Математически турнири - 36

• 127 453
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Кое?
Parent' s contest?

Eли, във Видин на Димитровденското има нещо такова. Даже класиране правят.  Grinning

# 676
# 677
Мисля, че не разбрахте Ели.
Разбира се, че е като " нашето" кенгуру. Задачите са извадка от миналогодишните теми. Идеята е да има състезание и за родители, а Помакова предлага обособяването на още една категория даже.  Grinning
А в повечето, да не кажа всички, чуждестранни варианти, които съм срещала, задачите са групирани по трудност и носят различен брой точки.
Мда, затова обикновено първо цитирам, а после отговарям.

# 678
И раздаване на Answer Key Parents Contest заедно със задачките   Laughing

# 679
  • Варна
Четейки въпроса на Миван от предната страница, изведнъж се запитах - какво е необходимото условие едно дете да се запише за есенния семинар на организаторите на ''Черноризец Храбър''? За майсторския клас съм наясно, но за есенните и летните лагери има ли изискване за постигнат резултат?

С удоволствие бих се включила на родителското състезание. Ако организаторите четат форума, дано скоро спретнат едно и за нас  Joy.

# 680
В България има такова състезание, тип Кенгуру - нарича се МЕНСА тест. Simple Smile
http://www.mensa.bg/

# 681
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Крайно време е да направят и тук :
https://kangaroo.math.ca/samples/2015/2015%20Parents%20Questions%20English.pdf
Ако някой от организаторите чете, да го вземе под внимание за догодина. Само в бг-мама колко потенциални участници има  Laughing
Може отделна група за родители, отделна за баби и дядовци

???
Аз това не го разбрах...

PARENTS ’ CONTEST  Canadian Math Kangaroo Contest

# 682
  • София/Варна
В България има такова състезание, тип Кенгуру - нарича се МЕНСА тест. Simple Smile
http://www.mensa.bg/
Позволи ми да не се съглася с това - тестът на МЕНСА няма изявен математически характер и може да бъде решен и от хора, които са били в училище с 3 по математика Wink

# 683
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Четейки въпроса на Миван от предната страница, изведнъж се запитах - какво е необходимото условие едно дете да се запише за есенния семинар на организаторите на ''Черноризец Храбър''? За майсторския клас съм наясно, но за есенните и летните лагери има ли изискване за постигнат резултат?

Ми да имаш около 300-400 лв., които да отделиш , за да изпратиш детето на лагер, то да е готово 5 дни от лятната ваканция да е под режим и да решава задачи... Няма други изисквания, там няма класиране, чак такъв голям наплив също няма от желаещи

# 684
  • София
Пуснах линка, който видях на стената на приятел във фб, предполагайки, че идеята е ясна - вместо родителите да висят в близкото кафе, чакайки децата, ако имат желание също да могат да размърдат мозъчни клетки. Тук от темите е ясно, че доста мами и татковци са наясно със задачките, все пак кенгуруто е предимно логическо, не използва кой знае какъв математически апарат.
Дидева, видинското го бяхме обсъждали преди време, но е местно и малко хора биха се навили да идат до там.
Колкото до бабите и дядовците - нашата баба си купува в-к Телеграф, там във всеки брой има логически задачки тип кенгуру 1-2 клас, та идва редовно с вестничето да пита детето как се решава това и онова hahaha А веднъж пътувах в автобуса с един дядо, който така бързо решаваше судоку, че направо зяпнах Simple Smile

# 685
  • Sofia
Дали някъде са публикувани задачите за 1 клас от Кенгуру 2016?

# 686
Не, против правилата е. След месец ще бъдат публикувани.

# 687
  • София
Пуснах линка, който видях на стената на приятел във фб, предполагайки, че идеята е ясна - вместо родителите да висят в близкото кафе, чакайки децата, ако имат желание също да могат да размърдат мозъчни клетки. Тук от темите е ясно, че доста мами и татковци са наясно със задачките, все пак кенгуруто е предимно логическо, не използва кой знае какъв математически апарат.
Дидева, видинското го бяхме обсъждали преди време, но е местно и малко хора биха се навили да идат до там.
Колкото до бабите и дядовците - нашата баба си купува в-к Телеграф, там във всеки брой има логически задачки тип кенгуру 1-2 клас, та идва редовно с вестничето да пита детето как се решава това и онова hahaha А веднъж пътувах в автобуса с един дядо, който така бързо решаваше судоку, че направо зяпнах Simple Smile

Аз недоразбирах поради какви причини бабите и дядовците отделно ще се слагат... Какви, страхуваме ли се от тях, що ли?
То, дет' се казва, вярно, че доста от тях са учители на учителите, ама... все пак - не всички... По-скоро дисквалификация на начални и средни учители по мат. - бивши и настоящи, независимо от възрастта, хаха.

# 688
  • Sofiq
Оказва се, че няма да има НМС тази година, а само Кенгуруто ще има още кръгове. Това е лоша новина за децата , спечелили медали на трудни състезания като ЧХ и ИС, които са се надявали чрез тези си успехи да бъдат селектирани в следващ етап. В другата форма на нещо като национален кръг на  олимпиада за малчуганите до четвърти клас, е Математически звезди в Пловдив. Този формат обаче приравнява резултатите от по-трудните и по-лесните състезания, като фактически неглижира тези от Черноризец Храбър, в полза на Кенгуруто примерно. Все пак, за малчуганите, справили се добре оставя личното удовлетворение, че са постигнали успех на трудните задачи.

# 689
Оказва се, че няма да има НМС тази година, а само Кенгуруто ще има още кръгове. Това е лоша новина за децата , спечелили медали на трудни състезания като ЧХ и ИС, които са се надявали чрез тези си успехи да бъдат селектирани в следващ етап.
Не е съвсем така. Съгласно регламента на състезанието:
Право на участие в националния кръг на Математическото състезание „Европейско кенгуру” имат и първите 20 ученици от следните състезания и турнири:
1. Австралийско математическо състезание (проведено на 30.07. 2015 г.);
2. Математически турнир „Черноризец Храбър“(проведено на 31.10.2015 г.);
3. Математически турнир „Иван Салабашев“ (проведено на 05.12.2015 г.);
4. Коледно математическо състезание (проведено на 13.12.2015 г.);
5. Великденско математическо състезание (проведено на 23.04.2015 г.),

Общи условия

Активация на акаунт