Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 492
  • 857
  •   1
Отговори
# 270
Ако тази жена забременее от донор и не е с този мъж ще има ли подкрепа от близки хора.Доста трудно е да си самотен родител.И да се издържаш сам.
Може да не допуска идеята да има дете без баща или мъж в семейството.
Няма как да знаем какво я е довело до това решение при условие,че не я задържа на сила мъжа.

# 271
Хърмаяни, точно 300-та дни на развода /а всъщност ако нямат деца може да отнеме само 1-2 месеца/ са времето, в което да хукне да спортува, да си види всички приятели и активно да си търси мъж. Така към датата на развода може и да почне пълноценна връзка, с мъж, който е готов и достоен да бъде неин съпруг и баща на децата им.
И, ако това ще я успокои, по-безнадеждна е ситуацията на мъж, който иска дете, а не среща жената, с която заедно да станат родители, отколкото ситуацията на жена, която решава смело да действа и отива в ин витро центъра. Тя ще среща много повече подкрепа и уважение в средата си и също така евентуалният й бъдещ партньор може да обикне детето й като свое, защото това дете ще нарича "татко" именно него.

# 272
И аз бих избрала детето, но защо без мъж? Просто от друг мъж.

# 273
Но тази жена искаше. И сега реши, че може и без дете. Защото явно той не може да приеме идеята за донор. И защото той си има. Не му е важно тя да има.
Голям егоист е този хубавец.

В този смисъл съм категорична: ако искаш дете и мъжът ти не ти го дава, се сбогувай с него категорично и отвори вратата за следващия! Любовта и бракът не е нужно да са мъченичество
А връзка или брак без дете можеш да имаш и на по-късна възраст, но тогава не можеш да имаш дете
На колко години си била тогава?

На 37...

# 274
Много ограничени мнения. Хареса ми предположението на Шарки.
А и темата беше доста едностранчиво погледната. Въпросът не е "ще се откажете ли изобщо от дете", а "ще се откажете ли да родите вие самите, ако ви дадат едно чуждо". Малък нюанс, но съществен. Ако просто искам да си начеша майчинския инстинкт, и чуждо дете би свършило работа. Ако смятам гените си за непреодолимо ценни, ще искам да родя лично аз дете. В различните етапи от живота си съм разсъждавала и по двата начина - по-добре да гледам чуждо (сираци и изоставени деца колкото щеш) и по-добре да имам собствено.

# 275
      Drahokam, къде видя на жената ѝ "дават чуждо"? Не вярвам да имаш предвид съботно-неделните посещения на детето на съпруга.

# 276
Всъщност това имам предвид май. Не четох достатъчно страници, за да стигна до това, че детето е при майка си. Останах с впечатление, че живее с баща си.

# 277
  • Пловдив
Категорично бих се отказала от мъжа. Щом не споделя вижданията ми за живота, значи не е за мен.
Нещо такова и аз. Сега, то вярно, че компромиси в една връзка се правят, но това е сериозен въпрос, с който компромисът е много труден и рискован.
Иначе не бих поставяла въпроса така: "мъж или дете" - те не се заместват едно друго. Дори ако въпросът е поставен така, вероятно бих предпочела мъж, ако съм сигурна, че винаги ще сме заедно и ще се разбираме. То не е възможно да си сигурен, разбира се, но и не се налага да се избира само едното. Wink
Когато единият в двойката обаче иска дете, а другият не иска, не става.

Цитат
Ако смятам гените си за непреодолимо ценни, ще искам да родя лично аз дете.
Да, бе, всички от непреодолимата ценност на гените си (ценност за света, предполага се, не за тях самите) се ръководят, когато раждат лично те деца. Wink

Аз съм сигурна, че светът не би усетил липсата на гените ми, ако мен ме нямаше, и въпреки всичко държа децата ми да са биологично лично мои по възможност.

# 278
Хърмаяни, безсмислени инати са хората, които категорично отказват инвитрото, както ти даде пример за някакъв мъж.

Единственият смисъл на човешкото съществуване е да остави здраво и силно потомство след себе си. В този ред на мисли, ако бях в ситуацията на обсъжданата омъжена бездетна жена, със сигурност щях да го напусна и да потърся подходящ нов партньор, желаещ дете. Този мъж е егоист, не му пука за чувствата на съпругата му, защото я иска само за свое удобство. Не му пука за нейната болка, за празнотата отвътре, за страховете й, за излъганите й надежди. Това неговото не е любов, а използване.

# 279
Хърмаяни, безсмислени инати са хората, които категорично отказват инвитрото, както ти даде пример за някакъв мъж.

Единственият смисъл на човешкото съществуване е да остави здраво и силно потомство след себе си. В
Това звучи твърде категорично, за да е вярно. Инвитрото не е за всеки, както и осиновяването не е за всеки. И какво, ако не сме в състояние да родим здраво и силно потомство, какво правим? Щото знам за семейства с две деца с увреждания например. Те са хора без смисъл на живота ли?

# 280
Като чуя "Единствен смисъл на човешкото съществуване е...", си представям, че най-малкото Министърът на Истината и Директорът на Щастието, назначен на тези постове лично от Господ, се е възправил и ни снася тази премъдрост.

# 281
    Съжалявам, че грешно съм те разбрала (или ти мен). Аз нарекох онези, които се отказват от силно желание заради партньора до себе си. Такива хора могат да отчетат като грешка решение, взето преди години (да останат с еди кой си), но да не се поддават на самосъжаление.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 19:41 от Хърмаяни

# 282
За мен проблема е,  когато единия налага изборът си върху другия.  Като с моята приятелка -той не иска деца,  следователно няма да имат.  Предполагам е еднакво лошо и да не искаш собствено или осиновено дете,  а другия да те притиска. Според мен човек трябва наистина да бяга от такива връзки,  друг начин не виждам.  Това са прекалено важни неща,  че да се прави компромис.

# 283
Бу, кажи какво би направила, ако ти държиш да имаш и трето дете, а мъжът ти настоятелно те праща да търсиш спермодарител?..........
Връзката се поддържа от двама. Това не е решение две праскови ли да изядеш или три  Rolling Eyes
И също е много различно от първоначалната постановка, той не иска деца, тя иска (или обратното).
При вече налични деца не е някак толкова голяма драма. Да, определено поставя стрес и напрежение на връзката, ако желанието за още едно дете (3, 4...) е изключително силно, но от друга страна, има вече две деца в твоята задача, т.е. има осъществени ангажименти. От там насетне всеки трябва да реши какво иска да прави. Как са финансовите разчети, емоционално как стоят нещата, възрастта напреднала ли е...
Бракът или връзката не може да се диктува само от желанията на единия партньор.

Бу, цитирах ти моята житейска ситуация от три години насам. През 2006-та от твоите форумски насоки се научих да кърмя правилно и понеже сега те мернах в темата, реших да те питам за мнението ти.
Той категорично ми отказва трето дете. Посочва ми възможност да забременея от друг, което би било равносилно на бъдещ развод. Финансите не са проблемът в случая, а неговото незачитане на майчинския ми инстинкт, че съм годна да родя още едно здраво дете и да го отгледам, че искам отново да изпитам щастието да съм бременна и да кърмя, да гушкам бебе и да се грижа за три деца, двете вече поотраснаха.
Много трудно се живее с мъката по отказаната мечта...

# 284
  • София
Като чуя "Единствен смисъл на човешкото съществуване е...", си представям, че най-малкото Министърът на Истината и Директорът на Щастието, назначен на тези постове лично от Господ, се е възправил и ни снася тази премъдрост.
А аз избухвам в смях.

Общи условия

Активация на акаунт