КРУИЗИ /тема 7/

• 117 913
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, дами.
Отдавна ви чета и имам чувството, че колкото повече чета за тези круизи толкова по се плаша, че ще объркам нещо. Я накрая ще съм консумирала нещо и ще се наложи да си го платя двойно, я ще се прецакам с екскурзиите, а като си знам английския.... ooooh!

На 28-ми сме за пръв път на следния круиз:

Име на кораб: CELESTYAL OLYMPIA
Пристанище на отплаване: Атина(Лаврион)  други круизи от това пристанище »
Маршрут: Атина(Лаврион)   , Миконос   , Кушадасъ   , Патмос   , Родос   , Ираклион   , Санторини   , Атина(Лаврион)   
  Дати: 28.03.2016

Ще имаме ли дружки от форума?

Поздрави на всички  и ако някой ми даде съвет какво да се гледа по тия направления или за какво да внимаваме ще съм безкрайно благодарна.

Поздрави на всички форумки  Hug 

# 226
  • София
Пирея /Piraeus Port/
http://www.olp.gr/en/

Скрит текст:
Имам питане към по-опитните в круизите. Утре ни е последната дата за заплащане на мини круиза по гръцките острови на Великден. Фирмата, която организира транспорта до Атина нещо не може да ни убеди в това, че няма да има проблеми с блокадите тогава и се опасяваме, че може да изгубим сумата, която ще заплатим. От друга страна, ако се откажем от транспорта до Атина ни приспадат само 60 евро и би ни излязло по-евтино, ако си резервираме круиза директно през Celestyal. Моля за инфо дали и как може да се организираме в Атина ако си вземем самолетен полет до там? Има ли шатъли до хотелите, препоръчайте ми хотел. Как се стига най-лесно до Пиреа?
Bubolinnkata

Аз бях в Гърция два дена, абсолютно належащо/без много желание/.
Нямахме никакви проблеми на границата, напротив тракторите си отиваха.
Но не давам препоръки по този въпрос, просто ми писна…
Компаниите се отказват от Турция, гърците ни отказват от Гърция и прочие.
Тоест близките пристанища са с питанка ?

Хващаш си полет и толкова, а как ще стигнеш до порта ?
Няколко начина, такси и трансфер е скъпо, но има ако решиш.
Метрото, качвате се на линията от летището/синя 1/, на спирка Monastiraki трябва да се прехвърлите на зелена линия 2 и до края Piraeus.
МЕТРОТО

ПРИСТАНИЩЕТО

Проблема е, че тази спирка е близо до фериботен терминал, но не и до круизен.
Трябва такси или автобус за няколко километра.
Автобуса е № 843, преди спирките и в началото и в края има малко пеша.

КАРТА спирка-порт

Другият вариант е автобус от летището до Пирея.
Това е X96 Bus, който ще ви закара до Пирея, което пак няма да е до круизния порт. И пак същото по горния начин, защото има спирка до последната на метрото.

КАРТА на автобуса…

Винаги съм се чудила на тази простотия да няма по-удобна връзка до круизния порт, все пак багаж се носи. Навсякъде другаде по света има решение по тези въпроси.
Относно хотела, трябва първо да го избереш, за да говорим за връзките от и до него.
Ние почти винаги там сме с кола, познавам хотелите, паркинги и т.н.
Но в случая това не ви трябва.
Има близки до порта хотели, но пак багажа е проблем.
Ние закарваме багажа точно до кораба, сваляме, един остава, а друг отива да паркира съвсем близо.

Ако ви трябва Hop-On, Hop-Off Bus, неговата спирка е до круизния порт в посока Атина.

КАРТА

Timetable

Казвам ви го, защото може да го използвате вместо транспорт, до много точки в Атина. Възможна е по-ниска цена от обявената ???

Виж ТУК

fifilota83
За теб Lavrio Port ТУК
Най-важното за този круиз/писала съм доста за него/ да внимавате с времето, твърде кратко е, не закъснявайте...

feel_the_rush
Добре се завърнала...

ПРОМОЦИИ

MSC намалиха цените на Карибите с Divina до $399/7 дни/ за ограничен период от време.
http://cruises.priceline.com/b/c/call.do?sailingId=555001
Миналата година по това време резервирахме Дивина за 20 дена на цена 499 $.

Norwegian Getaway

365 евро

Sun   Mar   6   Miami, FL      4:00pm
Mon   Mar   7   Great Stirrup Cay, Bahamas   8:00am   5:00pm
Tue   Mar   8   At Sea      
Wed   Mar   9   Ocho Rios, Jamaica   8:00am   5:00pm
Thu   Mar   10   Grand Cayman, Cayman Islands   8:00am   4:00pm
Fri   Mar   11   Cozumel, Mexico   11:00am   7:00pm
Sat   Mar   12   At Sea      
Sun   Mar   13   Miami, FL   8:00am   

Caribbean Princess

Sun   Apr   10   Houston (Bayport), TX      4:00pm
Mon   Apr   11   At Sea      
Tue   Apr   12   Cozumel, Mexico   9:00am   6:00pm
Wed   Apr   13   Majahual, Mexico   7:00am   5:00pm
Thu   Apr   14   Belize City, Belize   7:00am   5:00pm
Fri   Apr   15   At Sea      
Sat   Apr   16   At Sea      
Sun   Apr   17   Houston (Bayport), TX   7:00am   

365 евро

Costa Diadema

Thu   Mar   3   Rome (Civitavecchia), Italy      7:00pm
Fri   Mar   4   La Spezia, Italy   8:30am   8:30pm
Sat   Mar   5   Savona, Italy   7:00am   5:00pm
Sun   Mar   6   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Mon   Mar   7   Barcelona, Spain   9:00am   7:00pm
Tue   Mar   8   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   6:00pm
Wed   Mar   9   At Sea      
Thu   Mar   10   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   

320 евро

Costa neoRiviera

Mon   Apr   4   Venice, Italy      Embark
Tue   Apr   5   Venice, Italy      4:30pm
Wed   Apr   6   Split, Croatia   8:00am   1:00pm
Thu   Apr   7   Corfu, Greece   9:00am   2:00pm
Fri   Apr   8   Santorini, Greece   2:00pm   9:00pm
Sat   Apr   9   Crete (Heraklion), Greece   7:00am   6:00pm
Sun   Apr   10   Athens (Piraeus), Greece   7:00am   
Mon   Apr   11   Athens (Piraeus), Greece   Disembark   

310 евро

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 23:09 от Bled

# 227
Днес Уиз ер са с 20% отстъпка по всички полети за членове на клуба. В компилация с евтин круиз си е направо мечтаната ваканция. Успех на всички в търсенето, и един съвет от мен, хубаво обмисляйте преди да резервирате. Скъпите круизи винаги могат и да паднат като цени. Само търпение .

# 228
Здравейте,
на периоди чета за круизите и ми е мечта от около 2 години. Замислила съм първият ни круиз да е средиземноморски, поради ниско бюджетните полети е добре да е от Италия може би да се тръгва, за около 5 до 7 нощувки. За какъв бюджет да се  приготвя куриз + самолетни билети? 1500 лв за двама дали е реално постижимо ?

# 229
  • sofia
Нашият първи круиз струваше 270евро с таксите.
Допълнително имахме по 80лв билети София-Милано-София, 5евро влак до Савона и 5евро шатъл до порта от гарата. Багаж около 100лв. На място на кораба ни начисляваха по 8евро на ден на човек.
Имахме нощувка преди и след кораба по около 120лв.
Всичко това е без джобни и разходи за лични нужди.

# 230
  • Плевен
Здравейте,
на периоди чета за круизите и ми е мечта от около 2 години. Замислила съм първият ни круиз да е средиземноморски, поради ниско бюджетните полети е добре да е от Италия може би да се тръгва, за около 5 до 7 нощувки. За какъв бюджет да се  приготвя куриз + самолетни билети? 1500 лв за двама дали е реално постижимо ?
Мисля, че няма да стигнат. Ние сега взехме евтин круиз 239Е на човек, но понеже сме с децата, те плащат само пристанищни такси по 90Е, но за самолет, влак нямат намаление. Круизът е за 5 дни от Генуа - билетите ни струваха 285 лв. за четиримата на отиване, влак 36Е, автобус 20Е, това на отиване, плюс такси от гарата до кораба, + бакшишите и още толкова за на връщане, + 2 нощувки и то си става сума....

# 231
  • София
Има вече цените на полети, които чаках до Кариби...
277 евро две посоки до Пунта Кана, Dominicana, дори по-ниска от тази която си мислех 2х149 евро.
https://www.edreams.fr
Опитвам се да я сваля още малко...
И ако намеря подходящ круиз с датите, въобще няма да го мисля....
Опитайте и вие...

Друго, което ме хвърли в умисъл и ме разсейва...
Изключителни цени до Малдивите от 310 евро/дори цената падна малко от сутринта 318/ в две посоки и то от София.
http://www.momondo.ie/
https://www.flydubai.com/en/
Има местни круизи от Мале, които резглеждам и мисля:

Тази нощ ще е трудна кое, къде, как ?

Здравейте,
на периоди чета за круизите и ми е мечта от около 2 години. Замислила съм първият ни круиз да е средиземноморски, поради ниско бюджетните полети е добре да е от Италия може би да се тръгва, за около 5 до 7 нощувки. За какъв бюджет да се  приготвя куриз + самолетни билети? 1500 лв за двама дали е реално постижимо ?

wantmenow
Коментирано е много пъти. Както казват Любка и anyto и да и не...
Виж ТУК
Това е последното, което съм писала, има още...
Въпреки, че е с кола, дава представа...
Трябва да знаеш, че варианта да намерим евтин круиз, съчетан с евтин полет не е лесна задача.
Особено ако трябва да е без нощувки/пак са пари/ и други разходи.
Ако в тази цена включваш само полета и цената на круиза/без бакшиши, екстри, трансфери и т.н./ е по достижимо.
Помислете за варианта, който съм описала последно.
Когато решиш и имаш периода може да потърсим.
Успех...

P.P.

И като за капак, в момента има и полети до Маями на добри цени.
От Мадрид, Барселона, Валенсия, Аликанте/места до които стигаме евтино/ - Маями и обратно.
От 320 евро
От юни до септември

https://www.kayak.es/
http://www.gotogate.es/

и още
Милано - Маями - Милано
Март
От 298,68 €

https://www.edreams.it/

Като от Маями и Fort Lauderdale няма проблем с напасване на всички възможни дати. Круизи всеки ден на цени от 399$/7 дни/.

Ами сега накъде ???

ПРОМОЦИИ

Last Minute MSC
https://www.msccruisesusa.com/en-us/Cruise-Deals/Top-Deals/Last- … STMINUTE_02162016

https://www.dreamlines.ru/aktsiya-msc-kruizy?utm_source=Dreamlin … 50d12d6-319307765

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 23:55 от Bled

# 232
  • sofia
Блед, за кои дати и от къде гледаш Пунта Кана на тази цена?
Мои близки търсят билети !

# 233
Благодаря ви  bouquet Прочетох препратката. Да тези 1500  лв имах предвид самолетни билети + круиз + пристанищни такси на круиза само.

# 234
  • София
Да, и на мен ми е интересно от кое летище са цените.  Peace

Както обещах, да разкажа малко за Мартиника.

Като цяло, островът ми хареса. Много уреден, с хубави пътища. Единствено човек трябва да помни, че магазините не са като в България - всичко затваря на залез слънце, а в неделя - нищо не работи  ooooh! Едната вечер ни се наложи да ядем пица, защото много закъсняхме от плажа и всичко бесе затворено. Иначе, останалите дни бяхме главно на морска храна - скаридите са много евтини, октопода - също. Има и една местна червена риба - също много вкусна.

Трябва да си призная, че пъкленият ми план да се настаня в хотел точно на пристанището и после да отида с куфара до кораба не се получи. За съжаление, MSC акостират на по-далечното пристанище, докато Коста си се паркира на нашето  Joy Мислех, че правилото е, който първи пристигне, взима по-близкото до града, но на слизане бяхме единствен кораб и пак спряхме на другото. Така че, имайте в предвид.
Форд де Франс се състои от една главна пешеходна улица и няколко прилежащи. Всичко интересно е разположена в този периметър, както и паркът, който аз кръстих Морската градина. Крепостта е превърната във военно учреждение и не се достъпът е забранен.  newsm78
Осторъвхата катедрала St. Louise се реставрира в момента и е опакована от горе до долу, дори не се вижда какво има там. Библиотеката е много красива, както и общинските сгради. Цените на морската алея са малко солени, но в края на пешеходната улица има Карфур - купете си минерална вода, литър и половина е само 49 евро цента. Иначе ще плащате по близо 3 евро за литър.
Точно до крепостта има едно мини плажче, ако не ви се излиза извън града. Пясъкът е ситен, водата е чиста и ако не ви пречат местните, си е направо супер.
Ние взехме коли под наем, но знам, че до Ботаническата градина стига и местен автобус. Просто попитайте. Аз не съм голям любител на растенията и трябва да кажа, че не ме впечатли особено. Много хубаво е направена и подредена, има въжени мостове, по които да вървиш, както и хранилки за колибри, където хората дебнеха да ги снимат, но не мога да кажа, че е нещо чак толкова особено и ако имам само 1 ден, бих отишла другаде.
Например, в Дестиларната за ром Клемент (Habitation Clement). Може да ви направи впечатление, че голяма част от рома, който се продава из Мартиника, както и в Duty free магазина на пристанището е именно с тази марка. Пина Коладата е страхотна, донесох си 2 бутилки - една от кашу и една от кокос+ананас. Опитахме почти всички вкусове, теза двата най си заслужават. Цените в магазините са по-добри от останалите, купувайте оттам - 7.75 евро е цената в Карфур, 8 евро е в дестиларната, 10 евро е в duty free-то.
До самата дестиларна се стига с кола или такси, но чак от другата страна на острова, направете си добре сметката кое ще ви излезе по-изгодно. Ние бяхме 4 дни, Europcar ни взеха 450 евро за 2 коли, което пак е към 60 евро на ден, както и на Гваделупе. Бяха останали една бензинова и една дизелова Дачия Сандеро. Избирайте дизела, ако имате възможност. За 400 км, дизеловата ни беше изхарчила една чертичка гориво, равняваща се на 15 евро. Бензиновата беше паднала почти на половина, платихме много повече, за да я заредим.
Самата Habitation Clement е едно прекрасно място, което има обширни градини, пълни с палми, захарна тръстика и банани. Има и прочутите дървета удушвачи, чиито корени могат да изкъртят бетон и да разрушат всяка постройка. Огледайте се и за flamboyant tree, има едно огромно точно до имението. Близо до него е изложено едно от влакчетата, които са превозвали захарната тръстика. Сега всичко се извозва с камиони.
Самото имение е много интересно и всякаш те връща назад във времето. Мебелите са автентични, дори седлата за конете са изложени.
Можете да видите какъв е процеса за производство на ром, както и да тествате всички продукти, които се продават. Стига да носите на алкохол Wink
Посетихме и Музея на банана - не си заслужава пътя, само, ако сте наоколо.
За плаж препоръчвам Le Diamant - плажът е много дълъг и опасан с дървета и палми, които осигуряват естествена сянка. Стига се лесно и бързо от Форт де Франс - само по магистралата.

Това е засега, ако има нещо, питайте!

Само да кажа, че Fly Dubai имат 50% отстъпка за почти всички дестинации от София. Възползвайте се!

# 235
Блед, мерси за инфото. За мое огромно съжаление май се отказваме точно от круиза по Великден по гръцките острови. Има и следващи дати и ще обмислим как да стане, но пак ще гледаме да е със самолетни полети, а не с кола. И в този случай вече ми се върти идеята да сменим дестинацията на круиза. Simple Smile

# 236
  • София
Блед, за кои дати и от къде гледаш Пунта Кана на тази цена?
Мои близки търсят билети !

Да, и на мен ми е интересно от кое летище са цените.  Peace
........................
feel_the_rush
Отново страхотно, благодаря...

Много набързо ще ви кажа...
Първо влизате в https://www.jetairfly.com/en
Избирате Промоции
Кликвате Брюксел
Излизат    Punta Cana и Santo Domingo, срещу тях трябва да излезе/ако има /цена 149,90 евро.
Кликвате и излизат датите отиване-връщане.
Трябва да има съвпадение на цени и в двете посоки на 149,90.
Виждате датите, което прави обща цена 299,80.
Вчера беше пълно с тези цени, днес няма нито едно съвпадение, изкупиха се, включително и от мен.
Какво следва за да свалите цената още.
Записвате датите и тръгвате по всички възможни по-големи търсачки, като вписвате същите дати.
Така снощи в https://www.edreams.fr  постигнах цената 277 евро, след което успях да я сваля още малко...Днес същата цена е  332,99 €, не е много голяма разликата, но си струва.

В тази цена имате ръчен багаж 6-10 кг./зависи от класата - 55 х 40 х 20 см./115 см.// и чекиран багаж 20-25/80 х 60 х 25 см./158 см./ зависи от разстоянието/. Има разлика с полет на  TUI Airlines Belgium NV.

Търсачките отзад са различни/в случая fr/, зависи от държавата, тоест една търсачка-много възможности, където стане.
Играчка е, но който може да каже друг начин да отиде до Кариби и обратно/от Европа/ на тези цени, нека сподели.
Говорим без други атрибути карти, мили и т.н. Другото е допълнение, но не всеки има тези възможности.
Споделям не това, което аз постигам, а това, което всички може да постигнете.

Какво има днес, всеки ден невероятни оферти:

Stockholm - Montego Bay, Jamaica или Cancun, Mexico - Stockholm
€213
Thomas Cook
http://www.solfaktor.se/

Oslo или Helsinki - Los Angeles - Oslo или Helsinki
€350
Air Canada
Lufthansa
SAS
https://www.flugladen.de/

Милано - Saint Thomas, U.S. Virgin Islands - Милано
€355
http://www.volo24.it/

Давам ви оферти, които може да вържете с ниски цени до отлитане и круизи...
Не мога да ви пускам точния линк за резервация с дати, защото те обикновено имат определено време, след което те изхвърля...

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 21:55 от Bled

# 237
Честит празник, Българи!
Където и да ходим, с каквото и да скитаме- кораб, самолет, автобус, никога не бива да се срамуваме че сме българи, нали?
И да си помагаме, както го правим тук в този форум.
Благодарности на всички братя и сестри българи круизни съфорумци!

# 238
Честит празник на всички! bouquet

Да попитам - имаме ли представа колко ще е таксито от Пунта Кана до Ла Романа?  newsm78

# 239
  • sofia
Частен шатъл е 90$, една българка го прави за 80$, а таксито над 100$.
Нали скоро се завърнахме, мога да дам сайта за шатъли

Общи условия

Активация на акаунт