Математически турнири - 36

• 127 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
За втори клас има но за първи не мога да намеря никъде
Точно в едно от изданията на нашата тема има публикувани.  Grinning
Темата е заключена и не мога да цитирам, затова давам директните линкове към задачите, които  Steltion ни е предоставила преди малко повече от година.

http://prikachi.com/images.php?images/172/7930172C.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/222/7930222l.jpg

# 331
# 332

Задачи за 4ти клас можеш ли да изнамериш от някъде? Благодаря предварително!

# 333
  • най-шареното място
"Математическо състезание на Асоциация „Кенгуру без граници”" ли е състезанието, на което казваме "Европейско кенгуру"?

# 334
  • Бургас
Задачи за 4ти клас можеш ли да изнамериш от някъде? Благодаря предварително!

Не, съжалявам.

# 335
Аз пък търся за трети клас за Математическото състезание „Акад. Никола Обрешков“ !  Simple Smile
Ще съм благодарна ако ме насочите!  bouquet

# 336
Благодаря  bouquet

# 337
# 338
# 339
  • Бургас
Знам, това са задачи от тестовете за прием в ПМГ, състезанието за четвъртокласниците сега има много идентични, защото се явява пробно за това. От самото състезание нямам.

# 340
Rosi81 Благодаря!
Моля за помощ за задача 6. Дъщеря ми стигна до верния отговор с наместване, но аз си мисля,че има друго решение.

http://prikachi.com/images.php?images/646/8652646l.jpg

# 341
  • София
Какво имаш предвид под наместване? Аз доколкото виждам, ако вземем двата един над друг правоъгълника с лица 6 и 12 в долният десен ъгъл , вариантите за страните са им 2 по 3 и 3 по 4, от там се намира коя страна, тоест общата им е 3 и съответно останалите са другите две.  Прехвърляш намерените страни и по дължина и ширина за останалите правоъгълници в съответният ред и колана и по подобен начин намираш и останалите страни, при известна една страна и лице.

# 342
Какво имаш предвид под наместване? Аз доколкото виждам, ако вземем двата един над друг правоъгълника с лица 6 и 12 в долният десен ъгъл , вариантите за страните са им 2 по 3 и 3 по 4, от там се намира коя страна, тоест общата им е 3 и съответно останалите са другите две.  Прехвърляш намерените страни и по дължина и ширина за останалите правоъгълници в съответният ред и колана и по подобен начин намираш и останалите страни, при известна една страна и лице.

Точно това имах  предвид. Значи решението е точно това. Аз си мислех, че има друг начин на разписване. Благодаря!

# 343
Точно това имах  предвид. Значи решението е точно това. Аз си мислех, че има друг начин на разписване. Благодаря!
Има друг начин. Но не мога да преценя доколко е подходящ за четвърти клас, вече съвсем изгубих нишката на състезателната подготовка за тази възраст.

# 344
  • най-шареното място
Ако ще елиминира възможности и разглежда варианти, може да напише произведенията в колони и да види съвпаденията.
Много неизвестни може да въведе, но няма голям смисъл сякаш.

Щом детето е намерило свой начин, успяло е да го опише и този начин е достатъчен за решението на задачите, които среща, не бих търсила друг точно сега. Особено когато състезанията тръгват по-начесто.

Общи условия

Активация на акаунт