Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 259
  • 857
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ами жената има пълно право да направи сама избора си, колкото и да е грешен според някои. Дали друг има право да ѝ отваря очите, обаче?

# 46
Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?
Да поясня, става дума за жена, която няма собствено, има връзка с мъж, който има дете от предишен брак, но по негови си причини не желае друго.

Аз никога не бих направила такъв компромис, за никой мъж!
По-добре без мъж, отколкото без дете.

Какви са вашите приоритети? Thinking

Познавам жена, която поне за момента се отказа от брак и деца, за да е с 'с мъжа на живота си' както тя го определя. Замрази си яйцеклетки и гасне по това той някога да ѝ предложи брак и семейство. Той няма деца от предишен брак. А тя е човек, който обожава децата и винаги се е виждала като майка... но обича го.

Аз не мога да постъпя като нея. Сигурно егоизмът ми е много, но не мога да бъда с мъж, който не иска деца. Ако съм изправена пред такава дилема ще си гледам детето сама въпреки всички негативи, които може да имам като самотна майка.

# 47
Къде се замразяват тия яйцеклетки и колко години им е годността?  newsm78

За всеки случай да си замразя, ако ми се прииска някой ден.

# 48
Според мен много зависи от мъжа. Ще обясня с история Simple Smile Преди време бях попаднала на едно проучване с много интересни резултати. Бяха задали въпроса "Ако мъжът/жена ви и детето ви се давят, кого ще спасите?", жените бяха отговорили, че ще спасят детето си, а мъжете, че ще спасят жена си, а не детето си. Много размишлявах над това. Надявам се никога да не ми се случва, но смятам, че бих спасила мъжа си - за мен е много по-трудно да намериш друга сродна душа, отколкото да създадеш дете (даже и без фигуриращ реално в живота ни мъж можем да забременеем, та и да отгледаме детето) - което е и отговорът ми на въпроса - ако мъжът си заслужава, не е невъзможно да се откажеш от собствено дете, пък и не се знае, той някой ден би могъл да размисли. Пак казвам, че много зависи от мъжа - ако ме прави щастлива и живеем в разбирателство, можем да разговаряме, без да ни омръзне, се подкрепяме и т.н. - бих го предпочела пред 100 деца.

Въпросът, както видях, се оказа малко по-различен - мъжът тук не може да има деца по медицински причини, а не е "злодеят", който принуждава клетата жена да няма деца. Тук вече двамата си говорят по въпроса - може да осиновят, може да пробват с ин витро с донорска сперма и прочие.

# 49
Ами жената има пълно право да направи сама избора си, колкото и да е грешен според някои. Дали друг има право да ѝ отваря очите, обаче?
не знам как би отворил очите на някого за нещо толкова лично. Тя може да си има сама дете и да си стои с този мъж, ако толкова го обича..или пък да забременее "случайно", което е малко подличко, ама пък много много хора забременява именно случайно и после се радват.

Иначе не всяка жена иска да има деца. Явно тази точно не й е толкова важно. Аз никога не бих се навила каквото ще да става.  Вече каот си имам дете, обаче, бих гледала на нещата по друг начин.

# 50

Very_raspberry, много хубаво мнение. Simple Smile

# 51
Според мен много зависи от мъжа. Ще обясня с история Simple Smile Преди време бях попаднала на едно проучване с много интересни резултати. Бяха задали въпроса "Ако мъжът/жена ви и детето ви се давят, кого ще спасите?", жените бяха отговорили, че ще спасят детето си, а мъжете, че ще спасят жена си, а не детето си. Много размишлявах над това. Надявам се никога да не ми се случва, но смятам, че бих спасила мъжа си - за мен е много по-трудно да намериш друга сродна душа, отколкото да създадеш дете (даже и без фигуриращ реално в живота ни мъж можем да забременеем, та и да отгледаме детето) - което е и отговорът ми на въпроса - ако мъжът си заслужава, не е невъзможно да се откажеш от собствено дете, пък и не се знае, той някой ден би могъл да размисли. Пак казвам, че много зависи от мъжа - ако ме прави щастлива и живеем в разбирателство, можем да разговаряме, без да ни омръзне, се подкрепяме и т.н. - бих го предпочела пред 100 деца.

все още нямаш деца, нали?

ако спаси мен вместо децата ни, лично ще го убия  Peace
познавайки го, той би постъпил по същия начин

# 52
  • София
Темата не е за мен. Wink
Просто имам конкретен случай на жена, която е готова да се откаже от собствено дете, защото мъжът до нея не желае. По-скоро не може, има здравословен проблем. Но той има собствено дете, от предишен брак.
Тя би могла инвитро, с донорски материал.
А защо не и с друг мъж? Peace

Шарки, ами и да обърнем ролите, пак бих разбрала мъж, който ще се раздели с жена, ако тя не иска дете, а той да.
Значи познах за "не искам, всъщност не мога" ...ето точно затова никой не бива да се бърка на никого в решенията, което ми беше основната теза с предложението да разменим половете и да видим как ще го възприемете.

Не всеки човек е в състояние да приеме донорския материал по начина, по който го възприемам аз например (с 3 неуспешни инвитро опита с донорски яйцеклетки). Както никой не може да гледа с моите очи на гестационното износване (тук вече е "О, анатема"). Докато един човек сам, повтарям - сам, не дорасне да приеме донорски материал като  равностоен на неговия, нашите напъни да убедим някой са напълно безполезни.

Не е и наша работа да решаваме мъж ли е по-важен, или дете, това си е само решение на жената и тя трябва да го вземе сама, защото после, независимо от крайния резултат  "посредникът  е ***".

# 53
  • София

В клиника Надежда, при д-р Стаменов, например. Само че ако замразиш яйцеклетки, а не ембриони, успеваемостта от тази замразена яйцеклетка да стане един ден оплоден ембрион и после бебе е около 10000 пъти по-малка от успеваемостта от замразен ембрион да стане бебе.

# 54
Скрит текст:

Въпросът, както видях, се оказа малко по-различен - мъжът тук не може да има деца по медицински причини, а не е "злодеят", който принуждава клетата жена да няма деца. Тук вече двамата си говорят по въпроса - може да осиновят, може да пробват с ин витро с донорска сперма и прочие.
Предлагаш интересна гледна точка. Имаш ли деца?

# 55

Не знам толкова подробности, а и не ми се разпитва Confused Тя се премести в София заради него, там сигурно се предлага като услуга. Но ѝ тежи изборът ѝ.

# 56
От гледна точка на партньора с дете от първи брак:

Ако не исках твърдо да имам повече деца, но пък исках партньор, бих търсила сред хора, които са склонни да се впишат в тази схема. Тоест- никакви млади мъже без деца.

За мъжа е същото, би трябвало хубаво да прецени типа жени и например да изчака, докато стане на 50 и си вземе жена на 50 за партньорство, но вече без дори възможност за "последен влак", тоест- или жена с изгледани деца, или примирила се вече. Но ще е некоректен, ако върже нещо младо, ама се дърпа за деца. Но едновременно с това и не пуска младия човек да си ходи. Да не забравяме, че един мъж на 50 може доста лесно да манипулира жена на 30, има си житейски опит и хитрост, особено ако си е обмислил плана и стратегията предварително, а другият не осъзнава какво става и какво се планира.

# 57
  • София
Скрит текст:

Предлагаш интересна гледна точка. Имаш ли деца?
При тежки раждания лекарите взимат същото  решение даже без да питат - спасяват жената.

# 58
В клиника Надежда, при д-р Стаменов, например. Само че ако замразиш яйцеклетки, а не ембриони, успеваемостта от тази замразена яйцеклетка да стане един ден оплоден ембрион и после бебе е около 10000 пъти по-малка от успеваемостта от замразен ембрион да стане бебе.

Мерси, тя по-сложна работата значи. Аз си мислех, че яйцеклетки е по-добре, повече срок на годност имат от ембрионите, както например житото и брашното имат по-голяма трайност от баничките или кифлите.

# 59
  • София

Мерси, тя по-сложна работата значи. Аз си мислех, че яйцеклетки е по-добре, повече срок на годност имат от ембрионите, както например житото и брашното имат по-голяма трайност от баничките или кифлите.
Joy Joy Joy, да, ама не.

Но поне добре се посмяхме.

Общи условия

Активация на акаунт