Дефицитите на една журналистика

• 361 416
  • 4 312
  •   2
Отговори
# 4 305
  • Обран бостан ;)
Да. И една системка за още повече драматичност щеше да подсили ефекта и мита за дълбоко чувствителната , но всеотдайна водеща. Гала май е имала такова излъчване в ефир.

Може, може. Wink

По средата на предаването влиза мед. сестра и казва "Време е за клизма". Trollface

# 4 306
Като говорите за болници се сетих, че една жена преди години в Биг Брадър влезе в много напреднала бременност и без малко щеше да роди в Биг Брадър.

Излезе точно за раждането, но като знам какви са продуцентите на ББ и как обичат да скандализират, шокират и да се гаврят с участниците в името на рейтинга сигурно са се колебали дали да не излъчат раждането.

Иначе изобщо не биха допуснали бременна жена в толкова напреднала бременност да влезе. Всичко за сеира и шока.

# 4 307
  • София
Нали се пишеше, че НиЛо ще ражда в ефир, но се размина

# 4 308
От Евронюз:

"Трио спечели Нобеловата награда за медицина." Yum

# 4 309
  • Обран бостан ;)
Нали се пишеше, че НиЛо ще ражда в ефир, но се размина

Е, как да стане ?

Напъвай, напъвай, напъвай, сега спри, че има 15 мин. рекламна пауза. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 4 310
  • София
И на мен отдавна ми прави впечатление масовото потъмняване на гласните – когато трябва и когато не трябва.
Явно това са тенденциите в новия правоговор. Що да учиш правила и да се мориш да помниш къде трябва да се потъмни, къде – не. Карай наред и чиста работа. Simple Smile
Също така и интонационно се промени говорът на младите българи. Случи се да съм от поколение, което е между старата интонация (справка – старите български филми) и новата. Затова и ми прави впечатление.
Аз съм го кръстила "парапетен" български, сещате се покрай коя млада българка. Характерно за парапетния български е: едно особено натъртено Ш, скоростно изговаряне на думите (че не дай Боже, някой се заслуша да търси смисъл в казаното), английска интонация.

# 4 311
  • София
Не е от журналист, най ми бил Терзиев:
"Устойчива мобилност" - по повод назначаването на нов зам. по транспорта. Малко ми звучи като "дървен камък".
Знам какво има предвид, но не се ли научиха, че така модерното sustainable не е точно "устойчив", то има друг смисъл на български.

# 4 312
Точно "устойчиво" си е на български, защо не. Мобилност в този контекст не означава просто "подвижност", нали...

Общи условия

Активация на акаунт