Дефицитите на една журналистика

• 371 258
  • 4 425
  •   1
Отговори
# 3 870
  • Deutschland/HE
Едроган гледа мача на Турция срещу Швейцария

Заглавие от в-к Дневник. Дано да го поправят, Турция играе срещу Нидерландия.

П.С. Много са бързали, името на Ердоган също е объркано.

# 3 871
А да не коментираме и след корекциите що за новина е това. Grinning

# 3 872
Едроган гледа мача на Турция срещу Швейцария

Заглавие от в-к Дневник. Дано да го поправят, Турция играе срещу Нидерландия.

П.С. Много са бързали, името на Ердоган също е объркано.
Тук му казват ЕрдоВан! Бях питала и ми бяха отговорили тук, но забравих защо…

# 3 873
Тук - в България ли? За първи път чувам такова нещо (Ердован)

# 3 874
Тук - в България ли? За първи път чувам такова нещо (Ердован)
Тук в Канада.

# 3 875
Erdoğan

Това g не се произнася.
Нещо като Ердоан трябва да се чете. Ердован е странно.
Нека се включи турскоговорящ да ни каже как трябва да звучи.

# 3 876
Уебкафето явно не правят разлика между кръгово движение и кръгово кръстовище. С тия познания дано колежката няма шофьорска книжка.
Аз имам, но не съм сигурна каква е разликата, тоест, по каква логика кръговото движение не е кръстовище!?

# 3 877
Не наричаш улицата движение. Движение е това, което се случва на нея. Хората не са направили кръгово движение, а кръгово кръстовище, на което се осъществява кръговото движение. То ясно, че в живата реч рядко говорим за кръгово кръстовище, но ако трябва да сме съвсем пунктуални, в 99,(9)% от случаите казваме просто 'кръговото'. Материалът е явно преводен, а на всички познати ми езици има понятие за кръгово кръстовище. В материала обаче много старателно е избегната думата 'кръстовище', сякаш като е кръгово, не може да е кръстовище.

# 3 878
Не наричаш улицата движение. Движение е това, което се случва на нея. Хората не са направили кръгово движение, а кръгово кръстовище, на което се осъществява кръговото движение. То ясно, че в живата реч рядко говорим за кръгово кръстовище, но ако трябва да сме съвсем пунктуални, в 99,(9)% от случаите казваме просто 'кръговото'. Материалът е явно преводен, а на всички познати ми езици има понятие за кръгово кръстовище. В материала обаче много старателно е избегната думата 'кръстовище', сякаш като е кръгово, не може да е кръстовище.
Разбрах, мерси.

# 3 879
От Дневник:

"Средното образование и особено професионалното,постепенно настига висшето в безработицата,но и в заетостта" (?)

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 16:09 от deaf

# 3 880
Нарциса, твоето обяснение обаче е чисто фактологическо/смислово. Какво общо имаше шофьорската книжка? Този коментар, според мен, беше излишен.

# 3 881

Над десет минути стои на екрана "Христо Шопов".
Допълвам - след рекламите се бяха усетили и се извиниха за грешката.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 10:53 от Eva+

# 3 882
"Политически трупове обитават сграда на компания" - от Филтър.бг Laughing

"Труповете" са на Цветан Цветанов,Цецка Цачева и прочие,а сградата на "Артекс"...

# 3 883
Журналистиката отговаря на търсенето. Вниманието на читателя се ангажира от провокативни, емоционално ангажиращи и сензационни заглавия. Колко хора биха споделили блестящ журналистически материал, разследване ? Има ли подобна тема ?
Възмущението, скандалът и отрицанието са уловката, която може да генерира повече посещения в сайта, по-голям брой читатели, повече споделяне на съдържание, повече пари.

# 3 884
  • София
"Политически трупове обитават сграда на компания" - от Филтър.бг Laughing

"Труповете" са на Цветан Цветанов,Цецка Цачева и прочие,а сградата на "Артекс"...

В тия жеги, а и ако са замесени в достатъчно мръсни сделки, скоро може и да не са само политически трупове. Но пък едва ли ще можем да приемем, че журналистите са предвидили бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт