгарна - еротика, загатването на страстта.

Мога да приема скулптора/картина с фин показ на красиво човешко тяло
с удоволствие от  Down Under  Wink - например един оригинален Ботичели  

Те за това хората са измислили литературата и изкуството, да култивира хората... и да създадем Културата, за която така говорим често.

Това не се  учи в часовете по сексология ,  а се възпитава  в часовете по  Литература и Изкуства /музика и изобразително изкуство .

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 13:06 от маманет

# 625
Скептична съм, един харесван и уважаван учител както се твърди, трудно би предизвикал такъв опит за злепоставяне както със снимките

# 626
Ами факт е, че е уважаван учител.

# 627
Уважаван директор не е равно на уважаван учител. Медийна фигура също не е равно на уважаван учител. И приближен до властта не е равно на уважаван учител. Разграничавайте ги малко нещата.
Разбирам, че когато човек е свързан (или е бил свързан) с училището под една или друга форма, има естествен порив да го защити, но нека не е с цената на обективност.

# 628
  • here and now
Аз пък не разбирам защо трябва да се смесва личния и професионалния живот изобщо? Дори и да са истински снимките с какво те определят професионалните качества на човек? Доколкото разбирам не ги е публикувал сам - т.е.  не е ексхибиционист, не ги е пращал на малолетни - т.е. изключваме и педофилия. Не виждам нищо неморално или незаконно да е направил въпросния господин. Реакцията на защитниците му обаче е неморална - календар с голи снимки?!? Верно?!? Реакцията на журналистите също не е нормална. Толкова ли няма по-важни и общественозначими теми? Ето това е дефицит .

# 629
Уважаван директор не е равно на уважаван учител. Медийна фигура също не е равно на уважаван учител. И приближен до властта не е равно на уважаван учител. Разграничавайте ги малко нещата.
Разбирам, че когато човек е свързан (или е бил свързан) с училището под една или друга форма, има естествен порив да го защити, но нека не е с цената на обективност.

Кое не е обективно и кое е?

Общи условия

Активация на акаунт