Дефицитите на една журналистика

• 361 738
  • 4 320
  •   1
Отговори
# 4 110
... и да благодари на Факултет по журналистика за доброто си образование...

# 4 111
Още една полуграмотна медия, Новини Варна, автор Слав Велев:

И кьораво и кьопаво уеб сайтове прави и пълни догоре с реклами. Явно е много доходно.
Трябва да внимавам къде влизам да чета.

# 4 112
  • Варна
Още една полуграмотна медия, Новини Варна, автор Слав Велев:

И кьораво и кьопаво уеб сайтове прави и пълни догоре с реклами. Явно е много доходно.
Трябва да внимавам къде влизам да чета.

Не разбирам, кое не е ОК.

# 4 113
"БразилИец"

# 4 114
  • Варна

Ау! Даже не го видях, благодаря!

# 4 115
  • на последния етаж
Има една водеща на новините по БНТ - Владимира Илиева. Как веднъж тази жена не прочете новините без грешка! Веднъж поне.
Дразнещи са ми повечето водещи - говорят бързо, сдъвкват думите. Случайно дъщеря ми чу тези дни Валя Ахчиева и ахна колко правилно говори тази жена. Вече това, което трябва да е норма, е изключение. Confused

# 4 116
Понякога слушам радио Хоризонт, имат много интересни предавания. Обаче кореспондентката от Германия има едно ужасно Ррррррррр, много силно изразено. Страшно ме дразни. Особено за радио журналистите не трябва ли да има все пак някакви изисквания за по-чисто произношение. Това ръркане и ръмжене е подлудяващо.

# 4 117
А някой сеща ли се за кореспондентката на БНТ в Брюксел? Тази жена така жестоко намила, че ме заболява главата. Като я видя веднага вече имам рефлекс да изключа звука на телевизора.

# 4 118
Да, и аз имам импулс да сменя канала, когато тя е на екран. Сигурно е интелигентна жената, добър журналист и прочее, обаче е много трудна за слушане.

Обаче пък искам да похваля новия водещ на сутрешния блок в БНТ! Не знам колко е нов, де, но това момче няма речеви паразити, има приятен глас и изглежда интелигентен, доколкото съм го гледала.

# 4 119
Обаче пък искам да похваля новия водещ на сутрешния блок в БНТ! Не знам колко е нов, де, но това момче няма речеви паразити, има приятен глас и изглежда интелигентен, доколкото съм го гледала.
И аз много го харесвам. Интелигентен, има дар слово, реагира бързо и адекватно в пряка комуникация. Страхотно попадение на БНТ!

# 4 120
Не се сещам за някоя международна кореспондентка на която и да е от големите телевизии да не ме е подразнила с нещо - обикновено с крайно маниерно рецитиране на неща, които предишния ден сме ги чели в електронни сайтове. Но вчера тази на нова от Австрия се "отличи" с опит да бъде оригинална - аз, казва, гледах снимка на този, който е убил 14 годишното дете, и знаете ли - ами той е толкова симпатичен...

# 4 121
Според мен тя искаше да каже нещо оригинално, поне в сравнение с останалите коментиращи - как на човек не му пише на лицето, че ще бъде убиец, или нещо от този сорт. Нали знаете как по българските новини съседите на някакви престъпници винаги казват - той винаги поздравява, знам го от малък, добър човек е... В този дух трябваше да бъде.
Но просто прозвуча... крайно не на място.

пп - ох, това беше отговор на пост, който е изчезнал... На МакКити, ако не се лъжа.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 17:30 от EmmaT

# 4 122
Споделяла съм, че кореспондентката на БНТ е ужасна и сменям канала.
Но и тази на бТВ от Франция много преиграва и влага патос излишно

# 4 123
Тази от Франция звучи леко истерично, сякаш е взела някакви интересни субстанции, обаче по-малко ме дразни от Цеца Алексова с нейния погребален глас и тежки мелодраматични паузи. С Президента ни са лика-прилика.

# 4 124
Цеца Алексова не беше ли в Бургас? Мен тя не ме дразни, за разлика от много други  (почти всички) репортери, с удължените им гласни в края на всяка дума, ъъъъ-кане, пълен член абсолютно навсякъде, "обстановката е изключително спокойна", "буквално преди минути" и т.н.

Ема, аз бях, да. Аз разбрах какво е искала да изрази, но наистина е било крайно неподходящо.

Общи условия

Активация на акаунт