Математически турнири - 36

• 127 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
То самият регламент с провеждането на "състезанието" в различни дати опорочава резултатите и класирането. Дори и да не се изнасят чернови и белови. Децата си говорят, споделят... И изобщо, язък за хубавите задачи.
Струва ми се доста прекалено като "схема" - къде точно си представяте, че ще се срещнат деца от първи и втори клас (предимно тези деца участват в турнира), които учат в различни краища на София, за да си говорят и споделят точно за условията на задачите?
Поредната истерия без причина ... Twisted Evil
А защо смятате, че само в София се провежда това състезание? И кой говори за срещането на деца от първи и втори клас? Мога доста да пиша, но не смятам, че е нужно. Който мисли и иска, вижда.
И моля, не ме обвинявайте в истерия Simple Smile Моето дете не участва в това състезание. Има достатъчно други, в които си струва да участва. За едно не мога да си изкривя душата - задачите, които се дават са хубави. Благодаря за вниманието.

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
барборинчето, къде видя истерия?
а задачите не е задължително да се разпространяват от децата на специални срещи.
за форуми предполагам си чувала Peace

спинки, не виждам изнесени на официалната страница, което не изключва неофициални списъци и класирания по училища например  Peace

http://www.mathematicalmail.com/

а и ако има още едно състезания на 30.01, няма как да има класиране преди това  Peace

# 107
  • Варна
Аз пък се чудя, ако някой наистина разполага със задачите - за какво ще ги предоставя на другиго? Да му помогне да се представи по-добре и да го изпревари в класирането ли? Няма никаква логика. Според мен изнасянето на задачите от това училище в София е инцидентно, поради някой недоразбрал квестор и наистина не е повод да се считат опорочени резултатите. Просто трябва да се сигнализират организаторите /макар да не мисля, че ще обърнат някакво внимание/.

# 108
Големият ми син се яви на "Математика без граници" в 125-то,нищо не е изнесъл.Изнасянето на задачи може да е някакъв конкретен пропуск на даден квестор.

и така да е, компрометират се резултатите от 30.01  ooooh!

питам само от спортен интерес, трябва ли да се съобщи някъде?  Blush

l.lyubenov@mathematicalmail.com

Тези организатори така и не дадоха един телефон за връзка.

# 109
  • гр.Добрич
Тъй като в последния момент нашите решили да се включат и на 27.01 се проведе в нашето училище. Детето ми каза, че задачите са проверени днес и госпожата им казала. Не говоря за крайно класиране, а просто искам да видя от нашия град резултатите.

# 110
Докато ровех за други неща, случайно ми попаднаха едни резултати от МБГ зима 2016 за Благоевград.

# 111
Докато ровех за други неща, случайно ми попаднаха едни резултати от МБГ зима 2016 за Благоевград.

Този файл отново поднови размислите ми за това дали на децата реално е отбелязвано времето, в което са предали работите си и дали наистина крайното класиране взема пред вид този показател, както е указано в Регламента.

# 112
E в нашето училище пишат на всички 60 мин, няма се занимават квесторите с глупости я  #Cussing out

# 113
  • София
ДАНИСобявиха дата за московската олимпиада за малки ученици. http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=278
Колкото за МБГ от ДАНИС не само, че не ни дадоха задачите, ами ни помолиха, да не  споделяме, ако помни някоя, като че ли някой помни задачите.  hahaha

# 114
  • Пловдив
Моят син е първи клас и се яви на Математика без граници на 23 януари в Пловдив. Бил е готов много рано, но не са го пуснали. Явно има някакво минимално време за работа. Иначе не са изнасяли задачи. Излезна с една неизползвана чернова.

# 115
125то.
Излизаха с оригиналните листове със задачи, дори не с чернови. Само да имате предвид за точността на резултатите. Мисля да го прoпускаме това състезание в бъдеще.
Моето дете също беше в 125 СОУ, но не донесе задачи в къщи. Сигурно е зависело от квестора - дали си е свършил работата, както трябва!

# 116
ДАНИСобявиха дата за московската олимпиада за малки ученици. http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini&article=278

Предполагам могат да се записват и деца от провинцията?

# 117

Предполагам могат да се записват и деца от провинцията?
Разбира се.

# 118
  • София
То самият регламент с провеждането на "състезанието" в различни дати опорочава резултатите и класирането. Дори и да не се изнасят чернови и белови. Децата си говорят, споделят... И изобщо, язък за хубавите задачи.
Струва ми се доста прекалено като "схема" - къде точно си представяте, че ще се срещнат деца от първи и втори клас (предимно тези деца участват в турнира), които учат в различни краища на София, за да си говорят и споделят точно за условията на задачите?
Поредната истерия без причина ... Twisted Evil

В клас. Децата се явяват на най-различни места.
И какво значение има? Ако някое дете сподели задачите си - на които вече се е явило - с друго - което тепърва ще се явява... създава само на себе си нелоялна конкуренция.
В 1-2 клас обективно погледнато резултатите... ами, нямат особено съществено значение. Явяването е повече за забавление, за спорт... за каквото и да е, но не и за реална "награда".
Така че такъв вид урок също би бил полезен - кога, с какво и до колко / до каква степен е добре да се или да не се предлага помощ.
Коя помощ е полезна... и за кого.
Пример: даването на "нелоялно предимство" в такава ситуация не е полезно за никого, а в ситуация на реална конкуренция (за реална "награда) е вредно за предоставящия информацията.

# 119
Аз съм бясна и преди да пиша директно на организаторите на МБГ да питам и тук.. На синът ми не са им дали листове за чернова,  както и не са им позволили да си скъсат празен лист от тяхна си тетрадка, защото цитирам "можело на тях да има решени задачите". Представил се е най-слабо от всички пъти според мен точно заради алгебрични грешки..

Общи условия

Активация на акаунт